FRA: Konačno je proradio Monako, Nant na 3. mjestu!

Balde i Falkao doneli Monaku prvu pobedu posle četiri utakmice.  'Kneževi' prekinuli loš niz, približili se PSŽ-u! Fudbaleri Monaka vratili su se na pobednički kolosek i u desetom kolu francuskog šampionata savladali Kaen sa 2:0.

Fudbal 21.10.2017 | 21:10
FRA: Konačno je proradio Monako, Nant na 3. mjestu!
Vozio je Monako u rikverc na prethodne četiri utakmice, ali je u subotu konačno upisao pobedu i prekinuo loš niz. Ceh je platio Kaen koji je sa stadiona Luj drugi ispraćen sa dve lopte u mreži (2:0) u meču 10. kola francuske Lige 1.

Kaen jeste jedno od pozitivnijih iznenađenja šampionata, ali na poslednja dva meča imao je dva poraza i sada je produžio crni niz.

Kneževi su bili bolji rival celim tokom utakmice, a poveli su u 21. minutu pogotokom Baldea Kejte.

Dobru igru u drugom poluvremenu Monako je krunisao pogotkom Radamela Falkaa u 59. minutu, doduše iz penala. Ali koji je bio opravdano dosuđen.

Mogla je domaća ekipa do kraja utakmice da stigne do još ubedljivije pobede, ali navalni red Monaka nije imao dovoljno koncentracije da opet zatrese mrežu.

'Kneževi' su poveli golom Balde Keite u 45. minutu, koji je na asistenciju Tomasa Lemara postigao svoj prvi gol u dresu Monaka.

Minimalnim vođstvom domaćini odlaze na odmor, da bi u nastavki meča postigi još jedan gol.

Strelac je bio Radamel Falkao koji je sa "bele tačke" postavio konačan rezultat - 2:0. 

Monako se ovim trijumgom približio PSŽ, vodećim na tabeli sa tri boda zaostatka. 

U ostalim mečevima Amijen je minimalnim rezultatom slavio protiv Bordoa, kao i Tuluz koji je slavio u gostima protiv Anžera.
Mec je na svom terenu poražen od Dižona sa 1:2, a istim rezultatom završen je meč Nanta i Gengama - 2:1, dok je Ren sa 1:0 pobedio Lil.

Nant je na trećem mestu koje vodi u Ligu šampiona, sa samo pet bodova manje od neprikosnovenog Pari Sen Žermena, dok je Lil skliznuo u zonu ispadanja i sada je pretposlednji na tabeli! Klubovi dvojice najeminentijih trenera francuske Lige 1 kreću se dijametralno suprotno. 

Klaudio Ranijeri i njegov Nant slavili su sa 2:1 protiv Gengana i stigli do šeste pobede u sezoni, postigavši dva gola tek drugi put u sezoni. Ovoga puta pogledali su ih i luda sreća i najblaže rečeno smušeni golman gostiju koji je taj drugi pogodak primio u 86. minutu kroz noge. Šutirao je Abdulaje Ture, delovalo je kao lak plen za Šveđanina Johansona, kad ono međutim... 

Nant čeka nešto laganiji raspored u naredna dva kola (Dižon i Tuluz), a onda sledi gostovanje lideru 18. novembra.  

Za razliku od Kanarinaca i Kludija Ranijerija, Lilu i Marselu Bijelsi sve ide naopako. I nema ni nagoveštaja kada će se kola koja jurcaju nizbrdo zaustaviti. Ovoga puta tukao ih je Ren (1:0) koji je do ovog kola imao jednak broj bodova - 6. Bio je to dakle derbi začelja. Posle petog poraza u devet kola Lil je skliznuo na 19. poziciju i sada više nema dileme da mu sledi grčevita borba za opstanak ukoliko se nešto u klubu pod hitno ne promeni...  

LIGA 1 - 10. KOLO

Subota
Monako - Kaen 2:0 (1:0)
/Kejta 21, Falkao 59pen/

Amijen - Bordo 1:0 (0:0)
/Ngoso 64/

Anže - Tuluz 0:1 (0:1)
/Diop 38/

Mec - Dižon 1:2 (1:1)
/Ro 45 - Varo 10, Sliti 50/

Nant - Gengan 2:1 (1:0)
/Avaziem 9, Ture 86 - Kamara 70/

Ren - Lil 1:0 (1:0)
/Burižu 6/

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar