Aleksis igra u nedelju, u dresu Arsenala!

A za dalje. . . Nikome još nije jasno šta će se desiti sa Čileancem.

Fudbal 26.08.2017 | 08:00
Aleksis igra u nedelju, u dresu Arsenala!
Valjda ni oko jednog fudbalera tokom ovog prelaznog roka nije bilo toliko "pomešanih izjava" o ostanku i odlasku kao što je to slučaj sa najboljim igračem Arsenala - Aleksisom Sančezom.

Mančester siti, Pari sen Žermen, Juventus, Bajern, Čelsi i Monako bili su klubovi koji su se dovodili u vezu sa sjajnim Čileancem, s tim da su dva prvopomenuta bila daleko najozbiljnijim namerama, ali po svemu sudeći on će i ove sezone nositi dres Arsenala.

I to već ovog vikenda!

To je potvrdio Arsen Venger koji je izjavio da je Aleksis "spreman da igra" protiv Liverpula ove nedelje, iako sa njim nije postignut nikakav dogovor oko produžetka ugovora.

"On je u dobroj formi. Uvek je bio igrač koji je fokusiran na svoj posao i nikada ga nije ometala čitava halabuka oko transfera. Igrači na tom nivou su navikli na to. Fokusiran je i veoma srećan", poručio je Venger čiji je tim na startu sezone zabeležio pobedu i poraz.

Upravo je taj ugovor Sančeza, koji traje samo do kraja tekuće sezone (31. jun 2018. godine), najveća komplikacija. Ukoliko ne privole Čileanca da potpiše novi - on će već u januaru moći da "se obeća" svom novom klubu i da po isteku ugovora potpiše kao slobodan agent.

"Ne znači da ne postoji šansa da on produži ugovor. Želimo da se fokusiramo kao tim i da ne gledamo previše na ugovore igrača. Aleksis vredno radi, daje sve od sebe i deluje da je spreman", kazao je Venger i dodao da će još odlučiti da li će on duel protiv Liverpula početi od starta.

Igrajući za Arsenal on je u 144 meča postigao 72 gola i zabeležio još 42 asistencije.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar