Petrović: Nema osvete, želim bodove


Prvu domaću utakmicu pod vodstvom Slavka Petrovića fudbaleri tuzlanske Slobode odigraće sutra protiv Željezničara.

Fudbal 22.09.2017 | 13:04
Petrović: Nema osvete, želim bodove
Stručnjak iz Srbije počeo je ovu sezonu na klupi Plavih s Grbavice, ali je pred početak Premijer lige dobio otkaz. Petrović protiv bivšeg tima želi bodove. Ističe da je utakmica za njega jako bitna i da ne želi nikakvu osvetu, već samo dobar rezultat.

"Već par dana radimo zajedno i prvi uvidi u ekipu su već pali. Možemo reći da smo neke pozitivne stvari već uradili, neriješen rezultat protiv Mladosti i pobjeda u Kupu BiH. Nemamo puno vremena da čekamo, bodove moramo osvajati, jako bitno je uzeti bodove i protiv Željezničara. Moramo se odvojiti od dna tabele. Očekujem nastavak pozitivne forme i želim da uzmemo bodove protiv Željezničara", rekao je Petrović, koji je dobro upoznat s igračim kadrom sutrašnjeg rivala.

"Poznat mi je igrački kadar protivnika, samo Kajkut nije bio u moje vrijeme u Željezničaru. Moramo izgledati bolje na terenu ako želimo da dođemo do bodova. Željezničar je za mene bitna utakmica kao i svaka druga. Nema nikakve osvete jer razišli smo se korektno i trenutno dajem maksimum na svom poslu na Tušnju. Publika može učiniti dosta i pokušati da motiviše igrače na terenu. Nadam se posjeti i poboljšanju spone između navijača i igrača koji su na terenu. U ekipi ne postoji grupisanje, atmosfera u svlačionici je dobra. Pokušali smo sa nekim igračima na pozicijama koje nisu adekvatno pokrivene u timu. Par igrača imaju kvalitet, ali ga moraju pokazati na terenu", rekao je Slavko Petrović pred dolazak Željezničara na Tušanj.

Amer Ordagić također očekuje dobar rezultat.

"Nakon promjene trenera, u prošlom kolu u Kaknju smo odigrali neriješeno i pred nama je ciklus utakmica od kojeg nam zavisi budućnost. Želimo da kući, gdje smo prosuli bodove, vratimo samopouzdanje i nama i navijačima'', izjavio je Amer Ordagić.

Meč se igra sutra od 19 sati.

(sportsport.ba)

Komentari / 0

Ostavite komentar