Teški napadi na opoziciju Srpske

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je Srni da se ne smije dozvoliti ono što je opozicija u RS pokušala da uradi na brutalan način u Narodnoj skupštini, a to je rušenje najviše institucije Republike Srpske.

Republika Srpska 14.09.2017 | 11:19
Teški napadi na opoziciju Srpske
"Opozicija je pokušala da blokira rad Skupštine, da zaustavi njen rad, što predstavlja rušenje Narodne skupštine. To se radi po matrici obojenih revolucija i sve male i velike izdaje koje je do sada napravio Savez za promjene dječija su igra u odnosu na ono što su juče uradili", smatra Lukač.

On je pojasnio da je juče u Narodnoj skupštini Republike Srpske stvorena situacija koja do sada nije nikada viđena.

"Narodna skupština Republike Srpske jeste jednako Republika Srpska i mi ne smijemo dozvoliti da bilo ko sruši i zaustavi rad Narodne skupštine. Opozicija je to juče pokušala uraditi na jedan brutalan način, nije im to prošlo i sigurno patriote u RS to neće dozvoliti", poručio je Lukač. 

On je komentarišući tvrdnje opozicije da je juče u NSRS MUP zloupotrijebljen i da su policajci prekoračili ovlaštenja ocijenio da nije bilo zloupotreba pripadnika MUP-a u Narodnoj skupštini Srpske, ističući da je policija radila u skladu sa zakonom. 

Lukač smatra da je policija profesionalno radila svoj posao i postupala u skladu sa zakonom, te na osnovu naređenja i traženja predsjednika Narodne skupštine Nedeljka Čubrilovića da se održi red da bi sjednica mogla da bude nastavljena. 

"Predsjednik Narodne skupštine pozvao je sve poslanike da učestvuju u radu Skupštine, što su poslanici opozicije odbili, nasilnim metodama i klasičnim nasiljem koje su i najavili u svojim izjavama da će spriječiti rad Narodne skupštine na bilo koji način, pa i fizički. Narodni poslanik Adam Šukalo počupao je kartice predsjedniku i potpredsjednicima Narodne skupštine i to uslikao i stavio na svoju stranicu na društvenoj mreži, što će nam poslužiti kao dokaz za izvještaj protiv njega", rekao je Lukač. 

Osvrćući se na Šukalovu objavu na Twitteru da mu je uputio ozbiljne prijetnje, Lukać je naglasio da nije bilo nikakvih prijetnji. 

"Na moje pitanje zašto naziva policajce, koji su se nalazili u Narodnoj skupštini kao obezbjeđenje, ošišanim kriminalcima, na osnovu čega i kog prava može tako da se ponaša prema policajcima koji rade svoj posao, Šukalo je pitao ko je pustio policajce u Skupštinu, iako dobro zna da policija obezbjeđuje parlament RS i tu je stalno prisutna", pojasnio je Lukač. 

Ministar unutrašnjih poslova RS dodao je da je Šukalo nakon što ga je upitao ko mu je naredio da ruši Narodnu skupštinu koja je krvlju stvarana, "počeo da histeriše i vrišti" kako mu se prijeti.

"Tu je bilo najmanje 20 ljudi koji mogu to da potvrde i to je prava istina", pojasnio je Lukač.

Poslanici opozicije u Narodnoj skupštini Republike Srpske blokirali su rad najviše zakonodavne institucije, jer nije postignut dogovor na sjednici skupštinskog Kolegijuma o razmatranju revizorskih izvještaja.

Oni su stali iza stola za kojim sjedi skupštinsko rukvodstvo i time onemogućili održavanje sjednice.

(Srna)

Komentari / 84

Ostavite komentar
Name

ŽELJEZNIČAR

14.09.2017 09:23

LUKAČU TI IMAŠ ISKUSTVA U RUŠENJU SISTEMA, napr. 1997 i sada 2017. dobro ti to ide. Kad bi se imalo razumio u državu i pravo sigurno ne bi to radio i ovako pričao. Ni tvoj mentor Mile nije ništa bolji. Da je u pitanju meso i mesni proizvodi ili kakav šverc to je druga stvar. Podnesi ostavku i na ulicu jer tamo ti je mjesto. Nisi ti za onaj staklenik.

ODGOVORITE
Name

Гоце

14.09.2017 09:40

Лукач је најбољи министар у Влади Републике Српске, и подржавам га у свему што говори и ради.

Name

STD

14.09.2017 10:13

Ne znam što se toliko palite, jeste on iritantan kad ga samo pogledaš, ali to je samo jedan od Dodigovih pretorijanaca i kupljenih pijuna. Isprogramiran i plaćen da ga štiti na najbrutalniji način. Sa njim se upuštati u raspravu je stvarno besmisleno... Ali kad se sruši režim, sa njim među prvima treba 'popričati'... Lagano i kulturno, ha ha, kako on to sad radi! Svašta će nam on ispričati.

Name

brat Đuro

14.09.2017 10:30

Samo pogledati facu i jasno je sve. Crni moj narode. Teški psihički bolesnici na čelu države i na čelu policije. Ništa to ne govori o njima, oni su beznačajne amebe. O nama to govori.

Name

radojko

14.09.2017 11:08

Narod neželi ovakvu policiju.

Name

Notar

14.09.2017 11:24

U pravu si Đuro, i njegove oči i faca, kao i oči, usta i faca crvenog sektaškog vođe sve govore kakvi su. Bože me sakloni, neki sotonski izrazi lica....

Name

Realno

14.09.2017 11:28

Odakle je ovaj coban stigo sramota kad svaciju sliku pokazete narod se boji ne dobrih cobana nego ovakih baksuza.

Name

magla, magla..svuda oko nas

14.09.2017 12:06

Lukaca treba pod hitno procesuirati, no tragicno je to da on odlucuje o takvim stvarima.

Name

DACA

14.09.2017 12:16

OD POLICAJCA LIPARA DO MINISTRA FANTASTICAN USPJEH,PREKO BRANE PIJANCA PARDON PECANCA ALI TO VAM JE ISTO,BILJANE PRODANE PARDON ZDRAVKO MILIJEVIC, JEB.... DO MILORADA KOLIKO TOLIKO TOLIKO NORMALNOG,POTREBNO JE POGLEDATI U FACU LUKACA PA DA SHVATITE O KAKVOM COVJEKU SE RADI,TO SE ZOVE NEANDERTALAC

Name

DACA

14.09.2017 12:22

LUKAC METLA IZ BANJALUKE KAKO DOSAO TAKO OTISAO ILI CES DA TE DJECA RODJENA U ZDRAVE KORDE TJERAJU AJMO ZA TEBE JE VOZ A MILE NEKA OSTANE OPRASTAMO MU TAKVU GRESKU KAO STO SU TVOJI RODITELJI OPROSTILI GRESKU SAMI SEBI I NECES MAJSTORE NIKAD VISE TUCI NASU DJECU BUDI SIGURAN.

Name

Milko

14.09.2017 13:21

Lukac je i postavljen na to mjesto jer niko pametan nije htio. A tu ne treba biti puno pametan da shvatis kakva te buducnost ocekuje. Dovoljno je pogledati kako Milosevicevi karijerni policajci gule robiju od 20 do 40 godina. Doci ce vrijeme kada ce ministar morati donijeti i puno teze odluke. Sta li misli, cemu li se nada.

Name

Cba

14.09.2017 09:25

Pitaj ti ministre svog gazdu ko je njemu naredio da sa tenkovima rusi vlast, je li to demokratija.

ODGOVORITE
Name

GLIGOR

14.09.2017 09:57

OBEZBJEDITE VEĆINU, NEĆE VAM TREBATI TENJKOVI. POŠTO NISTE U STANJU TO DA URADITE POKUŠAVATE SILOM. KRIVITE POLICIJU ŠTO ŠTITI INSTITUCIJE REPUBLIKE SRPSKE. ŠTA SU TREBALI DA ŠIROM OTVORE VRATA RUŠITELJIMA NAJVIŠE INSTITUCIJE REPUBLIKE SRPSKE?

Name

Zozon

14.09.2017 09:57

Dragane ne beri brigu. Prije su se Srbi prodavali za vreću brašna i mjenjali vjeru. Danas se prodaju za par miliona $ i ruše svetinju, ali neće im proći, pročitani su. Na izborima 2018 ako osvoje 15% neka se udaraju nogom u d**e.

Name

Boki

14.09.2017 10:00

Bravo za Cba.

Name

Re Zozon

14.09.2017 10:59

E ti znas ko ce koliko osvojiti na izborima?Ako posle pljacke banaka,javnih preduzeca,robnih rezervi,unistavanja zdravstvenog sistema opet pobjede isti onda zaista i ne zasluzujemo nista bolje.

Name

simo

14.09.2017 11:25

Re.GLIGOR a kako to Dodika 97 g. sa ogromnom vecinom od dva /2/ poslanika posta prtemjer RS

Name

DACA

14.09.2017 12:17

E MOJ GOCE KOGA TI NAZIVAS NI MANJE NI VISE NEGO MINISTROM PA COVJEK JE VIDU MU FACU IDIOT PRAVI

Name

Perica

14.09.2017 16:07

A kako pdp, bez ijednog poslanika postade predsednik!???

Name

Kad

14.09.2017 17:12

io O jado

Name

Ih

14.09.2017 17:13

i onda ili ili kakviili ni ka o O O i

Name

policajac

14.09.2017 09:26

Kad je on sa Dodikom rušio vlast i tjerao legalno izabrane predstavnike iz Banja Luke to je bilo u redu.Kada je šutirao bitne ljude tog vremena po nalogu stranaca i kada su ga oni pomagali i to je u redu.Sada kada se opozicija bori na kulturniji način protiv diktature to je rušenje RS-a."Kome zakon leži u topuzu tragovi mu smrde nečovještvom".

ODGOVORITE
Name

ne samo to

14.09.2017 09:56

On je po nalogu Dragana Andana za potrebe Milorada dodika ubio Novicu Lukica , samo da posalje poruku kako ce proci porodica srba optuzenih od strane Haskog tribunala a koji nece da se predaju u ruke policije pod kontrolom Milorada Dodika kako bi ovaj stekao poene kod Madlen Olbrajt. Znaci PLACENI UBICA. Jos kazu da je manijakalan i da ima krvave ruke iz opsade Bihaca ili tako nekog mjesta.

Name

DA

14.09.2017 10:02

GOSPODINE POLICAJAC, SASVIM DOBRO PRISJEĆANJE, KOJE ĆU PONOVITI JER TREBA NAROD DA ZNA I DA NIJE KAO ŠTO KAŽE MINISTAR LUKAČ. I TADA JE BILA DRŽAVA I ČASNIJI LJDI SU TAMO SJEDILI: Kad je on sa Dodikom rušio vlast i tjerao legalno izabrane predstavnike iz Banja Luke to je bilo u redu.Kada je šutirao bitne ljude tog vremena po nalogu stranaca i kada su ga oni pomagali i to je u redu.Sada kada se opozicija bori na kulturniji način protiv diktature to je rušenje RS-a."Kome zakon leži u topuzu tragovi mu smrde nečovještvom".

Name

Za Zozona

14.09.2017 10:46

Da li to misliš na prodane duše koje je kupio taj isti Mile da bi imao "zakonitu" skupštinsku većinu? Debelog Stevandića, Dunjića iz Gradiške, Iliju Stevančevića, Vojina Mitrovića, Zlatka Maksimovića i Banjca? Da li i ti podržavaš te prodane Srbe za par miliona?!

Name

Laktaši

14.09.2017 09:26

DALI JE OVAJ GOS. MINOSTAR IKAD SEBE POGLEDAO U OGLEDALO? PITAM SE KAKO NJEGOVA ŽENA SMIJE DA SPAVA SA NJIM ILI JE ONA OVAKVA KAO ON. IZVINJAVAM SE ALI ČOVIJEK LIČI NA VAMPIRA!

ODGOVORITE
Name

BL

14.09.2017 09:55

Hocu majko hocu u gradsku cistocu..spavam danju radim nocu za gradsku cistocu..ko ulicu prlja ima da nadrlja itd..sta ce on i komunalna policija je previse za njega

Name

Aaaa

14.09.2017 10:02

Daj sliku frajeru, da vidimo kakav si ti ljepotan.

Name

Leko

14.09.2017 09:27

Da se kojim slucajem ovo desilo u parlametu federacije da je policija sprijecila opoziciju,dodik i njegovi puleni bi se oglasili tvrdnjama da je demokratija ugrozena.

ODGOVORITE
Name

Boban

14.09.2017 09:28

Kako te nije stid da tako kvalifikuješ sve borce i patriote koji su, žalosno je reći, sa tobom odbranili ovu nejač. ovako stao si na stranu kriminalca i DEZERTERAAAAA. Alo momak, koliko ti je saboraca poginulo dok su oslobađali koridor kojim je kasnije RUDONJA dovlačio cigarete i benzin i prodavao po petostrukoj cijeni....

ODGOVORITE
Name

Mamlaz

14.09.2017 09:29

Lukač je 100% u pravu, ne smije se dopustit raznoraznim hoštoplerima da nam uništavaju RS.

ODGOVORITE
Name

Mamlaze

14.09.2017 09:39

i jesi mamlaz!

Name

novi

14.09.2017 09:46

Pravi si mamlaz...

Name

Redar

14.09.2017 09:52

Baš si MAMLAZ.

Name

Re mamlaz

14.09.2017 09:59

Mamlaz je u pravu. Policija treba ukinuti opoziciju i sve ce biti pod kontrolom.

Name

Jolpaz

14.09.2017 11:09

Niste razumjeli mamlaza. Hoštapleri su Lukač, Dodik, Stanković, Cvijanović, Radojičić, Špirić, Pavić, Čubrilović i ostali članovi Miloradove zločinačke organizacije.

Name

BORAC

14.09.2017 09:35

TAKO JE MINISTRE! SVIM RASPOLOŽIVIM SREDSTVIMA, UKLJUČUJUĆI I SILU TREBA SPRIJEČITI RUŠITELJE INSTITUCIJA REPUBLIKE SRPSKE I ODLUČNO SE SUPROTSTAVITI IZDAJNICIMA REPUBLIKE SRPSKE. ZAŠTO NE RUŠE INSTITUCIJE BiH GDJE NIŠTA NE FUNKCIONIŠE? BAKIR, OSVJEDOČENI NEPRIJATELJ REPUBLIKE SRPSKE HVALI TZV. "SAVEZ ZA PROMJENE" I NJIHOVE MINISTRE ŠTO RADE NA NJENU ŠTETU.

ODGOVORITE
Name

Za Borac

14.09.2017 09:58

FUKARO DEZERTERSKA SRAM TE BILO I NAZIVAS SE BORAC.VALJDA MINISTAR ZNA STA TREBA DA RADI.TI SE FUKARO LAKTAS ZA NESTO KAO VETERAN VUKOTIC.MARS DEZERTERU

Name

MILOS

14.09.2017 10:00

Bakir i DODO BRACAa da ne bi juce DOMOVINE NISTA OD SKUPSTINE,IZDAJNICI SU U SNSD,gde bi tatko VIDAKOVICA,i ujko.ZLATNI LJILJANI,SRAM VAS BILO

Name

re

14.09.2017 10:01

Vama je mozak ispraniji nego '91, a to u današnjem dobu interneta, nevjerovatno prosto.

Name

VRS rep" Borac"

14.09.2017 14:24

B od borca ti nisi, ti si jedan poltron od mnogi koji podrzavaju ovu sektu zvanu snsd e, koja je napravila vise zla i opljackala nego ratni period koji je iza nas. Poklopi se po usima i brzo ce vam kraj doci, Ja sam stvarao ovu RS i kao golobradi momcic dok je taj koga ti podrzavas svercao cigarete i podrzavao Antu Markovica, a danas HDZ i Covica.

Name

Priča za malu djecu

14.09.2017 09:35

Ma da , zakon se poštuju tamo gdje vladajućima odgovara, a gdje ne, rade kako hoće.

ODGOVORITE
Name

Nije nego

14.09.2017 09:38

Institucije su poodavno srušene i one definitivno ne postoje, a time ni država. Državu je preuzela mafija, a institucije a time i svaki član institucija je u službi mafije. Sve je jasno kao dan. Srećno narode!

ODGOVORITE
Name

brane

14.09.2017 09:41

Ovome je mjesto u komunalnoj policiji, odakle je i došao.

ODGOVORITE
Name

a

14.09.2017 10:03

A što lupetaš, bog ti dao.

Name

Milorad

14.09.2017 09:46

Jadna je drzava u kojoj ovakav Debil moze biti bilo kakav cinovnik!! Reci da je ovo ministar je potpuni udar na mozak! Ovo u normalnim drzavama moze biti samo fizicki radnik na najprimitivnijim mogucim poslovima na kojima glava apsolutno nema funkciju!!

