Ivanić: Opstaće Savjet ministara

Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić smatra da će Savjet ministara BiH ostati, te ne vidi nikakvu mogućnost alternative.

Republika Srpska 24.08.2017 | 11:01
Ivanić: Opstaće Savjet ministara
"Rekao bih da Savjet ministara radi, pragmatično se postavlja i rješava tekuće stvari na vrlo korektan način. Ono gdje sam očekivao veće aktivnosti i gdje nisam do kraja zadovoljan, to je priprema zajedničkih odgovora. Mislim da i to postaje predmet neke vrste političke bitke o tome ko je važniji između entitetskih institucija i institucija BiH. Što je opet posve nepotrebno, sa mnogo više međusobnih razgovora dobar dio tih stvari može se riješiti. Ali, Savjet ministara zaista radi vrlo korektno, mada ni ja ne očekujem da će biti u snazi da naprave neke ozbiljnije iskorake političke prirode u ovakvom političkom ambijentu", izjavio je Ivanić za magazin "Dani".

Odgovarajući na pitanje o radu Mirka Šarovića i Dragana Mektića, dvojice državnih ministara, obojica kandidati Saveza za promjene, koji su u velikom dijelu javnosti, "i one srpske i one bošnjačke, pa i hrvatske", dobili komplimente za svoj rad, član Predsjedništva BiH je rekao da je dio srpskih kadrova vrlo jasno pokazao da se ponaša u skladu sa "nečim što je normalno".

"Gospodin Šarović i gospodin Mektić nastoje da očuvaju poziciju i prava RS i to im niko ne može osporiti. Ali s druge stane, oni na djelu pokazuju da se to ne mora raditi tako da stalno mora biti neki sukob, nego naprotiv da dio tehničkih stvari treba rješavati, činiti sve ono što je korisno svim stranama. Oni na takav način najbolje brane poziciju RS. Ja mislim da je to normalan pristup i drago mi je što tako jedan normalan pristup, koji uvažava realnost života u BiH, polako počinje da poprima podršku predstavnika različitih naroda.

Ja inače mislim da je to budućnost BiH, dakle stanje u kojem će svi narodi imati svoje vrijednosti, svoj identitet, ali ga neće čuvati sukobljavajući se sa drugima, nego pokušavajući da prave kompromise koji su korisni svima. A korisno je svima da se borimo protiv korupcije, korisno je svima da izvozimo meso u Tursku, korisno je svima da se otvori mogućnost izvoza peradarskih proizvoda u EU, na čemu sve rade Mektić i Šarović", zaključio je Ivanić.

Izvor: Agencije

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

ALBATROS

24.08.2017 10:04

ZNAMO, VEC SAOPSTILI COVIC I KRISTO!!!

ODGOVORITE
Name

Zozon

24.08.2017 10:34

Dok je Mektica na ministarskoj poziciji SNSD se ne treba sekirati oko rezultata izbora. Dokazali lokalni izbori

ODGOVORITE
Name

ĐORĐE SDS

24.08.2017 11:20

Upravo tako!

Name

re Zozon

24.08.2017 12:12

Nije Mektić , referendum je spasio Milokrada i SNSD.... Samo, ima jedan problem...više neće biti referenduma ..pardon, anketa :D šta ce ih sad spasiti 2018.?

Name

re rezozon

24.08.2017 12:31

Pa spasice ih SzP. Oni ih spasavaju non stop

Name

Karadoz

24.08.2017 14:40

Opstace ako nizbogcega onda bar zbog dobrih plata

ODGOVORITE
Name

riki

24.08.2017 16:09

OK da rade ovi ministri iz sds dobro, vec ti nama reci kako radi ovaj tvoj iz pdp, taj ti ne silazi s neba, obletio 3 puta sve arapske i turske zemlje.

ODGOVORITE
Name

BL

24.08.2017 16:53

Mladeneee kralju,institucijo.Pokazao si na par primjera kako se brani RS.Zacepio si usta snsd,dns,sp.Ako hoce,mogu da dosta nauce od tebe.

ODGOVORITE