BL: Zvezdo, ovako treba protiv Kelna!

Kostićev Hamburg naneo poraz Zvezdinom rivalu! Ekipa Kelna poražena je kod kuće od Hamburga sa 3:1 u drugom kolu Bundeslige.  Rival beogradskih "crveno-belih" u Ligi Evrope na otvaranju drugog kola Bundeslige napadao i promašivao, što je znao da kazni HSV i slavi 3:1, nakon skoro 110 minuta igre.  Skener Kelna: Završnica veliki problem napadača, a prekidi „rak rana“ zadnje linije! Satav Petera Štegera još uvek ne liči na onaj tim koji se prošle sezone izborio za peto mesto na tabeli Bundeslige.

Fudbal 25.08.2017 | 23:16
BL: Zvezdo, ovako treba protiv Kelna!
Gosti su u 54. minutu ostali sa igračem manje, pošto je Mergin Mavraj zaradio drugi žuti karton.

U tom trenutku, rezultat je već bio 2:0, a izabranici Markosa Gisdela izdržali su do kraja, pošto su uspeli da prime, ali i da daju gol.

Prvo je Andre Han u 28. minutu povisio na 1:0, a potom i samo šest minuta kasnije Bobi Vud povećao na 2:0.

Do kraja meča, domaći igrači uspeli su da postignu pogodak, ali je on došao kasno, pošto je u 90+7 Sorensen bio strelac.

U čudnoj završnici, HSV je postigao još jedan gol, a strelac je u 100. minutu bio Luis Holtbi.

Od 72. minuta za Keln je igrao sprski fudbaler Miloš Jojić, dok je Filip Kostić odigao 94 minuta za pobednički tim.

Keln je protivnik Crvene zvezde u grupi u Ligi Evrope, pošto je današnjim žrebom u Nionu tako odlučeno. Crveno-beli će u drugom kolu gostovati nemačkom predstavniku, a meč je zakazan za 28. septembar.

KELN - HSV 1:3 (0:2)

Početak izuzetno sadržajnog meča pripao je "jarčevima", ali šta to vredi kada nisu uspeli da iskoriste nijednu od stvorenih šansi, pa su u razmaku od samo nekoliko minuta primili dva pogotka.

Nisu to bile izrađene akcije gostiju, nego su golovi plod snalažljivosti ofanzivaca HSV-a. Prvo je Andre Han pogodio nakon kornera i velike gužve u šesnaestercu domaćih, da bi nedugo zatim Bobi Vud poduplao prednost.

U finišu prvog poluvremena ni Jonas Hektor nije imao sreće - pogodio je prečku.

Na odmor se otišlo s 0:2, iako su domaći imali veći posed lopte (64:36) i više udaraca na protivnički gol (9:7, u okvir 2:2).

Uzbuđenje odmah na startu nastavka, kada su skoro svi već videli loptu u golu. Ipak, nakon šuta debitanta u dresu Kelna Džona Kordobe, ona je okrznula stativu i završila u gol-autu.

Nepun minut kasnije - prekid zbog povrede glavnog sudije Feliksa Briha, koji je potrajao desetak minuta, zbog čega je drugo poluvreme produženo 13 minuta. Morao je iskusni arbitar svoje mesto da ustupi četvrtom sudiji Serenu Štorksu.

A onda, novi arbitar ekspresno je isključio Mergima Marvaja. Marokanac je "požutio" već u drugom minutu meča, a onda u 59. zbog povlačenja protivnika za dres zaradio i drugu javnu opomenu i put u svlačionicu.

Ni sa igračem više Keln nije pokazao mnogo.

Sve što je uspeo da uradi je počasni pogodak preko defanzivca Frederika Sorensena u sedmom minutu nadoknade, ali već u narednom napadu Luis Holtbi postavio je konačnih 1:3, pa su "jarčevi" nakon dva kola zakucani na dno tabele, bez bodova.

HSV je, sa maksimalnih šest bodova, trenutno lider Bundeslige posle dva nekompletna kola, što im je najbolji start sezone u poslednjih osam godina.

Filip Kostić bio je starter za HSV i upisao skoro svih 90 minuta, uz jednu odličnu priliku u sudijskoj nadoknadi, nakon čega je zamenjen, dok je na drugoj strani Miloš Jojić odigrao poslednjih dvadesetak minuta.

Keln je opasan, pravi brzu transformaciju u napadu, stvara šanse, ali i promašuje! Koncetracija napadača ekipe Petera Štegera nije na zavidnom nivou, pa je klub sa Rajn Energi stadiona tek nakon 180 i kusur minuta igre u Bundesligi postigao gol. Sve te promašaje znao je da kazni Hamburger, koji je golovima Andrea Hana, Bobija Vuda i Luisa Holtbijadošao do tri nova tri boda na startu elitnog ranga nemačkog fudbala, iako je više od pola sata utakmice igrao sa igračem manje – 1:3 (0:2).

U napadu se nisu proslavili Bitenkur, Kordoba i Osako, pa je na kraju gol gostiju pogodioFrederik Sorensen. Ali, najviše je zakazala poslednja linija, koja je prva dva pogotka primila nakon prekida. Oba puta su pre golova gostiju bili kobni prekidi srpskog reprezentativca Filipa Kostića. Nakon kornera u 28. minutu lopta se odbila o dvojicu igrača domaćeg tima, a onda stigla do Hana koji je preciznim udarcem poslao loptu u dalji donji ugao gola Tima Horna. Samo šest minuta kasnije Kostić je centrirao sa suprotne strane i ponovo napravio karambol, pa je lopta završila na ivici peterca kod neumoljivog Bobija Vuda, kojem nije bio problem da duplira vođstvo ekipe Markusa Gisdola.

Hamburger je u 59. minutu ostao bez Marvaja, ali Keln ni brojčanu nadmoć nije uspeo da iskoristi sve do sedmog minuta nadoknade. Polazak na sve ili ništa bio je poguban zaŠtegerov tim, pošto je loše dodavanje Hektora presekao Albin Ekdal povukao loptu sve do ivice peterca protivnika, a onda na pravom mestu pronašao usamljenog Holtbija, za konačni potop Kelna.

U domaćem timu je od 72. minuta zaigrao Miloš Jojić, čijim je uvođenjem Štegerpokušao da poboljša organizaciju igre, ali ni to nije pomoglo, jer ovo nije bilo veče Kelnovih napadača. Ono što je definitivno jasno, jeste da protivnik Crvene zvezde još uvek nije ni blizu željene forme i nimalo ne liči na onaj tim koji je prošlu sezonu zahvaljujući sjajnim partijama okončao na petoj poziciji Bundeslige.

Uvodna utakmica drugog kola produžena je više od deset minuta, pošto se u završnici povredio glavni arbitar utakmice Feliks Brih.

Bundesliga, drugo kolo:

petak:

Keln - Hamburg 0:2 (0:2)
Han 28, Vud 34

subota:
15:30 Augsburg - Menhengladbah
15:30 Verder- Bajern
15:30 Frankfurt - Volfsburg
15:30 Leverkuzen - Hofenhajm
15:30 Majnc - Štutgart
18:30 Dortmund - Herta

nedelja:

15:30 Lajpcig - Frajbrug
18:00 Hanover - Šalke

TABELA: HSV (+1) 6, Borusija Dortmund 3, Bajern Minhen 3, Herta 3, Šalke 3, Hanover 3, Borusija Menhengladbah 3, Hofenhajm 3, Ajntraht 1, Frajburg 1, Augzburg 0, Majnc 0, Verder 0, Bajer Leverkuzen 0, Lajpcig 0, Štutgart 0, Volfsburg 0, Keln (+1) 0.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar