U Crnoj Gori ulovljena ajkula

Ajkula duga 220 centimetara ulovljena je juče kod ostrva Sveta Neđelja u blizini Budve u Crnoj Gori.

Region 09.08.2017 | 21:58
U Crnoj Gori ulovljena ajkula
Fotografije objavljene na Facebook strani Podgorički vremeplov privukle su veliku pažnju, ali razloga za paniku nema.

Riječ je o plavoj ajkuli ili modrulju kako je zovu na Jadranu.

Ova ajkula uprkos svojoj veličini ne predstavlja opasnost po ljude, jer se uglavnom hrani lignjama.

Modrulj živi na otvorenom moru, ali se može vidjeti i blizu obala.

Naseljava Sredozemno more, ali i Atlantski okean uz evropske obale na sjeveru Norveške. U veoma rijeetkim slučajevima može biti opasna i po ljude.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Mile

09.08.2017 23:54

Ma nije to nista za ovu nasu ajkulu od predsjednika,da bogdo on jede samo lignje,navukao se opanak na kavijar i vijagru a narod pase travu

ODGOVORITE
Name

Dragan

10.08.2017 06:58

Prijatelju, ja nikad nisam glasao za Dodika i nemam nameru da ga branim. No, kada je čoveku, u svakom članku koji pročita, prva asocijacija Dodik, taj čovek treba da se obrati najbližoj zdravstvenoj ustanovi. Nemoj ovo da doživiš kao uvredu, razmisli o mojim rečima.

Name

Razmisljam

10.08.2017 09:32

Razmisljam,bas o tvojim rijecima,vidim da nema sanse da iz tvoje kuce minimalno dvoje troje su budzetski radnici,jer sam takvi mogu da iskljuce mozak,a ako je drugacije onda si GLUP ovde da bi bio sretan samobte dvije opcije stavljaju osmijeh na lice. Sa druge strane niti mi je prvi u svakoj recenici niti mi je bitan,ovo je bilo vise komicno a ne politicki.Evo i sada mi je krivo sto ovaj ribar ne zabaci u Laktase.

Name

Dragan

10.08.2017 09:47

1. Niko iz moje kuće nije budžetski korisnik. Ja radim posao u firmi koju sam ja stvorio. 2. Razumem ogorčenost ljudi, ali i ljudi moraju da shvate sledeće: Ne čekaj da ti Dodik, Bosić, Govedarica, ili bilo ko drugi donesu posao. O sebi brini sam. Država tebi ništa ne duguje - ti njoj duguješ porez, vojnu obavezu... 3. Oni koji misle da je posao od 7-15, u javnom preduzeću jedini prihvatljiv posao, ti žive zarobljeni u prošlosti. Toga će sve manje biti.

Name

Banjalucanin

10.08.2017 22:29

Tamo negdje 1987 godine, uprilicio sam nocno kupanje u Bokokotorskom zakivu. Ispred hotela Plaza, bilo je oko jedan sat po ponoci. Nisam dugo ostao u vodi jer je bila pohladena. Dok sam na obali cekao da se osusim, pristigao je jedan manji ribarski camac, covjek se vracao iz lova. U camcu je imao slicnu ulovljenu ajkulu samo kraca, oko metar i cetrdeset duzine. Bila je ziva, lezala je mirno u camcu. Pogledao sam je s prijeda i u momenntu mi je bo jasno zasto je zovu morski pas. Imala je oci tuljavije od psa. Sve u svemu, nije mi bilo prijatno.

ODGOVORITE