Ko savjetuje Milorada Dodika?!

Kim Džong Un je u japansko more lansirao tri rakete. Čovječanstvo sa strijepnjom čeka reakcije Trampa, Janpinga, Putina i drugih svjetskih moćnika i pita se: slijedi li nam nuklearni rat globalnog nivoa? U Republici Srpskoj pitamo se ko savjetuje Milorada Dodika, pa nas ovako malene i slabe gura u epicentar svjetskih obračuna? Možda Trilateralna komisija?!

Republika Srpska 28.08.2017 | 19:28
Ko savjetuje Milorada Dodika?!
U jednom trenutku učinilo se da je sjevernokoreanski diktator popustio pred Trampovom prijetnjom „ognjem i gnjevom“, pa nije lansirao rakete u pravcu američke strateški važne baze na ostrvu Guam. Međutim, zadnje lansiranje tri balistička projektila u japansko more dokazuje da Džong Un nema namjeru prestati sa provokacijama.

Šta se dešava u Sjevernoj Koreji? Kim Džong Un je u stvari prinuđen na ovakve vidove provokacija, pa čak i na otvoreni sukob sa Sjedinjenim Državama, Japanom, Južnom Korejom i drugim njihovim saveznicima. Svjetske sile su ponovo posegle za dokazano najgorim mogućim oblikom „disciplinovanja“ država i lidera. Sjevernoj Koreji su pooštrene sankcije i do to nivoa maksimalno moguće izolacije.

No, sankcije su uslijedile u vrlo nepovoljnom trenutku za sjevernokorejsko rukovodstvo. Konkretno, ta zemlja je pogođena sušom nezapamćenom u zadnjih dvije decenije. Narod se realno suočava sa masovnom glađu, a tu će sankcije samo dodatno pogoršati situaciju.

I šta je preostalo Džong Unu? Da čeka i suoči se sa unutrašnjim nemirima, pobunama i rušenjem režima – čemu se nadaju Tramp i slični „umotvorci“. To se naprosto neće dogoditi. Kim Džong Un će, baš kao što je to nebrojeno puta učinjeno u svjetskoj istoriji, unutrašnje probleme prebaciti na spoljnopolitičku dimenziju. Jednostavno, nastaviće sa lansiranjima sve dok ne isprovocira reakciju Donalda Trampa.

Nije Džong Un baš luđak kakvim ga predstavljaju i to najbolje dokazuje „igranjem po nervima“ hirovitog Donalda Trampa. Kineski predsjednik Xi Janping bio je vrlo decidan: u slučaju američkog napada na Sjevernu Koreju njegova zemlja će braniti ovog saveznika. Znači, na sjevernokorejskom lideru je samo da i dalje provocira Trampovu rekaciju.

Ovde se moramo zapitati: koliko još ovakvih provokacija Donald Tramp može podnijeti, a da ne odgovori „ognjem i gnjevom“? Ili, će možda dozvoliti sebi da ga ismijavaju zbog ispraznih prijetnji? I sam Tramp se nalazi u vrloteškoj situaciji zbog sve izraženijeg unutrašnjeg otpora njegovoj politici.

Pa svakodnevno ga napuštaju najbliži saradnici, a primarno zbog straha da će snositi dio odgovornosti za potencijalno ugrožavanje zemlje. Neće Tramp moći još dugo ovako, moraće jednom „primjereno“ odgovoriti na Džong Unove otvorene uvrede. Da li će se to dogoditi povodom ove zadnje provokacije ili neke naredne (neće ih nedostajati!) čak i nije ključno pitanje. Prosto, Tramp će kad-tad morati ispoljiti „oganj i gnijev“!

No, bilokakvo Trampovo posezanje za nuklearnim potencijalom automatizmom povlači nužnost ruskih i kineskih kontrareakcija. Svaki američki projektil dugog i srednjeg dometa Rusi i Kinezi će tumačiti kao direktno ugrožavanje i u minimalnom nastojaće ga oboriti tokom leta. Sigurno neće čekati da „utvrde“ na čiju će teritoriju pasti, pa tek potom reagovati.

Reagovaće automatski svojim protivraketnim sistemima. Uostalom, neće rizikovati posljedice širenja radijacije kakvo će u slučaju nuklearnog napada na Sjevernu Koreju zahvatiti i teritorije Rusije i Kine. Ovde je ključni problem u neizbježnosti nuklearnog okršaja, jer bi u slučaju klasičnog napada na Sjevernu Koreju došlo do ekspresnog osvajanja Južne Koreje i Džong Unovog realnog poentiranja.



Ovde se moramo dotaći i vrlo složene Putinove situacije, zbog čega sasvim utemeljeno možemo očekivati da će Rusija na bilokakav američki napad na Sjevernu Koreju odreagovati čak prije Kine. Vladimir Putin je više puta eklatantno dokazao sposobnost da u iznuđenim situacijama izvanredno poentira.

Sjetimo se da je na prvom koraku ukrajinske krize anektirao Krim i time nemjerljivo profitiro i na unutrašnjem i na geostrateškom kom planu. Da ne govorimo o Siriji, gdje istovremeno uništava Islamsku državu i dodatno osigurava izvanredno važnu stratešku lokaciju. No, najvažnije je da Putin u Siriji predupređuje sve zamišljene energetske megaprojekte američkih konkurenata.

Samo, građani imaju kratko pamćenje i to je Putinu izvanredno poznato. U trenucima novih sankcija i „zveckanja oružjem“ na samim ruskim granicama, kako zbog unutrašnjih problema, tako i zbog spoljnopolitičkih, Vladimir Putin je prinuđen na neko novo „čudo“.

Primoran je ponovo odreagovati i samo je pitanje šta će ovoga puta smisliti (možda obaranje američkih projektila?). Doduše, u geostrategijskom smislu njegova zamisao da se vojno pozicionira na teritoriji Srbije bila je odlična. Takvim potezom dolazi u zaleđe svim NATO potencijalima raspoređenim u Rumuniji i Bugarskoj, te iste gotovo anulira.

Međutim, Aleksandar Vučić nije prihvatio ni „poklonjene“ MIG-ove i tenkove, niti pozicioniranje proruskog premijera. I ima neke logike u Vučićevim potezima. U ovako haotičnoj geopolitičkoj situaciji vojno svrstavanje na bilokoju stranu povlači direktne reakcije protivnika.

Srbi su naučili „lekciju“ šta znači suprotstavljati se američkim hegemonističkim pohodima i nisu ludi da to ponovo čine. To ne znači da Srbija staje na američku stranu u slučaju sve izglednijeg globalnog sukobljavanja, ali neće ni svrstavanjem uz Rusiju da na sebe navlači nove nevolje. Neće bar do nivoa krajnje nužde.

Ovim dolazimo i do Dodikovih naoko iracionalnih poteza u vidu nekakvih referenduma o pristupanju u NATO. Postoje izvjesni pritisci da se srpski narod prikloni NATO savezu, ali oni traju decenijama (posebno zadnje tri decenije). To su oblici djelovanja na kakve smo već navikli i sa kakvima se umijemo nositi.

No, problem je u tome što Milorad Dodik hoće da moćnom NATO kaže „ne“ i to na vrlo provokativan način. Hoće da udari šamar nekom ko je od njega milion puta jači i to u ovako osjetljivoj istuaciji. Mogli bi kazati da je u pitanju neki negov novi hir ili politikanstvo, no možda sve to ima i mnogo dublju pozadinu.

Nedavno sam pisao da Dodik ovim entitetskim „referendumom“ samo provocira reakciju bošnjačko-hrvatskih lidera u vidu zahtjeva za održavanje referenduma na državnom nivou. U slučaju da Predsjedništvo BiH i Parlamentarna skupština većinom glasova odluče da se pitanje pristupanja u NATO riješi referendumom na državnom nivou zna se kako će to pitanje biti razriješeno.

Reći će mnogi da je to neizvodivo bez pristanka Srpske, ali sjetimo se Oružanih snaga BiH, Suda i Tužilaštva BiH, Uprave za indirektno oporezivanje, carine, PDV...Dodik nema ni volje, ni političke snage, da održavanje takvog referenduma spriječi na teritoriji Republike Srpske. Krivicu će svaljivati na sve i svakoga, ali će se referendum održati i na prostoru Srpske i svi znamo kako će ukupno rezultirati – pristupanjem BiH u NATO.



Istovremeno, već same najave nekog novog entitetskog ili „Dodikovog referenduma“ u BiH proizvode ozbiljnu političku krizu, kakva će se kao i sve ranije nepovoljno odraziti na Republiku Spsku. Samo on i njegov „stručnjak“ za bezbjednost Ćeranić znaju da će uslijediti „vruća jesen“ iako nema apsolutno nikakvih nagovještaja ozbiljne destabilizacije.

Njih dvojica znaju za „vruću jesen“ upravo zato što će je sami produkovati. Baš kako su to učinili i 2014. i narednih godina sa pričama o „obojenim revolucijama“, za koje, uzgred rečeno, nikad nisu prikupili niti jedan dokaz. Neće valjda dokazivati sopstvene manipulacije! Zbog svega navedenog moramo postaviti sasvim razumljivo pitanje: zašto Dodik uporno povlači ovako složena pitanja u izuzetno nepovoljnoj globalnoj situaciji? Upravo bi javnost trebalo zanimati ko su Dodikovi savjetnici i „savjetnici“, koji ga navode na ovakve naoko iracionalne poteze.

Elem, poenta je na onom „naoko“. Nema ničeg iracionalnog u Dodikovim potezima. On vrlo temeljito i pragmatično provodi zadatke dobijene od Trilateralne komisije. Podsjetiću da sam još od famoznog sastanka Trilaterale u Beogradu više puta ukazivao da je Dodik u čvrstim kandžama te organizacije, pa čak i poimenično nabrajao sve njegove kumove, savjetnike i saradnike koji su deklarisani članovi organizacije „Most Istok-Zapad“ (East-West Bridge), balkanskog ogranka Trilateralne komisije.

Time što otvara pitanje pristupanja NATO savezu prije Srbije i rizikuje da BiH uvuče u ovaj vojni savez narečenim državnim referendumom Dodik upravo srpsku maticu dovodi u izuzetno nepovoljnu situaciju – potpunog okruženja NATO članicama. To je samo još jedan vid pritiska na Srbiju da se konačno odrekne Rusije i bilokakvih oblika savezništva i zaštite sa te strane. To je cilj Trilateralne komisije i naš „vrli predsjednik“ samo realizuje ono šta mu je naloženo.

Da ne pominjemo kako je cilj Trilaterale održavanje kontinuiranog konflikta na ovom dijelu Balkana, a u funkciji aktiviranja sukoba kad god to zatreba ovoj fašističkoj organizaciji, te da Dodik svakom novom destabilizacijom samo realizuje dobijene zadatke. Zato će u Srpskoj i uslijediti „vruća jesen“ kao prilika da Dodik još jednom teško izmanipuliše vlastiti narod.

Doista treba biti naivan pa povjerovati da Dodik i pored američkih sankcija dobijenih upravo zbog prošlog referenduma smije ponovo „referendumisati“, a bez unaprijed obezbijeđene zaštite. I ko je dovoljno moćan da ga zaštiti od „reakcija“ NATO saveza? Pa Trilateralna komisija koja ovim vojnim savezom i upravlja!

U stvari nema potrebe da neko Dodika uopšte štiti od bilokoga. On je dobio zadatak da BiH uvede u NATO, i to će svakako realizovati. Za nagradu će već do kraja ove godine biti u vlasti na državnom nivou, skinuće mu Amerikanci „sankcije“ (inače teška podvala), te će pobijediti na narednim izborima. Da li je ovakva premisa objektivna (?), eto pokazaće vrijeme.

Autor: Borislav Radovanović

Komentari / 47

Ostavite komentar
Name

ZVORNIK

28.08.2017 18:03

Da znate lično bajinog šefa kabineta sa završenom gimnazijom (Danijel Dragičević) smijali bi se do iznemoglosti. Al dobro i tata Radan mu je u diplomiro u pedesetim, hahahahaha.

ODGOVORITE
Name

Goran

28.08.2017 18:39

Da se ja pitam, tom čovjeku ne bih dao jednu ovcu na staranje, a dogurao je čak do savjetnika predsjednika. Ništa fakultetska diploma, ništa inteligencija. Danas je na cijeni umjeće lova u mutnom, a Dragičević je dokazani lovac. Nije ni malo smiješan, prije bih rekao da je odbojan. Od mene je prepisivao u školi, bio je jedan od najgorih đaka u razredu. Danas su najgori najpodobniji, nažalost!

Name

Inspektor

28.08.2017 18:45

Je li to onaj što "održava" gradsku rasvjetu u Zvorniku sa Milisavom Jerkićem, a radnicima isplaćuju zarade preko socijalne pomoći na tuđa imena?

Name

Kadrovi

28.08.2017 19:10

Biraju se po tome da obavezno sadrže Daning-Krugerov sindrom.

Name

Policajac

28.08.2017 19:22

Mi imamo debeo dosije za Milisava Jerkića, ali ne smijemo ništa da preduzmemo. Daće Bog da se i u Zvorniku promijeni vlast, pa da možemo raditi svoj posao. Takođe imamo i mi informaciju da se iz Opštine na račun socijalnih slučajeva isplaćuje zarada Jerkićevim i Dragićevićevim radnicima za održavanje gradske rasvjete, plus dnevnice iz Elektro-distribucije jer angažuje radnike EDB u radno vrijeme. Debeli sve ovo aminuje, a "doćiće mu ovakvi glave".

Name

Bahati su i bijesni

28.08.2017 19:50

Taj savjetnik ne zna ni dvije koze sačuvati, a on nekog savjetuje. Društvo mu je Ognjen Pavlović (najodgovornija osoba za smrt skakača Andreja Beuca) koji ima stotine hiljada maraka, a nema ni 5 godina radnog staža. Balavac obični, a kriminalac prefrigani. Najjača referenca mu je što mu je mama sudija. Užas ko predstavlja ovaj narod.

Name

dnk

28.08.2017 20:14

Pametnim je jasno ko je M. Dodik ali dok je primitivnih seljačina po zborovima na Manjači- taj će vladarti dok ozbiljno ne oboli!

Name

Re

28.08.2017 21:34

Onaj koji je pisao tekst ocigledno pojma nema o kljucnim stvarima u politici. Prvo nemoguce je oboriti nuklernu raketu lansiranu sa dustsnce od 50km iz juzne koreje. Drugo nuklerno oruzje nece biti megatonsko vec kilotonsko nao nagasaki... vise slabih nuklearnih eksplozija i zadnje kina podupire koreju samo zato sto u slucaju rata dobili bi milione izbjeglica a to kinezi nikako ne zele kao ni glavno njihovo trziste a to je atlanski savez. Zadnhe srbija je nista... risi tamo ne mogu nista da posalju preko bugarske teritorije i nato pakta niti je risima u cilju uci u rat koji dobiti ne mogu jer rusi nemaju vojsku vec samo nuklearni odbranbeni sistem isto kao korea. Niti putinu koji je sada tezak 40 milijardi u naftnim dionicama je u interesu da izgubi eu trziste.

Name

nema pravih prijatelja

29.08.2017 07:56

Pa vidite li da rusi hoce da hvataju svoje pozicije preko nasih vrlo slabih ledja kao i uvjek i na kraju cemo debelo najebati.

Name

Re "Policajac" RASPUCHIN

29.08.2017 08:53

"Policajac" и сви остали "полицајци"! Чекате да се промијени власт да би могли радити свој посао?!? И тако годинама али ништа вас не спријечава да сваки мјесец уредно ДОБИЈАТЕ плате за посао који нисте урадили. Што се мене тиче сви ви сте дио те лоповске екипе јер тражите оправдање за своје поступке. То што истовремено помажете тим битангама у НАСИЉУ , које проводе над свима који не припадају режиму , није вас ни најмање брига. У осталом , огромна већина међу вама је одана режиму и вјерно му служи. Све остало су приче за малу дјецу.

Name

likica

29.08.2017 10:31

v ec vidim sliku kako za stolom sjede zabrinuti Mile i svita savjetnika. Razmatraju kako da odgovore Trampu. A savjetnik Marinko Bema jedini ima rjesenje: da Mile posalje Trampu cipeele iz Beme, koje bi prethodno osugali pa da suga prdje na zlotvora.

Name

Vidim ,

29.08.2017 13:21

sliku 3i velikana , samo mi imena nisu orava,izvinite Dodami nesto slici Na ;Cherchila ,nemoguce da se toliko promenijo coja .

Name

Aha ha za Re

29.08.2017 14:08

Kineza ima 1.4 milijardu stanovnika.Sta je njima 2 ili 3 miliona izbjeglica u tome moru?Bas si me razocarao.

Name

Istina!

28.08.2017 18:05

Pa u Bosni i Hetcegovini je Nato okupacija od 1996 godine ,ovo je samo prica za narod!

ODGOVORITE
Name

Re istina

28.08.2017 18:49

Istina je da smo mi narod sa veoma kratkim pamćenjem. Ne dao nam bog kakve veće nevolje, a Mile odlučivao o sudbini naroda. U jedno sam siguran da bi njegove komande išle video linkom sa pristojne udaljenosti. Današnje mu izjave da nije bitno šta je ko potpisivao u prošlosti oko vojne imovine i NATO-a toliko vrijeđaju inteligenciju prosječnog čovjeka da je prosto nevjerovatno, a svaki njegov potez, pa čak i pogled (pa i kad cjeliva ruku njegove svetosti) toliko puni "farisejštine" da u običnom čovjeku izaziva gađenje.

Name

Pa sta

29.08.2017 02:08

Kamo srece da nas NATO uzme.Budalo,on vlada na tom trljanju NATO-a.

Name

tacnoiline

29.08.2017 05:43

Slazem se. Samo je u ovom tekstu autor zaboravio da napise jednu vaznu cinjenicu. Nikakav referendum na drzavnom nivou ne moze da se raspise bez saglasnosti predstavnika Republike Srpske. Ako Dodik kaze da je protiv ulaska u nato a cini mi se da i Govedarica isto kaze, onda je apsurd pricati o referendumu na drzavnom nivou. Nema referenduma na nivou bih dok snsd ili sds to ne podrze u domu naroda. Hoce li to snsd ili sds preko noci okrenuti list i glasati za referendum?

Name

Re tacno

29.08.2017 09:15

MMF i krediti od koji zivi RS mogu da ukinu RS za mjesec dana . Takodje da narede da se donese neka odluka. RS nema sudbinu u svojim rukama . RS se ili gasi ili mora preustrojiti . Preustrojavanja znaci odlazak ovih današnjih Srbskih politicara jer sa preustrojavanjem gube glasove .Ti glasovi su kao i sto znate zapečaćeni u kadrovima koji su zaposleni i na budžetu su partija koje su ih zaposlili. Preustrojavanjem znaci kresanje zaposlenih na budžetu a takvi onda su slobodni da glasaju za koga hoce sto ovdašnjim političarima nikako ne odgovara. Skupština RS se takodje mora ukinuti jer to ni Svajcarska ne moze finansirati kao i u federaciji federalna vlada..Ne dodje li do ovoga RS ce se sama od sebe ugasiti . Ako već i nije ! Samo ostala je ljuštura koju Srbski politicari jos koriste da je sisaju i kreditima održavaju dok ne bude vise moguće bilo sta pozajmiti i dati na hipoteku. Hipoteka na mora biti u vidu zaloga nečega nego u vidu da se uradi nesto na političkom planu .

Name

Lala

28.08.2017 18:06

Znaci li ovo da vam Jos 4 + godine ne gine Dodik Ali Dodik moze doci samo na vlast u "Teheran"ako mu brat Izetbegovic I Covic pobjedi sto je malo vjerovatno.

ODGOVORITE
Name

re Lala

28.08.2017 18:24

Pogrešno. Njegov "brat" (novi) je Fahro Radončić. Za Čovića znamo.

Name

Da

28.08.2017 19:16

TACNO OPSTA PROSTITUCIJA JE NA GLOBALNOJ POLITICKOJ SCENI, ALI SVI ZNAJU STA HOCE SEM MILORADA DODIKA.NJEGOV POLITICKI NIVO JE ISPOD SVAKOG MINIMUMA.POGU BI SE TRAZECI PAMET KOD DRUGIH ALI NEZNA ZASTO TRAZI.PRIJE RATA ZASJENILE SU GA REFORMSKE SNAGE ANTE MARJOVICA IZ KOJE NIKADA NECE IZICI.U TOKU RATA JEDINI JE U NS RS BIO OPOZICIONAR I JAVNO PODRZAVAO SVE STO NATO RADI.ZA PREDSJEDNIKA RS DOSAO JE NA TENKOVIMA NATO. ZAPADU JE ZA GEOPOLITICKO STANJE DANAS 1998.GODINE JE ODGOVARALA BILJANA PLAVSUC I MILORAD DODIK.TOLIKO JE BIO MUDAR POLITICAR DA JE UPORNO ZURIO PRED RUDU I NUDIO ZAPADU I ONO STO MU NISU TRAZILI.PRVI POKLON KOJI JE DIBIO OD ZAPADA U TIM GODINAMA BIO JE SATLITSKI TELEFON KOJG JE GLRDAO KAO DIJETE IGRACKU JER ON IMA VEZU SA SVIJETSKIM LIDERIMA KADA POZELI. PRAKSA KOD NEUKIH POLITICARA JE DA NJIH ODMAH NADE MAFIJA, A NE DA ON BIRA SARADNIKE. MAFIJI DAJ MALO PRSTA DANAS ZA SEDAM DANA UZEŠE RUKU.TAKO JE DODIK DANAS USAO U KRUG MAFIJE, KRIMINALA,NEPOTIZMA,LUTA OD ISTOKA DO ZAPADA DOK MU ZAPAD NIJE STAVIO GRANICNIK.NJEGOVA LUTANJA RUSIJI I KINI PITANJE JE KOLIKO SU VJERODOSTOJNI.TESKO JEDNOM NARODU AKO MU SE VLAST FORMIRA METIDOM UCJENA, KUPOVINOM BIRACKOG TIJELA.KUPOVINU BI RAZUMJEO DA SU U PITANJU STRUCNI I KVALITETNI LJUDI ONI NISU SKUPI, ALI KUPOVINA NARKO KLANA KOJI PRAVAC SA DUGOGODISNJE ROBIJE ZBOG DILOVANJA DROGE PRAVAC IZ ZATVORA DOLAZI NA POSAO U ELEKTRO ENERGETSKI SISTEM.STA RADI PRAVI PARA SISTEM DA MU ODRZAVA GLASACKU MASINERIJU. PROBLEM DODIKA JE DANAS OBECA NARODU I DA SUTRA JEDAN PREDSJEDNIK KAZE SVOM NARODU LAZE.ZIVI LJUDI KOJI RADE PRVE GRESKE I TO JE NORMALNO,ALI TRAZI SE NACIN DA SE TA GRESKA ISPRAVU,MEDUTIM DODIK ODMAH TU GRSKU PREBACUJE NA DRUGO LICE IZ OPOZICIJE.U SVOM POLITICKOM LUTANJU SPOJIO JE POKITICKU I DUHOVNU VLADT SPC I SNSD TAKO DA DANAS TA KARIKA POPUSTA I OSTVARIO JE JEDAN CILJ ZAPADA RAZDVOJITI NAROD OD CRKVE TAKO DA SU I JEDNI I DRUGI NA NARGINI.PREMA SRBIJI VODI POLITIKU KAO JEDOOBRAZNU, ALI SE DIGOVARA SA ČOVICEM KOJI JE POSREDNIK SA VKADOM RH.PA GDJE NAS VODUS MILORADE.NEMOZE ZIVJETI POLITIKA OD LAZNIH IZVJESTAJA A ON ZIVI I IZGUBIO JE POVJERENJE NARODA

Name

Re "Da" RASPUCHIN

29.08.2017 09:07

Добро размишљате и пишете једино бих додао да је Додикова спрега са "политичким криминалом" и мафијом још из времена које је претходило Анти Марковићу и "реформистима" и као таква "подобна" личност је и доведена тенковима СФОР-а. А доведен је да би одрадио посао за "запад". Када сте поменули Човића , управо је он један од тих "западних" представника (и како га волим звати "Додиков "високи представник" у Сарајеву") јер су "западне границе много ближе него што већина нас мисли.

Name

Ana Dekanter

28.08.2017 18:26

Ana Dekanter Trisic.Savjetnik za NATO.

ODGOVORITE
Name

Ponos

29.08.2017 08:12

Ili general Ponoš u Srbiji? Poslali ga na obuku u Englesku samo da ga sklone na kratko, jer je loš čovjek...a on zagospodario vojskom nakon "obuke".

Name

aaa

28.08.2017 18:34

Da postoji mogućnost, od kako je došao na vlast on manipuliše sopstvenim narodom.

ODGOVORITE
Name

Dragan

28.08.2017 19:03

Konačno da neko napiše! Bravo!!!

ODGOVORITE
Name

007Bond (100% Бачванин - да се зна!)

