Ustav i zakoni treba poštovati

Predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica sastao se danas u Banja Luci sa Nikolom Minasijem, ambasadorom Republike Italije u Bosni i Hercegovini.

Republika Srpska 19.09.2017 | 17:10
Ustav i zakoni treba poštovati
Tema sastanka bila su poslednja dešavanja u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica je rekao da je neophodno da institucije rade ali da je potrebno osigurati poštovanje zakona i ustava Republike Srpske.

„Niti jedan pojedinac nema pravo da zloupotrebljava funkcije koje obavlja i da ruši i negira Ustav i zakone države u kojoj živi. Republikom Srpskom treba da vladaju zakoni a ne ljudi koji ne žele da poštuju te zakone. Jer ukoliko se zakoni ne poštuju onda se stvara ambijent bezakonja, što stvara opštu pravnu nesigurnost“ – istakao je Govedarica.

Govedarica i Minasi su razgovarali i o programu investicija koji Republika Italija ima u Republici Srpskoj.

„Republika Italija je druga po obimu stranih investicija u Bosni i Hercegovini. Značajan broj italijanskih privrednih preduzeća posluje u Republici Srpskoj. Očekujemo da će se ovaj trend investiranja u Republiku Srpsku nastaviti i u godinama koje dolaze“ – rekao je Govedarica.

Ambasador Republike Italije Nikola Minasi je upoznao predsjednika Srpske demokratske stranke sa aktivnostima italijanske ambasade na Univerzitetu u Banja Luci u cilju promocije aktivnosti italijanske poslovne zajednice u Bosni i Hercegovini. Govedarica se zahvalio ambasadoru Minasiju na opredjeljenosti italijanske ambasade za nova finansijska ulaganja u Republiku Srpsku i na poboljšanje privrednog ambijenta, saopšteno je iz Srpske demokratske stranke.

(BN) 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Jak zakljucak

19.09.2017 15:12

Jak zakljucak.Auuuuu

ODGOVORITE
Name

SIJUKS

19.09.2017 15:16

MEDJUNARODNA ZAJEDNICA SE OPREDJELILA ZA POSTENOG I NEKRIMINALNOG POLITICARA. TAKODJE, MEDJU POSTENIM NARODOM ISTICE SE POSTENJE VUKOTE GOVEDARICE.

ODGOVORITE
Name

de

19.09.2017 19:04

Vrijeme ce pokazati. Dok i ovi se namire....haha haha

Name

B.L.

19.09.2017 16:03

Znaju talijani sa kim treba razgovarati.Ovo je buduci predsjednik RS-a.

ODGOVORITE
Name

aaa

19.09.2017 16:48

Dok vlast ruši institucije Republike Srpske, dotle se Vukota bori za spas našeg entiteta. Naprijed Vukota srpski rode s tobom ćemo do slobode!

ODGOVORITE
Name

Напријед

19.09.2017 17:12

Наприје Вукота наш уз тебе смо!

ODGOVORITE