Srbac: Ekskurzija lijepo sjećanje

Petodnevna ekskurzija za sedamdeset i tri učenika devetih razreda Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Srpca ostaće im u nezaboravnom sjećanju, jer su posjetili veći broj gradova i mjesta poznatih po istorijskim znamenitostima, a imali su dovoljno vremena i za kupanje i zabavu.

Republika Srpska 10.09.2017 | 21:50
Srbac: Ekskurzija lijepo sjećanje
Ekskurzija je organizovana u okviru programa i plana nastave, a uz pomoć škole i roditelja. Razredne starješine sa vođom puta nastavnikom Željkom Cvijanovićem bile su oduševljene ponašanjem djece, jer je ekskurzija protekla bez ikakvih problema uz punu realizaciju programa.

Učenici su posjetili manastir Tvrdoš koji potiče iz vremena Konstantina Velikog i koji je svjedok tradicije i dugovječnosti hrišćanstva na području Hercegovine.

Veliko interesovanje djece izazvala je Hercegovačka Gračanica, posjeta dvorima Kralja Nikole na Cetinju, zatim boravak u Ostrogu i ostalim primorskim mjestima.

„Ekskurzija je bila prilika da učenici i praktično obnove svoje znanje iz bogate istorije našeg naroda, ali i da se upoznaju sa gradovima i njihovim znamenitostima. Sve to bilo je protkano lijepim druženjem, zabavom i uživanjem na moru“, sa zadovoljstvom ističe nastavnik Željko Cvijanović.

On dodaje da su u svim mjestima koje su posjetili naišli na dobar prijem i razumijevanje, tako da će za djecu ovo putovanje i druženje ostati u trajnom sjećanju.

Ekskurzija je istovremeno i nagrada za dosadašnje rezultate u učenju, ali i podsticaj za ostvarivanje što boljeg uspjeha u završnoj godini osnovnog obrazovanja.

(BN/S.K.)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

V.Vanga

11.09.2017 08:17

Takvih ekskurzija treba više, da se deci raširi znanje, podigne moral.....

ODGOVORITE