28.08.2017 19:04

Ма неће Трамп смети да нападне С.Кореју... Јер ко Америма гарантује да С.Кореја није већ одавно од Руса купила С - 300, 400 ,или можда чак и 500 ... Јер ако С.Корејанци имају било који од тих =С= систена - онда џабе Америма свих 13 000+ авиона које имају... А ко Америма гарантује и да на С,Корејску страну неће стати Кинези. Јер и 50-тих су послали 1 000 000 војника Кореји у помоћ, па су се мери препали, и све се моментално замрзло... А кад би на С.Корејску страну стала и Русија, јер и они су им комшије - е, онда би и Америка, а и НАТО заувек били разбуцани, и после тога би наступио нови светски поредак...И Неће РС радити референдум против НАТО-а, али , вероватно ће на нивоу скупштине и владе извећати да су против НАТО-а, и то је то...Пре би допуслитли да се одржи референдум за независност РС-а, него овај за НАТО, јер велика би то била увреда за тај савез.(Ово су лично моја мишљења).

ODGOVORITE
Name

008

28.08.2017 19:55

Vidis "broju sedam" kako sam te naucio da postoje i sistemi 400 i S500 a ne samo S300 ,ajde da te jos nesto naucim u slucaju izbijanja nuklearnog rata izmedju Amerike i S.Koreje niko ama bas niko se ne bi umijesao ;mozda verbalno,ali da se umijesa vojno cisto sumnjam,zasto bi se Rusija upustila u n uklearni rat gdje bi vjerovatno stradala vise nego Amerika a interes mali.

Name

racbo

28.08.2017 20:11

Šta li ti jedeš kada si tako dosadan i naporan ?

Name

Za

28.08.2017 20:12

MI PRICAMO O TRAMPU, PUTINU, KOREJI, LJUDI ZATRPANA SU NAM VRATA SMECEM, NEMOZENO IH OTVORITI NARODE.

Name

sredstvo za nametanje odluka

28.08.2017 19:32

Ako baš hoće,namjeravaju NATO i EU da uguraju BiH u svoje članstvo a domaći političari, narodi i pojedinci nemaju želje, volje, zainteresovanosti i znanja za toga imaju stranci u BiH sredstva za prinudno donošenje odluka a to su: OHR, OSCE, NATO-štab u BiH, EUFOR, EUPM i druge međunarodne organizacije u BiH. Uostalom sadašnja BiH je već učlanjena u Savjet Evrope 24.04.2002.godine, Elektroenergetski sistem Jugoistočne Evrope 10.10.2004.godine, CEFTA (ne znam datum učlanjenja)...

ODGOVORITE
Name

Budimo realni

28.08.2017 19:57

Pretjerujemo nema zavjera svjetskih razmjera u kome smo mi faktorcic bilo cega. Nazalost nama se bave petorazredni diplomati i spjuni na isteku roka upotrebe te gomila islamskih agenata kojima je premija i ispunjenje zivotnih snova da rade u BiH stoga ne da nikog nije briga sta radimo kako radimo i kako nam kuda cemo s kim ovo je prokleta avlija tamni vilajet sa sporim i slabim internetom i kartom u jednom pravcu pravcu Njemacke.

ODGOVORITE
Name

Zrno

28.08.2017 20:23

Doda je kralj, kako pjeva ovih dana, to je fantazija.

ODGOVORITE
Name

Za ZRNA

28.08.2017 21:21

Pjeva budala,a vidi LJUDINO kako ljudi izgledaju ne mogu spremiti dijete u školu.Sram ga bilo.Danas se serija i po SOKOCU, a večeras govori sa svojim kukovima kave su budale na ROMANIJI.

Name

Aaaa

28.08.2017 20:41

Ahaha, sve je tu, i Tramp i Kim i triatreala...Riječju: Borislav. Doduše, bolno nedostaju Marsovci.

ODGOVORITE
Name

Re "Aaaa" RASPUCHIN

29.08.2017 10:23

Укључени су и "марсовци" само Ви то нисте примјетили. Ја нпр. "нисам пао с' Марса" па да вјерујем у "бајине" бајке. У његове бајке вјерују само МАРСОВЦИ!

Name

Aaaa

29.08.2017 20:54

A ti si na klinici bio na istom spratu sa Borom i Nikolinom?

Name

А

28.08.2017 21:05

Овај је стварно неуморан са лупетањем.

