Trebinje:Potraga za piromanom

Na području Trebinja nepoznata osoba već nekoliko dana pali vatru, zbog čega iz trebinjske Vatrogasne jedince apeluju da nadležni preduzmu odgovarajuće mere jer se vatra, usljed visoke temperature, rasplamsa i preti stambenim i drugim objektima.

Republika Srpska 04.08.2017 | 18:15
Trebinje:Potraga za piromanom
Koordinator tima za gašenje požara Miodrag Batinić rekao je da su vatrogasci danonoćno na terenu i da se, tek što ugase jedan, aktivira drugi požar.

Batinić naglašava da se sa sigurnošću može tvrditi da je ljudski faktor uzrok velikog požara od pre nekoliko dana u rejonu Orašje-Ljekovi prema Slivnici, i neko namerno, u bližim razmacima, u krugu od 500 metara pali vatru, zbog čega je najozbiljnije bilo ugroženo selo Orašje koje je od vatre branilo više desetina ljudi.

On je naveo da je pre šest dana prvo zapaljena vatra na lokalitetu Ljekovi, a nakon što je ugašena, odmah je zapaljena druga u prečniku od 500 metara, uz minsko polje.

- Kada smo uspeli da požar stavimo pod kontrolu, danas je ponovo aktiviran na području Orašja, Ljekovi prema Slivnici u blizini minskog polja - kaže Batinić i dodaje da je to slepi put i da to radi neko ko poznaje taj teren.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

He he

04.08.2017 16:28

Pale oni sto prodaju vatrogasnu opremu

ODGOVORITE
Name

sokolac

04.08.2017 19:59

Zapali da bi ocistio teren i mogao da cuva stoku a dogodine trava

ODGOVORITE
Name

laktasi

04.08.2017 21:23

Jel ko provjerio gdjeje Mile?