Novi prenos nadležnosti SNSD-a?

Na Zajedničkog sjednici oba vijeća Parlamentarne skupštine BiH predsjedavajući i ministri Savjeta ministara odgovorili su na 25 pitanja poslanika i delegata.  Većina opozcionih poslanika nije bila zadovoljna odgovorima, ali zamjerke su imali i poslanici vladajuće koalicije.

Republika Srpska 24.10.2017 | 19:34
Novi prenos nadležnosti SNSD-a?
Šefa kluba poslanika SDS-a Aleksandru Pandurević zanimalo je dokle se stiglo sa ispunjavanjem obaveza iz trećeg paketa Energetske zajednice.

Resorni ministar Mirko Šarović odgovorio je da je radna grupa u kojoj su učestvovali i predstavnici entiteskih vlada, izradila Nacrt zakona o regulatoru i tržištu prenosa električne energije i gasa na nivou BiH, te prijedlog o objedinjavanju dvije institucije, Nezavisnog operatora sistema NOS-a i Elektroprenosa BiH u jednu kompaniju.

„Prijedlozi zakona su praktično na stolu i sada samo zavisi od entitetskih vlada kada će biti usvojeni'', objašnjava ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u SM BiH Mirko Šarović.

„Entitetske vlade ne daju saglasnost na zakone, jer je u pitanju još jedan slučaj institucionalnog kriminala'', tvrdi Aleksandra Pandurević i dodaje da je Upravni odbor NOS-a donio nezakonitu odluku bez odobrenja Regulatorne komisije da se kreditno zaduži 2,3 miliona maraka i kupi zgradu u Palama za potrebe rezervnog centra.

„Pitanje je zašto nisu sačekali zakon o spajanju sa Elektroprenosom koji na godišnjem nivou na raspolaganju ima 40 miliona za investicije, pa kupili zgradu od tog novca. Nisu, jer žele prije usvajanja zakona o tome da obezbijede novčanu dobit za osobe koje su stranačkim ili kumovskim vezama povezane sa funkcionerima SNSD-a'', tvrdi Pandurevićeva i objašnjava da je tender za kupovinu zgrade namješten, jer je u uslovima pisalo da zgrada mora biti udaljena najviše 300 metara od paljanske promenade.

„Samo bivša zgrada `Jahorina osiguranja` ispunjava te uslove'',ističe Pandurevićeva i traži od Tužilaštva BiH da reaguje.

Šef Kluba poslanika SNSD-a Staša Košarac odgovara da je pravo Pandurevićeve da misli šta hoće, ali dodaje da nije korektno da stavlja nekome metu oko vrata.

„To nije prvi put da se gospođa Pandurević tako ponaša prema političkim neistomišljenicima. Neka nadležne institucije rade svoj posao'', poručuje Košarac.

Pandurevićeva tvrdi i da je sporna kupovina zgrade - cijena za koju su funkcioneri SNSD-a ponovo prodali još jednu nadležnost Spske, jer su članovi Upravnog odbora NOS-a koje je imenovala Vlada Republike Srpske, podržali pravljenje nove BH institucije, Berzu struje sa sjedištem u Mostaru.

„Ta Berza struje u Mostaru zapošljavaće 100 novih ljudi, dok će u Rezervnom centru u Palama biti zaposleno 3-4 radnika. Odnos novih radnih mjesta u korist Federacije BiH govori o tome koliko je SNSD-u stalo do Republike Srpske i njenih nezaposlenih građana'', zaključuje Pandurevićeva.



BN televizija

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Serdar

24.10.2017 17:44

Bravo Aleksandra, Košarcu se drma tlo pod nogama. Za šaku srebrenjaka prodaće i oca a kamo li Republiku Srpsku.

ODGOVORITE
Name

Re

24.10.2017 18:16

Bravo blento

Name

Ako

25.10.2017 09:09

Ako dodje u Oktobru do promjene vlasti Klosarac ce biti na dugogodišnjoj robiji,gdje mu je i mjesto vec odavno.

Name

Mirko

24.10.2017 18:10

Sta kaze Ognjen Tadic.

ODGOVORITE
Name

re

24.10.2017 20:25

Kaže da ga se ne tiče to

Name

Slavko

25.10.2017 06:11

Ognjen je sitna masonerija, spremna da preleti u zadatom trenutku.

Name

Licemjerje

24.10.2017 18:29

A nesreće ovog klošarca.

ODGOVORITE
Name

Klosarac

24.10.2017 20:19

Bravo Aleksandra. Jadan je ovaj narod kad glasa za Klosarca. on je rijedak primjer necovjecnosti, covjek bez karaktera... Ali hvala Gospodu bogu sto sve vudi...

Name

Pale

24.10.2017 22:16

Javna je tajna sa je pomenuta zgrada pola-pola Stase i njegovog kuma Jugovica. Bagra ukrala milion.

ODGOVORITE