Upustvo za navijače Arsenala: Kako do BG-a i Marakane?

Ishrana u Skadarliji, alkohol na Obilićevom vencu…! Ili kako do doma evropskog šampiona iz 1991. godine?

Fudbal 08.09.2017 | 15:00
Upustvo za navijače Arsenala: Kako do BG-a i Marakane?
Navijači Arsenala se polako pripremaju za evropska gostovanja u Ligi Evrope, a ono najuzbudljivije svakako ih očekuje u Beogradu 19. oktobra, kada će na megdan srpskom vicešampionu Crvenoj zvezdi.

Najčitanije novine na Ostrvu i svetski poznati tabloid San napravio je upustvo navijačima Arsenala za dolazak u srpsku prestonicu, koje počinje rečenicom - Sve što treba da znate ako želite da gledate Arsenal na gostovanju evropskom šampionu iz 1991. godine.

KAKO STIĆI DO BEOGRADA?

- Let od Londona do Beograda u jeftinijim avio-kompanijama obično košta oko 100 funti (oko 110 evra), mada cena u slučaju velike potražnje može da bude nešto veća. Letovi sa ovim kompanijama su tri puta nedeljno - utorkom četvrtom i subotom.

- Druga, ali skuplja opcija je let od Hitroua (londonski aredrom) Er Srbijom, koji saobraća svakodnevno.

- Na putu za Srbiju viza nije potrebna stanovnicima Velike Britanije.

KAKO DO STADIONA?

- Marakana (ali ne ona!) udaljena je nešto manje od pet kilometra u odnosu na sam centar grada. Pešačenje bi trajalo oko 50 minuta, ali se mogu iskoristiti autobusi ili tramvaji koji idu u pravcu Banjice.

- Taksi može biti sigurnija opcija u toku dana.

- Takođe, vrlo je verovatano (čitaj: sigurno) da će navijači Arsenala dobiti policijsku pratnju.

KOLIKO ĆE ULAZNICA DOBITI NAVIJAČI ARSENALA I KOLIKO ĆE KOŠTATI?

- Podela ulaznica za Arsenalove navijače još nije utvrđena, ali gostujućim navijačima prema pravilima UEFA pripada pet posto karata od ukupnog kapaciteta stadiona.

- To znači da će Tobdžijama pripasti oko 2.500 karata, ukoliko klub prihvati da ih preuzme.

- Cena karte će znositi oko 10 funti (11 evra), a gostujući navijači će biti locirani na delu južne tribine.

GDE PITI?

- U svim barovima koji se nalaze u blizini stadiona neće biti dozvoljeno točenje alkohola, tako da će navijači najverovatnije pre utakmice otići na Obilićev venac u blizini Trga republike.

- Barovi u centru grada moraju da se zatvore do jedan ujutru, tako da će oni koji budu tražili piće morati izvan centra grada.

GDE PRESPAVATI?

- Smeštajnih kapaciteta ima dosta, a hoteli i apartmani su dostupni za oko 30 funti (33 evra).

DA LI ARSENAL ORGANIZUJE PUTOVANJE?

- Arsenal do sada nije objavio pakete za gostujuće utakmice u ovoj sezoni, ali bi paket za Beograd mogao da bude objavljen onda kada budu puštene karte za ovaj meč, piše San, koji je unutar teksta na svom portalu objavio i snimke sa poslednjeg večitog derbija, kako bi približio sliku pristalicama londonskog velikana s našeg najvećeg stadiona.

Podsetimo, Crvena zvezda je u prodaju već pustila pakete ulaznica za sve mečeve crveno-belih na svom terenu u grupnoj fazi Lige Evrope. Paketi ulaznica za severnu i južnu tribinu tribinu koštaju 3.450, cena paketa za istočnu tribinu 6.600 dinara, a za zapadnu 7.500.

Srpski vicešampion takmičenje u Ligi Evrope započinje 14. septembra, utakmicom sa BATE Borisovim na stadionu Rajko Mitić.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar