Mamić opet izbačen iz sudnice!

Čelnik Dinama udaljen je iz sudnice Županijskog suda u Osijeku tokom novog ročišta na suđenju njemu i njegovim saradnicima da su utajili porez i oštetili zagrebački klub.

Fudbal 02.09.2017 | 08:15
Mamić opet izbačen iz sudnice!
Zdravko Mamić ponovo je udaljen iz sudnice zbog toga što se nije pridržavao reda tokom suđenja na Županijskom sudu u Osijeku.

Na ročištu u Osijeku prvi je svedočio reprezentativac Hrvatske Dejan Lovren, koji je promenio prvobitno dati iskaz. Sudija Darko Krušlin je odmah na početku suđenja upozorio Mamića da se ponaša shodno propisima, što čelnik Dinama nije učinio, zbog čega je već posle 45 minuta izbačen iz sudnice.

On je više puta upadao u reč tokom saslušanja Lovrena, koji je prvobitno rekao da je sporni aneks ugovora potpisao tokom 2009, a sada pred sudom promenio iskaz i izjavio da je to bilo mnogo pre 2009. godine.

Hrvatski mediji prenose da je Iznervirani Mamić, kada mu je sudija naložio da napusti sudnicu, najpre nešto nerazumljivo opsovao, a potom glasno vikuo: "Jeste li sad srećni!? Toliko manipulišete svedokom! Hoćete moju krv, moju džigericu? Sramite se svi koliko vas ima!", poručio je sudiji na izlasku.

Na ročištu održanom polovinom juna Mamić je takođe napravio "cirkus" u sudnici, nakon čega je sudija prekinuo suđenje, a potom je u julu izazvao niz incidenata i sam izašao, pre nego što je sudija uspeo da ga udalji.

Zdravko Mamić i njegovi saradnici, brat Zdravko, direktor HNS i bivš dugogodišnji direktor Dinama Damir Vrbanović i preduzetnik Milan Pernar optuženi su da su izvlačeći novac od transfera igrača, utajom poreza i drugim nezakonitostima oštetili zagrebački klub za oko 116 miliona kuna (15, 5 miliona evra), a državni budžet za 1,6 miliona evra.

Svedoci su fudbaleri Luka Modrić i Dejan Lovren, čiji su transferi predmet optužnice. Tužilaštvo, između ostalog, smatra da dvojica igrača nisu imala pravo na 50 odsto transfernog obeštećenja, već da je na taj način Mamić izvlačio novac iz Dinama.

Mamić je došao na suđenje u Osijek na štakama, nakon što su nedavno u blizini Tomislavgrada nepoznati napadači pucali na njega i ranili ga u nogu. Mamić je zbog toga imao specijalno obezbeđenje pripadnika zagrebačke i osiječke policije.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar