Otpušten nakon samo deset dana

Američki predsednik Donald Tramp odlučio je da sa mesta direktora za komunikacije Bele kuće smeni Entonija Skaramučija, nakon samo deset dana.

Svijet 31.07.2017 | 21:40
Otpušten nakon samo deset dana
Informaciju je preneo “Njujork tajms“ pozivajući se na tri neimenovane osobe iz Bele kuće.

Kako se navodi, informacija o smeni Skaramučija usledila je samo nekoliko sati nakon što je Tramp imenovao penzionisanog generala Džona Kelija za novog šefa osoblja, prenosi Rojters.

I portal ''Politiko.com'' objavio je da je došlo do smene i to na zahtev Kelija, a kao izvor naveo je dva člana osoblja Bele kuće.

Kako se navodi, još nije poznato da li će Skaramuči obavljati neku drugu funkciju.

Skaramuči je na funkciju bio postavljen nakon što ga je prethodni šef kabineta, u petak smenjeni Rajns Pribus, u tome sprečavao punih šest meseci da bi na kraju i sam bio razrešen nakon Skaramučijevog prostačkog intervjua u kojem ga je optužio da je lično odgovoran za curenje informacija u medije.

Između ostalog, Pribusa je nazvao 'j*****m paranoičnim šizofrenikom', dok lepih reči nije imao ni za Trampovog glavnog savetnika Stiva Benona, kojeg je optužio da na Trampovoj grbači gradi vlastiti brend.

Iako Skaramučijeva smena na prvi pogled može odavati dojam da je reč o novoj epizodi u sagi o haosu unutar Bele kuće, analitičari ipak tvrde da bi ovo mogao biti prvi čin uvođenja reda u Zapadnom krilu, ističući pritom strogi gard novog šefa kabineta Džona Kelija.

Neki izvori tvrde da je Keli doslovce odmah nakon što je stupio na novu funkciju u ponedeljak otišao do Skaramučija i rekao mu da je smenjen.

Inače, Skaramuči je od samog početka žestoko kritikovan u javnosti, a u medijima se pojavila informacija i da je bivšoj supruzi, od koje se nedavno razveo, rođenje njihovog zajedničkog sina pre nekoliko dana čestitao SMS porukom.

Izvor: Agencije

Komentari / 0

Ostavite komentar