Najava - "Kineski" derbi u Milanu: Zarada nikad veća!

Derbi 8. kola Serije Inter i Milan, čiji su vlasnici Kinezi, u senci predstojeće sednice Kongresa Komunističke partije Kine. Rekordna zarada od prodatih karata - 4,8 miliona evra! Obećanje: "Idem pešaka 50 km ako pobedimo".  Pobedi ili se gubi! Velika očekivanja u dva tabora pred čuveni Derbi dela Madonina.

Fudbal 15.10.2017 | 15:45
Najava - "Kineski" derbi u Milanu: Zarada nikad veća!
Prvi put u bogatoj istoriji dva milanska kluba njihov međusobni duel ima i predznak "kineski" ili "azijski".

Vlasnici i Intera i Milana, koji su zajedno osvojili 18 titula šampiona Italije i još 15 velikih evropskih trofeja, prvi put će odigrati "Derbi dela Madonina" kao kineski klubovi! Čak je i kineska četvrt u Milanu u bojama ova dva kluba, s obzirom na to da su im vlasnici Kinezi (Inter je u rukama "Suning golding grupe", a Milan je od Silvija Berluskonija kupio Li Johjong, odnosno njegpva kompanija "Rosoneri sport investment").

Zanimljivo je da će Kongres Komunističke partije Kine, koji će biti održan 18. oktobra, za jednu od tema imati i ogromna ulaganja u inostrane sportske klubove, odnosno da bude potvrđena odluka o tome da se tome stane na put.

Čak su kineski državni mediji optužili gore navedene da ulaganjimau fudbalske klubove "peru novac"!

U iščekivanju te odluke, nekoliko podataka o duelu dva velika evropska kluba:

- Inter je potvrdio da je rasprodat ceo stadion "Đuzepe Meaca" ("San Siro") i da je zarada od prodaje karata rekordnih 4,8 miliona evra!

- Inter je izgubio samo jednu od poslednjih 12 utakmica protiv Milana;

- Inter nema poraz ove sezone, jedini uz vodeći Napoli koji ima stopostotni učinak - svih osam pobeda;

- Milan ove sezone već ima tri poraza iza sebe, i ako večeras izgubi, pitanje je da li će Vinćenco Montela i dalje biti trener;

- Svima u Milanu je stalo do pobede, a čini se najviše reprezentativcu Obale Slonovače Frenku Kesiju, koji je obećao: "Daćemo sve od sebe da pobedimo! Evo, obećavam - ako pobedmo Ibter ići ću peške od stadiona do 'Milanela' (trening kamp Milana koji je udaljen 50-ak kilometara od stadiona)".

- Inter je poslednji put bio prvak Italije 2010. godine, a Milan godinu dana kasnije;

Milanskim velikanima nikako ne uspeva da se vrate u evropski vrh, ali dolazak novih vlasnika ulio je nadu navijačima da bi crni dani uskoro mogli da postanu deo istorije. Istina, i s Kinezima pojavili su se neki novi problemi, ali rasprodate ulaznice mnogo pre početka 219. Derbija dela Madonina (20.45) dovoljno govore o euforiji koja je zahvatila grad mode.

Inter je mnogo bolje ušao u novu sezonu, o čemu svedoče šest pobeda, nijedan poraz i bar do osmog kola najbolja odbrana u ligi. Lučano Spaleti se ispostavio kao najveće Interovo pojačanje. Igra nije bajna, često predvidiva i spora, ali tu je rezultat, u ovom trenutku najbolji Spaletijev advokat. Tokom leta nije bilo velikih imena, dovedeni su solidni igrači ili pak oni koji tek treba da pređu put do gotovih proizvoda, a sve to zbog peglanja knjiga usled problema s finansijskim fer-plejom, odnosno blokade inostranih ulaganja od strane kineske vlade bliskoj upravi kluba.

„Potpuno je nepotrebno sakrivati važnost pobede u ovakvom meču. Slavlje u derbiju na predstavlja samo tri boda, već i veliko opterećenje. Ovaj meč nam neće dati jasan odgovor kada su u pitanju krajnje mogučnosti, ali ćemo dobiti upustva na putu kojim smo krenulu. Čak i ukoliko Milan ostane neporažen, ne bi bio odsečen za nastavak sezone“, rekao je Spaleti.

Milanovi Kinezi su promenili ceo tim, trošili milione kao od šale i nakon prave sapunice zadržali Đanluiđija Donarumu, ali kad-tad morala je da naiđe na naplatu ogromna pozajmica s visokom kamatnom stopom od ofšor kompanije Eliot, o kojoj je sve glasnije počelo da se priča nakon prvih posrtanja Rosonera. Mesto u jednom od četiri vagona za Ligu šampiona ozbiljno je dovedeno u pitanje, s obzirom da Milan zaostaje sedam bodova za velikim rivalom, a, logično, prva se na panju našla glava Vinčenca Montelepred kojeg je postavljen ultimatum da pobedi Inter ukoliko želi da zadrži posao. U suprotnom bi Aeroplanino već mogao lagano da pakuje kofere.

„Ne postoji sedam bodova između nas, ja večeras računam samo na pobedu. Inter je veoma kvalitetan i izbalansiran tim. Oni su u stanju da podignu, ali i da spuste ritam utakmice. Moramo da pazimo da im ne dozvolimo da kontrolišu teren i prostor“, poručio je Montela.

Derbi na Đuzepe Meaci poveren je iskusnom arbitru Paolu Taljaventu, koji ima mnogo iskustva na ovakvim mečevima.

INTER – MILAN (20.45, TV Arenasport 4)

Stadion: Đuzepe Meaca
Kapacitet: 80.018
Sudija: Paolo Taljavento

INTER (4-2-3-1): Handanović – D'Ambrozio, Škrinijar, Miranta, Nagatomo – Galjardini, Valero – Kandreva, Vesino, Perišić – Ikardi.

MILAN (3-5-2): Donaruma – Musakio, Bonuči, Romanjoli – Borini, Kesi, Bilja, Bonaventura, Rodrigez – Suso, Andre Silva.

Inter - Milan, 20.45 časova, direktan TV prenos Arena sport 4.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar