Vučić ponudio državljanstvo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponudio je državljanstvo porodici 10-godišnjeg Farhada Nurija, izbeglice iz Avganistana.

Srbija 16.08.2017 | 20:10
Vučić ponudio državljanstvo
Dečak je prodajom svojih crteža učestvovao u prikupljanju novca za lečenje sedmogodišnjeg dečaka iz Srbije.

Vučić je obećao posao ocu porodice, kako bi mogli da ostanu u našoj zemlji.

Predsednik je kazao da mu je želja da zadrži "slikarski, ali i ljudski talenat" Farhada Nurija i njegove porodice.

Vučić je malom Farhadu ponudio stipendiju, da bi mogao da nastavi da slika, a njegovom ocu posao, te državljanstvo za sve.

Farhad Nuri, koji sa roditeljima i braćom privremeno boravi u Centru za izbeglice u Krnjači, kazao je da bi želeo da ostane u Srbiji, iako je porodica nameravala da ode u Švajcarsku.

“Moje je da ponudimo da budete građani Srbije. Mi bismo bili počastvovani ako bi vi to prihvatili", rekao je Vučić.

“Znam koliko ste dugo putovali da biste došli do Srbije, sa koliko probelma ste se suočavali i da je vaša konačna želja da idete u Švajcarsku. Hoću da vam ponudim, a imate vremena, pošto planirate u januaru da idete u Švajcarsku, da ostanete u Srbiji. Srbija nije bogata kao Švajcarska, ali molim vas da obiđete Beograd i bolje ga upoznate, te vidite koliko je ovo lep grad. Ako se odlučite da ostanete u Srbiji mi bismo vam dali državljanstvo odmah“, kazao je Vučić prilikom prijema porodice Nuri u sedištu predsednika Republike.



Ukazao je da Srbiji nedostaju gipsarski moleri, te dodao da je siguran da će otac dobiti posao, od kojeg će porodica moći pristojno i lepo da živi u Sbriji.

Dodao je da ima više firmi koje su zainteresovane da zaposle Farhadovog oca, jer im nedostaju majstori njegovog profila i zanata.

Ponovio je da je Švajcarska bogatija zemlja, ali dodao da je uveren da je Beograd mnogo bolji i lepši grad od bilo kog drugog.

“Beograd je tri puta veći nego najveći grad u Švajcarskoj, veći je od Ciriha, Bazela, Ženeve, Berna“, podsetio je on u razgovoru sa porodicom Nuri i dodao da ne govori da će porodica u Srbiji živeti u bogatstvu, ali će živeti pristojno, ako prihvate ponudu.

Farhadu je poručio da sa svojim talentima, a naveo je da je za samo deset meseci naučio odlično da govori engleski, može da bude i predsednik Srbije, ako to nekada bude želeo.

“Ja sam peti predsednik Republike Srbije, ti bi mogao biti 10. ili 11. Stavrno mislim da bi mogao da budeš predsednik, samo da radiš vredno. Imaš sva prava da budeš predsednik Srbije“, poručio mu je Vučić.



“Naša politika je politika iskrenog prijetaljestva, solidarnosti i ljubavi prema izbeglom narodu i ljudima koji traže svoju budućnost, a ako vidite budućnost u Srbiji dobrodošli ste u našoj zemlji. Sve je na vama, niko vas ne tera ni na šta“, naglasio je on.

U razgovoru sa predsednikom Fahrad Nuri je rekao da bi on želeo da ostane u Srbiji.

“Želim da živim u Srbiji. Dobro se osećamo u Srbiji“, kazao je na srpskom i zahvalio se Srbiji na svemu što čine za njegovu porodicu.

“Kada sam crtao nešto tako u Avganistanu, niko nije obraćao pažnju na to“, rekao je Farhad.

Predsednik Vučić je upitao Farhada koliko je trebalo da ga naslika, na šta je mališan rekao da je predsednika slikao od osam do 11 sati.

Susretu predsednika Vučića sa porodicom Nuri prisustvovali su ministar odbrane Zoran Đorđević, komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić, kao i gradski menadžer Goran Vesić.

Izvor: B92

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Xx

16.08.2017 18:37

Samo ti njih postavljajo a oni ce pravit cirkus za koju godinu a naša djeca nemaju pravo na stipendiju

ODGOVORITE
Name

SASA

16.08.2017 20:01

SAMO IM DAJ DRZAVLJNSTVO OPET CE NAM DOCI GLAVE A NAMA SRBIMA NAPLACUJETE PO TRISTA EURA IZ REPUBLIKE SRPSKE I CEKAMO PO GODINU DANA

Name

Предсједник Пинокијо

16.08.2017 20:03

Срби морају да, због његове "успијешне" политике, напуштају Србију а он, као успијех, продаје давање држављанство Афганистанцу. Србијо, буди се или те неће бити!

Name

Boki

16.08.2017 20:17

Kao nema dovoljno srpske djece koja su talentovsna a trebaju pomoc

ODGOVORITE
Name

Vucic i Dodik su .....

16.08.2017 20:22

......... Uspjeli ono sto nije uspjelo ni osmanlijama, Austrougorskoj, kao ni ostalim okupatorima - a, to je pogasiti srpski narod.

ODGOVORITE
Name

kojpo

16.08.2017 20:42

Svaga cast gos. Vucicu zaista lep gest.

ODGOVORITE
Name

NapreDNO

17.08.2017 08:34

Srpska deca umiru jer nemaju gde da se leče a ovaj uvozi Avganistance.

ODGOVORITE