ODGOVORITE
Name

Fašistički Koncern Novomatic

29.08.2017 07:05

Dodika i njegove poslušnike finansira Novomatic... Novomatic je u Banjaluci registrovao dvije firme za pranje novca NOVO RS doo i RSA GAMING Doo...ove firme su registrirane na osnovnom Sudu po nalogu Dodika kod sudije MONIKE KOVAČEVIĆ i bez ikakvih provjera...preko NOVO RS doo i RSA GAMING Doo se peru pare iz Južne Amerike i finansira se Dodikova unistavačka mašinerija...Mile je odavao preko Jovana Kovačića pristupio Fašizmu ali i Zorana Mihajlović i vlada Srbije...zato rade šta hoće i bez ikakve odgovornosti... što veće zlo nanesu sopatvenom narodu to ih Trilateralci više cijene...

ODGOVORITE
Name

Za Fasisticki

29.08.2017 07:53

NESPORNO JE DA POSTOJI TAJNA POLITICKA VEZA ZORANE MIHAJLOVIC I DODIKA.ZORANA JE U PRVOJ VLADI DODIKA BILA SAVJETNIK ZA ENERGETIKU,ALI MILICE BISIC NEMA U JAVNODTI ONA TO SVE FINASIJSKI RADI NEGDJE NA SIGURNOM MJESTU.MIHAJLOVICKA JE SPONA TUZLE-B.LUKE I BEOGRADA. ZORANA MORA DA ZNA ZA DODIKOVE STANOVE,LRGALIZACIJU,PRODAJU I KOLIKO GRADEVINSKIH FIRMA DODIKA I SPADOJA ZELJKOVICA RADI U BEGRADU POD IMRNOM VLASNIKA IZ KRIMINALNOG MILJEA, A ONI SU FINANSIJERI.MEDUTIM,POSTOJE ZA TO NADLEZNE SLUZBE A DA LI RADE, HOCE LI I ZNAJU LI? VRLO MUTNI POSLOVI.

Name

London

29.08.2017 09:46

Da li Vi znate da vas, sve zajedno, ima kao u dva londonska predgradja? Vasa bitnost pocinje u Visegradu a zavrsava u Cazinu. Na globalnom nivou vas nema! Nivo Nove Gvineje koja ima srecu da je u Evropi.

ODGOVORITE
Name

Julio

29.08.2017 22:49

Očigledno je London puno dobio tvojim dolaskom.

Name

London

30.08.2017 09:48

Gospodine Iglesisas, dobio i mnogo vise nego sto vi mozete da zamislite. I samom i sa mojim doktoratom. A tek sta sam ja dobio, e tome mozete samo da sanjate. Sretno.

Name

FaM

29.08.2017 09:49

Sve znaju. Ni manje ni jadnije zemlje niti vise inteligencije i eksperata. Po svim pitanjima. Bravo, braco blatnjava!

ODGOVORITE
Name

Gile

29.08.2017 14:05

Ovaj Borislav je tako pametan,sve zna.Ja bih volio znati kako ce biti vrijeme za nastupajucu novu godinu?

ODGOVORITE
Name

BOBA

29.08.2017 21:14

OVA VISOKA POLITIKA DOTIČNOG AUTORA NE ZANIMA OBIČAN NAROD. MI SMO TOLIKO MALI A OVA SLIKE PRESJEDNIKA NAJVEĆIH SILA SU TOLIKO SMIJEŠNE SA PRESJEDNIKOM JEDNOG ENTITETA DA STE MU TOLIKO DIGLI CIJENU DA SE ON OSJEĆA JOŠ MOĆNIJE ŠTO KAŽE MOJA POKOJNA BABA VISOKA POLITIKA NAS NE ZANIMA NE GO ŽIVOT KORUPCIJA KRIMINAL RASIPANJE NARODNIH PARA OMLADINA KOJA TUMARA BEZ BUDUĆNOSTI. MI O TOME TREBA DA PRIČAMO.SRETNO NARODE.

ODGOVORITE
Name

1941

30.08.2017 17:59

Bolje bi vladao da NEMA NI JEDNOG SAVJETNIKA. Mile sve ih otpusti a one koji su svojim savjetima napravili štetu narefi da vrate NOVAC. Uzmi par momaka i djevojaka iz radnickih porodica koji su završili adekvatne DRŽAVNE FAKULTETE. Rezultati bi se vidjeki kroz pola godine. VLADU RASPUSTI i izaberi novu od mladih ljudi koji nisu okusili državne jasle - eto rezultata kroz par mjeseci.

ODGOVORITE