Tužilaštvo vodi opsežnu istragu

Tužilaštvo BiH vodi opsežnu istragu vezanu za nezakonito prisluškivanje v. d. glavne tužiteljke Gordane Tadić i potpredsjednice VSTV Ružice Jukić, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Bosna i Hercegovina 12.09.2017 | 13:43
Tužilaštvo vodi opsežnu istragu
Tužiteljstvo BiH vodi  opsežnu istragu vezanu za nezakonito prisluškivanje v.d. glavne tužiteljice Gordane Tadić i potpredsjednice VSTV Ružice Jukić, a vezano za počinjenje krivičnih djela neovlašteno prisluškivanje i zvučno ili optičko snimanje iz čl. 147a KZ BiH, a u vezi krivičnih djela odavanje tajnih podataka iz čl. 164. KZ BiH, krivotvorenje službene isprave iz čl. 226. KZ BiH, krivično djelo lažnog prijavljivanja i ometanje rada pravosuđa.

U okviru navedenog predmeta, biće uloženi maksimalni i sveobuhvatni napori da se rasvjetle sve okolnosti navedenih događaja.

Takođe, kao što smo naveli u okviru navedenog predmeta vodi se istraga i za krivično djelo lažnog prijavljivanja iz čl. 234. KZ BiH, izvršenog dostavljanjem krivotvorenog službenog dokumenta SIPA-e Tužiteljstvu BiH.

(BN)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

a

12.09.2017 11:58

KAD ĆE TE POČETI SA RADOM - PODIZANJE OPTUŽNICA I ISTRAGE KRIMINALA I KORUPCIJE A VI SE BAVITE SAMI SA SOBOM I MEĐUSOBNO OPTUŽUJETE I PRISLUŠKUJETE -nema nam spasa '

ODGOVORITE
Name

Laktaši

12.09.2017 12:20

Nema spasa bez brezove metle!

Name

Mitar M.

12.09.2017 12:01

Postovana g. Tadic. Molim Vas, nemojte nas zamajavati sa takvim glupostima. Pa zar mislite da ste Vi i Vasa rodica Ruzica toliko vazne, da vas neko prisluskuje. Sta bi culi u prisluskivanju-kako razmjenjujetw recepte za jelo, kolace, sta je koja od vas kupila od garderobe.

ODGOVORITE
Name

Indijanac

12.09.2017 12:12

Tužilaštvo BiH na čelu sa Dodikovim i Čovićevim rospijama NEMA nadležnost provoditi istragu u vezi propalog NDH pokušaja komprovitovanja SIPA-e. Mali "U" isprdak Šimić je u hapsani i po krivičnom zakonu FBiH za njegovo djelo je nadležno Tužilaštvo Federacije, odnosno Kantona Sarajevo. Nadam se da će gospodin Mektić uspjeti da se izbori sa fašistima i omogući gospođi tužiteljici KS Dalidi Burzić da im *ebe NDH mamicu...

ODGOVORITE
Name

Laktaši

12.09.2017 12:17

IMA LI NEKO U TUŽILAŠTVU DA PREKONTROLIŠE TE DVIJE GOSPOĐE KOJE SE TAKO SILNO IGRUBO PONAŠAJU A TAKO IZGLEDA NA TVU , PA MOGU LI BAR ONE DVE MINUTE DA POKAŽU BAR JEDNU POZITIVNU MASKU NA SVOM LICU.

ODGOVORITE
Name

hmmmmm

12.09.2017 14:54

GORDANA,samosmjeni se,molim te,pomozi nam..

ODGOVORITE