ODGOVORITE
Name

Eagna

14.09.2017 09:47

Hoce li to Ministar poceti da hapsi narodne poslanike? Ako tako krenes Ministre, moraces pohapsiti vise od pola drzave, kupljeni izbori, kupljeni papci to vas drzi na vlasti. Milost gnjevnog naroda necete moci kupiti, jer nisu je mogli kupiti Crveni turci, Crvene komunjare a nece ni Crveni mile!!!

ODGOVORITE
Name

hercegovsc

14.09.2017 09:48

Jeste Republika Srpska stvorena krvlju a Skupština kao najveći organ vlasti mora služiti zakonu pravdi poštovati Ustav kao i narod što nije slučaj sa ovom skupštinom i ovom vlasti. Skupština krši Ustav, zakone, poslovnik a sve u svrhu očuvanja na vlasti grupe koja niti je stvorila Republiku Srpsku niti je čuva. Zbog toga gospodine Lukač malo povući ručnu da ne kreneš u rikverc!

ODGOVORITE
Name

055

14.09.2017 09:50

Sve što su prethodnici rekli o Lukaču to je tačno a lično znam i za gore stvari.Međutim država u kojoj je glavna faca ministar MUP-a,a još specijalna varijanta škole je definitivno u žestokoj krizi, jer kako će on braniti "demokratiju" nego silom, a njihove metode nisu demokratske,u stvari to je zloupotreba institucije MUP-a.

ODGOVORITE
Name

B

14.09.2017 10:07

Čovjek brani ustavni poredak, šta je trebalo, da pusti Čavića da diktira kad će Skupština raditi a kad neće? Kme, kme, kme, vazda vam neko drugi kriv, a nikako da se upitate zašto smo na ivici cenzusa.

Name

Banjalučanin

14.09.2017 11:12

Halo B, skupština ima svoja pravila, osnovno je da se radi po poslovniku i zakonu. Ko to prekrši, ne može više voditi skupštinu. Naučićete šta je zakon kad savez preuzme vlast pa vas sve pohapsi. Bando nezapamćena.

Name

RE Banjalučanin

14.09.2017 11:47

A zakon je kad sve pohapsis i demokratija.Nazdravlje.

Name

narod

14.09.2017 10:12

Ovaj ministar je samo za vjesala, na sred trga krajine...kao i kompletna vlada na celu sa premijerkom i predsjednikom...i causesku se tako ponasao...

ODGOVORITE
Name

Za B

14.09.2017 10:43

FUKARO KADA STE POSTENI STO STIMATE FINADIJSKE IZVJESTAJE.TO JE VAMA PANIKA.BILJANA JE TAKO PLACALA STOTINAMA HILJADA NJEMACKIH MARAKA FUKARU DA PTEUZME VLAST 97.ZNA TO OSTOJA BARASIN I PRICA ONI SU NOSALI TASNU.

Name

B

14.09.2017 12:42

Smirite se gospodine, smirite, moram da primijetim da vama škodi da posjećujete ove sajtove: em ništa ne kontate, em pjenite čim neko kaže nešto kontra vašeg bijednog sagledavanja stvarnosti.

Name

боле

14.09.2017 10:43

Неће ово моћи мирним путем да се ријеши,ови су у криминалу до гуше и ако изгубе власт надрљали су.Све док се ми сви не дигнемо и срушимо све,нема од тог ништа.Аако дође до тога да се дине раја удариће на Милове и ето белаја...

ODGOVORITE
Name

рибар

14.09.2017 10:45

Годинама тврдим како влада (не) намјерно лоше ради и како опозиција (не) намјерно неће да преузме власт.

ODGOVORITE
Name

fela

14.09.2017 10:45

LUKAC TI SI SELJAK KOJI NISTA NE RAZUMIJE O DANASNJIM DESAVANJIMA. 21 i je vijek seljacicu. primitivan si i mislis da se stvari rjesavaju palicom inasiljem. isti si duduk precednik. primitivni bajo. aloo daj se malo obavijesti o svom poslu i obavezama. ostavi politicare da se slovom zakona bore za prestiz. Nisi ti bajin vojnik. ti si cinovnik kog narod placa prema tome prestani se svrstavati na iciju stranu glupane.

ODGOVORITE
Name

Slavko

14.09.2017 10:48

Kako kako ono bese, 1984???? Moj Orwell ti se "malo dete"="politikin zabavnik"

ODGOVORITE
Name

zaza

14.09.2017 10:50

za sve je kriva boracka organizacija koja ne reaguje na ponasanje vlasti koju vode ratni profiteri nije mi jasno sto se krije presednik boracke takav nije bio u ratu treba poruciti ovim politicarima da se nece sakriti ni u misijoj rupi ako srpskom narodu uroku 2018 nebude bolje.

ODGOVORITE
Name

kiki

16.09.2017 21:23

Dobro zapažanje. BORS treba da reaguje!

Name

Nikola neznanovic.

14.09.2017 10:50

Nikada vlast nece biti dok je Lukac glavni za policiju.On je placenik za vladu radi pod hitno ga mjenjati da podnese ostavku da narod ne bjezi iz Srpske. To je jedina sansa Lukaca u zatvor sve sto se desava sve je on kriv.

ODGOVORITE
Name

Predrag

14.09.2017 10:53

Samo facu kad mu vidite, značete odma da je on na čelu Dodikovog policijskog aparata. Malte ne kao da su njegovi liićni poltroni, kojima samo cipele vire iz Dodikove pozadine.

ODGOVORITE
Name

Poznavalac

14.09.2017 10:56

Ovaj umnobolnik, duševno poremećen lik, doveden je za ministra, da radi ove ružne stvari. Preporuka su mu bile aktivnosti na putu prema Prnjavoru u prevratu i državnom udaru. Idiot je htio pucati, sa BOV-a na Srbe, ali su to spriječili strani hoštapleri. Znači koji je on idiot, kada su pucanje na Srbe, od strane fukare i bolesnika, spriječili strani hoštapleri. Ovo je zaista bolestan čovjek, a možete se uvjeriti i sami. Prebije komšiju i čeka se sada da zastari predmet, mada je i komšija primio pare da šuti, a sa tim se složio i advokat Tomić. Advokatska fukara, kao i svi advokati.

ODGOVORITE
Name

borac

14.09.2017 10:56

Ti i Baja ste RS ostali voljno oba imate specijalne kriminalce u sluzbi.

ODGOVORITE
Name

Donbas

14.09.2017 11:04

Šta će policija u skupštini? Lukač napada Šukala jer ga je šukalo prozvao da mu je Lukač prijetio. Promijeniće se suci u Banjaluci. Šukalo će biti predsjednik Republike Srpske. Lukač, tad ćeš svoje ponašanje objasniti tim novim sucima.

ODGOVORITE
Name

Realno

14.09.2017 11:14

Ovo može riješiti samo narod na ulici koji mora upasti u skupštinu, savez mora prepuzeti vlast i bandu pohapsiti. 90% policajaca jedva čeka novu vlast pa da ovu bandu potkače. Ne bude li na kraju tako, vabite me šarovom.

ODGOVORITE
Name

Zoka

14.09.2017 11:33

Pa ministre neruši opozicija Narodnu Skupštinu već one lopove koji ovu Republiku ruše već duži period.Neće ti ni policija pomoć pošto su i oni na strani ovih napaćenih gradjana.

ODGOVORITE
Name

vaga

14.09.2017 11:38

Svi koji su naredili i onemogućili poslanike da udju u parlament, izvršili su državni udar.

ODGOVORITE
Name

Mrcevci

14.09.2017 11:45

AKO SI TI LUKAC PATRIOTA POJASNI ZASTO U SVAKOJ SITUACIJI STITIS DODIKA KOJI JE RATNI PROFITER I UNISTAVA ONO ZA STA SI SE TI LUKAC I MI BORCI BORILI .KADA ODGOVORIS NA TO PITANJE GRADJANIMA ONDA MOZES OPRAVDATI SVE SVOJE POSTUPKE ZA KOJE GRADJANI ZNAJU.

ODGOVORITE
Name

kme

14.09.2017 11:59

Sačekaj, samo da nešto pozavršava pa će to on tebi sve pojasniti. U utorak, može?

Name

055

14.09.2017 11:58

Lukač bi morao da zna, ili bi trebalo da zna da: - Policija mora da djeluje u skladu sa zakonom svoje države i međunarodnim zakonom i da u svakom trenutku poštuje ljudska prava. - Demokratski način obavljanja policijskog posla zahtjeva da policija istovremeno stoji izvan politike i da štiti demokratske političke aktivnosti i procese kao nprimer: slobodu izražavanja, javna okupljanja i demonstracije. U suprotnom, demokratija je ugrožena. - Rad policije u demokratskom društvu uključuje omogućavanje sprovođenja demokratskih aktivnosti. - Stoga policija mora da poštuje i štiti: prava slobode govora, slobode izražavanja, udruživanja i kretanja, slobode od neosnovanog hapšenja, - Policija u svakoj prilici mora unapred da provjeri pravnu ispravnost naredbe koju namjerava da sprovede i treba da se uzdrži od sprovođenja bilo kakvog naređenja za koje zna, ili bi trebalo da zna, da je nezakonito.!!! - Policajci bi takođe trebalo da spriječe i da se oštro suprotstave bilo kakvom (počinjenom od strane policije) kršenju zakona ili međunarodnih standarda. - Policijski službenici, bez obzira na nivo na kome rade, biće lično odgovorni za svoje postupke ili propuste ili za naređenja podređenima. itd.!!! - Preporučio bi Lukaču i družini da pročitaju akta koja ih obavezuju! - Prema tome Lukač je morao znati da nije dužan da postupi po zahtjevu Čubrilovića,jer se kosi sa pozitivnim zakonskim propisima. - Opozicija kao predstavnik naroda neka nađe načina kako to gaženje ljudskih prava i Ustava sankcionisati.

ODGOVORITE
Name

Re

14.09.2017 12:09

Djuro palica !

ODGOVORITE
Name

sale slovenac

14.09.2017 12:10

Neka se lukac vrati u Krnjeusu kod Bihaca i tamo zavodi red.

ODGOVORITE
Name

Milan

14.09.2017 12:24

IZBORI SU NA PRAGU, A NAKON IZBORA KARTE NA ASTAL...

ODGOVORITE
Name

SKINI MASKU

14.09.2017 12:44

DAJ COVJECE TU FACU MALO SREDI STA GLUMATAS NEKOG OPASNOG MRGUDA PA TI GRC UHVATIO KOMPLETNO LICE,PA DOVOLJNO SI ODBOJAN I BEZ TE MASKE. I JOS NESTO-STA TO RADIS KAKO CES POLICIJU NA SVOJ NAROD SLATI SABERI SE PROCITAJ PO NEKU STAVKU-POLICIJA RADI U INTERESU NARODA A NE PROTIV..TAKO BI TREBALO...E MOJ FEISMEN

ODGOVORITE
Name

Дића

14.09.2017 13:34

лукач узми штрик и објесисе

ODGOVORITE
Name

Prevoznik

14.09.2017 16:36

Kakva tvoja policija samo uzima pare voze ne registrovani kamioni po kalinoviku

Name

BOBA

14.09.2017 13:52

OČI GOVORE SVE. OČI SU OGLEDALO DUŠE SRETNO NARODE.

ODGOVORITE
Name

Ah

14.09.2017 14:33

Pa gdje si Bobo dosad!? Ti nikad ne iznevjeriš: kratko, nejasno i glupo.

Name

Laktaši

14.09.2017 16:06

GOS. LUKAČ POD HITNO SE JAVITE LJEKARU AKO IMATE IKAKVU VEZU HITNO IDITE KOD PSIHPLOGA NEŠTO IZGLEDAŠ LOŠE

ODGOVORITE
Name

Car,

14.09.2017 19:40

ljudi koliko ja razumem ,ovde se događaju velika sranja.

ODGOVORITE
Name

sovinist

15.09.2017 11:42

lukacjr.politicki.kum.kao.iz.filma.lukac.ima.veliki.interes.da.brani.baju.na.njegovom.polozaju.debi.lukac.zavrsijo.da.ode.baja.i.vladajuca.stranka.panebivise.bijo.ni.portir.unekoj.ustanovi

ODGOVORITE
Name

X

16.09.2017 09:20

Kakav ministar takva i policija, jad i bijeda.Vozaju neregularna i neregistrovana auta, mrtvi pijani obavljaju službu, pucaju po kafanama iz službenih pištolja,uznemiravaju građane,pljačkaju banke,vrše razbojništva,otimaju pare na putevima od sirotinje,kradu šumu,upetljani su u sva kd.Nikad gora situacija nije bila ni veći javašluk od policije,jadna je država u kojuj su policajci najplaćeniji.Lukač u policiju zapošljava djecu svojih kolega bez konkursa i završenog kursa,dosta je i njega više