Krivična prijava protiv Balabana

Tehnološki fakultet u Banjaluci potresa skandal nakon što je nekoliko studentkinja prijavilo da im je referent za studentska pitanja, Velimir Balaban, slao poruke neprimjerenog sadržaja. Cijeli slučaj prijavljen je Tužilaštvu.

Republika Srpska 27.10.2017 | 19:46
Krivična prijava protiv Balabana
O Balabanovim napadima na studentkinje Tehnološkog fakulteta, traženju poljubaca kako bi im ovjerio ispit, pozivanju u stan i slanju neprimjerenih poruka progovorilo je nekoliko djevojaka, a ponudile su i dokaze.

Iako su mnogi i ranije znali za njegovo neprimjereno ponašanje, do podnošenja prijave ništa konkretno nije preduzeto. Predstavnici banjalučkih studenata sve su prenijeli Okružnom tužilaštvu.

Na ovome neće stati kažu predstavnici Studentskog parlamenta. Tvrde i da im je Balaban nudio novac u zamjenu da slučaj zataškaju.

Iz Okružnog javnog tužilaštva potvrdili su da su studenti Univerziteta u Banjaluci juče podnijeli krivičnu prijavu protiv Velimira Balabana, zbog krivičnog djela zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje.

Na osnovu podnesene krivične prijave, Tužilaštvo je formiralo predmet i dodijelilo ga na udalji rad postupajućem tužiocu.

O cijelom slučaju upoznat je i Univerzitet u Banjaluci koji je prijavu proslijedio disciplinskoj komisiji.

Sljedeće sedmice biće donesena i konačna odluka, kažu u ovoj visokoškolskoj ustanovi. Velimir Balaban je zbog svega otišao na bolovanje. Uprkos pokušajima, njegov komentar nismo dobili.

Prozvani Balaban prošle godine je priznao da je uznemiravao studentkinju na Mašinskom fakultetu, gdje je tada bio zaposlen. Dobio je pismeno upozorenje, nakon kojeg je obećao da se neće više tako ponašati.

Premješten je na Tehnološki fakultet gdje je nastavio po starom. Šta Balaban radi bila je javna tajna, znali su na fakultetu i profesori i studenti. Pravo pitanje je: Zašto niko nije reagovao?!

(BN)


Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Nikos

27.10.2017 20:43

Taj Balaban mora da je malen i debeo da je ko Ronaldo sve bi se utrkivale koja ce sa njim i onda to nebi bilo uznemiravanje.

ODGOVORITE
Name

mirko

27.10.2017 21:28

Ispitajte ko stoji iz njega to je najbitnije. Nebi se tako ponašao da neko jak ne stoji iza njega. Gdje je istraživačko novinarstvo.

ODGOVORITE
Name

BOBA

27.10.2017 23:32

NARODE MOJ VIŠE MANIJAKA I PEDOFILA NIJE HODALO RS. TO NAM JE DONJELO STANOVNIŠTVO KOJE JE DOŠLO IZ ŠUME. IMA ONA IZREKA BOG ODUZME PAMET A DA SNAGU.MNOGI NISU ZA ŽIVOT U GRADU ALI TO NAM JE NAŠA BORBA DALA NI U KOM SEGMENTU NE MAMO NAPRETKA.

ODGOVORITE
Name

Kiki

27.10.2017 23:33

Covjek je u pravu ...treba iskoristiti korisno sa ljepim..... Go Go Balaban.

ODGOVORITE
Name

DA LI JE TO MOGUCE...

28.10.2017 20:52

Coveka ne poznajem, vazno je da nije gej a srbin. Postovane studentice , pristojno se oblacite, a ne kao da ste izasle iz nocnog kluba......pa nece noti ovakvih pojava. Cure ``trzaju`` na dobra auta, lova brate...nema vise ljubavi za siromahe,,,,,a mnogo lijepih momaka i pametnih ima ali nemaju konte za ``postene`` studentice. Malo sale ali iam uvek i zbilje. Podrska Balabanu.

ODGOVORITE
Name

Markone

29.10.2017 07:50

A nista novo,tako je u svim institucijama,stranacki krkani su zauzeli busije i ne libe se nista.A pored para koje traze,omiljeni uslov im je i sex,ako je bas atraktivna kandidatkinja prodje i bez para,samo sex,naravno one koje pristanu na takvu nagodbu,ako ne,nemaju nikakvu sansu.

ODGOVORITE