Venger poslije 0:4: Ako sam ja problem, žao mi je!

Menadžer Arsnala poručio je svojim igračima da "moraju da veruju" posle katastrofe na "Enfildu.

Fudbal 28.08.2017 | 18:00
Venger poslije 0:4: Ako sam ja problem, žao mi je!
Malo, malo, pa neprijatan TV intervju sačeka menadžera Arsenala, Arsena Vengera.

Ovog puta, morao je da bira reči posle svog najgoreg rezultata na "Enfildu", na koji u kontinuitetu dolazi duže od dve decenije.

Posle utakmice 3. kola Premijer lige, u kojoj je sastav nemačkog stručnjaka Jirgena Klopa deklasirao "tobdžije" rezultatom 4:0 (a, moglo je i ubedljivije), popularni "Profesor" poručio je navijačima da mu je žao, ako misle da je on sam najveći problem kluba.

"Posledice ovog poraza su samopouzdanje koje opada, svako od nas mora da zadrži veru i ostane fokusiran. Ovo nije bilo dovoljno dobro, poraženi smo na svim delovima terena fizički i na kraju smo im sami pomogli sa potpuno nepotrebnim greškama", rekao je Venger u kameru "Sky Sporta" i dodao:

"Ako neki ljudi misle da sam ja najveći problem onda mi je žao što sam najveći problem, ali i naši navijači moraju da ostanu uz nas posle ovakvih nastupa. Jedini izlaz iz ove situacije je da uzvratimo i pružimo bolje partije".

Potom je nastavio…

"Psihički, ovo je veoma teško. Ovo je bio razočaravajuć nastup, katastrofalan. Ali, nije dobro biti emotivan posle utakmice", pokušavao je da održi privid prisebnosti iskusni menadžer, koji sezonama unazad pokušava izjavama da smiri strasti među navijačima kluba, ali i u svlačionici.

"Postoje neki razlozi zbog kojih se ovo dogodilo i koje moramo da analiziramo, ali igrači su od danas na pauzi zbog internacionalnih mečeva. U poslednje vreme igrali smo dobro u velikim mečevima, zbog toga sam danas još više razočaran", dodao je.

List "The Telegraph" objavio je, pa brzo obrisao posle utakmice da su "personalni problemi kod pojedinih igrača" razlog zbog kojeg je startna postava Arsenala danas izgledala ovako: Čeh - Holding, Košelni, Monreal - Beljerin, Ramzi (od 46. Kokelan), Džaka, Okslejd-Čemberlejn (od 62. Lakazet) - Ozil, Sančez (od 62. Žiru), Velbek.

Da li će se uredništvo lista praviti kao da se "ništa nije dogodilo" ili će uslediti objašnjenje na šta se konkretno mislilo, u ovom trenutku je teško reći...

Navijačima, ali i reporterima sa utakmica Arsenala nije promaklo da se u poslednje vreme menadžer ekipe, Venger, pojavljuje na terenu uglavnom uz pratnju nekog od službenih lica kluba sa "bubicom" i akreditacijom Arsenala.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar