Ismir Jusko neće podnijeti ostavku

Ministarstvo prometa i komunikacija BiH demantovalo je informaciju koja se juče pojavila u pojedinim medijima, a odnosi se na moguću ostavku resornog ministra Ismira Juska. Naime, među novinarima koji su pratili sjednicu Predstavničkog doma Parlamenta BiH proširila se informacija da će ministar Jusko podnijeti ostavku na tu funkciju ukoliko Izvještaj o radu Savjeta ministara BiH za 2016. godinu ne bude usvojen u ovom domu.

Bosna i Hercegovina 28.07.2017 | 17:17
Ismir Jusko neće podnijeti ostavku
Iz Ministarstva prometa i komunikacija BiH navode da se radi o dezinformaciji.

"Izvještaj o radu Savjeta ministara BiH za 2016. u dijelu koji se odnosi na nadležnost Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma prihvaćen je ubjedljivom većinom glasova, što praktično znači da je Ministarstvo komunikacija i transporta dobilo pozitivnu ocjenu na nadležnoj Komisiji. To je priznanje da je ovo Ministarstvo radilo dobro u 2016. godini i namjerava tako raditi do kraja mandata", rečeno je za TV1 u ministarstvu. 

U dopisu se naglašava da ministar Jusko neće dati ostavku, niti je namjeravao to učiniti. 

"Ministar Jusko ostaje u Savjetu ministara i svu energiju će usmjeriti prema obavezama i velikim projektima koje je pokrenulo Ministarstvo komunikacija i prometa BiH", zaključeno je u dopisu Ministarstva prometa i komunikacija BiH.   
 
(Vijesti)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

b

28.07.2017 15:52

Kakva ostavka gluho biloNaši političari i da zaglave u zatvoru(štoje nemoguče) radili bi iz zatvora.

ODGOVORITE
Name

X

28.07.2017 17:27

Ajde sto bi radio, vec bi dobijao i dodatak za odvojeni zivot od porodice....

Name

Sa

28.07.2017 20:30

Radoncicu ne valja Vijece ministara, ali valja mu njegov pulen hahahah. Svako svoga konja hvali hehhe...

ODGOVORITE