Još uvijek traje borba s požarima

U Republici Srpskoj traje borba sa požarima, a vatrogasci, civilna zaštita, radnici šumarstva, pripadnici Oružanih snaga i građani vode dugu i iscrpljujuću uspješnu bitku, saopšteno je iz Uprave civilne zaštite Republike Srpske.

Republika Srpska 28.08.2017 | 09:08
Još uvijek traje borba s požarima
U Čajniču je ponovo bio aktiviran šumski požar na području Kukavica, prema granici sa Crnom Gorom, koji je lokalizovan u toku prošle noći.

Na području Trebinja i dalje su aktivni požari na planini Bjelasnici iznad sela Turice i Žakovo, a na području opštine Bileća aktivno je devet požara.

Požar kod sela Zasada, prošle noći, primakao se naselju, ali su gasioci uspjeli da ga odbiju od kuća. Jedan krak požara ide prema selu Kukriču, navodi se u saopštenju.

Aktivni su požari na planini Viduši u rejonu Bukovi vrh i Viduško polje. Krak tog požara primakao se selu Gornji Mirilovići.

Vatra na otvorenom prostoru kod sela Hodžići prošle noći odbijena je od kuća, a drugi krak istog požara ide prema Koritniku.

Aktivni su požari kod sela Zvijerina, Šobadine, Rioca, Trenslova, Koravnica. Trenutno ne prijete kućama.

Iz Republičke uprave Civilne zaštite ističu da u LJubinju vatrogasci prate aktivni požar na planini Iliji, koji se ne gasi zbog nepristupačnosti terena i ne ugožava naseljena mjesta.

Na području opštine Gacko aktivna su tri požara. Na planini Babi već nekoliko dana gori šuma na nepristupačnom terenu i spušta se prema naseljenim mjestima.
Jedan krak požara spustio se prema selu Hodžići u bilećkoj opštini.

Požar kod sela Mrđenovići je pod kontrolom, a gori i kod sela Stepen. Vatrogasne ekipe su na terenu.

Požar kod sela Gornja Trusina u Nevesinju je pod kontrolom, a kod mjesta Kovačica je lokalizovan.

Zabilježene su uspješne vatrogasne intervencije u Doboju, Istočnom Novom Sarajevu, Rogatici, kao i na Palama, navode iz Republičke uprave Civilne zaštite.

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar