LE - Crvena Zvezda: Tim za Irtiš je sljedeći...

Pešić igra, samo je pitanje da li od prvog minuta? Trener Vladan Milojević ima malu dilemu za meč protiv Kazahstanaca. . .

Fudbal 20.07.2017 | 15:45
LE - Crvena Zvezda: Tim za Irtiš je sljedeći...
Taktički - stabilno. U veznom redu - nekreativno i povremeno sporo. U defanzivi - vrlo dobro najviše zahvaljujući Vujadinu Saviću! Tako nekako je izgledala Crvena zvezda u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Irtiša.

Iz Kazahstana je donela pozitivan remi (1:1), ali navijači u sutrašnjem revanšu ne očekuju samo prolaz. Nego autoritativan prolaz. Što znači samo jedno - pobeda.

Trener Vladan Milojević i dalje mora da osluškuje vesti sa fudbalskog tržišta i da se nada da će vrlo brzo imati izdefinisan tim. A u situaciji velike tranzicije može samo da se osloni na oproban recept, na tim sličan kazahstanskom.

Dakle, ako ne bude nekih iznenađenja Crvena zvezda će pred Delije izaći u identičnoj formaciji kao u Kazahstanu. Što znači da će Ričmond Boaći biti usamljen u špicu, a da će ispred Branka Jovičića i Mičela Donalda igrati Gelor Kanga , Rikaridnjo i Slavoljub Srnić. Dakle, Gabonac i Brazilac su sačuvali pozicije u startnoj postavi, iako najviše zahvaljujući njima crveno-beli nisu rešili pitanje konačnog plasmana u narednu rundu već u prvom meču. Bili su neinspirativni, nekreativni, slabašni u duelu (iako je Kanga iznudio penal).

Baš zbog toga možda se očekivalo da će Aleksandar Pešić biti uparen sa Ričmondom Boaćijem. Međutim, očigledno je da Vladan Milojević ne želi da poremeti defanzivnu stabilnost. I da će šansu nekadašnjem mladom reprezentativcu Srbije dati u drugom poluvremenu.To je potvrdio, između redova, na današnjoj konferenciji za medije, iako je priznao da ima malu dilemu.

„Šanse da Pešić zaigra su 50 posto. Ipak, postoje igrači koji mogu da donesu više sa klupe. Posebno, ako nisu fizički potpuno spremni“, poručio je Milojević.

Kod defanzivne četvorke sve je kristalno jasno. Ponovo će Damjan Le Talek biti uparen sa Vujadinom Savićem. Francuz će imati priliku da pokaže kako je kao centralni defanzivac mnogo korisniji za ceo tim... Uostalom, kao štoperu ekipa mu više veruje.  Bekovi će biti Dušan Anđelković i Filip Stojković.

Biće to emotivno veče za Filipa Manojlovića koji će se protiv Irtiša oprostiti od Zvezdinog dresa... Još jedan motiv za izabranike Vladana Milojevića da zapnu.

Kada nemate mnogo vremena, a u solidnoj ste situaciji, mesta eksperimentisanju nema.

Svestan je toga Vladan Milojević pa je zato, koliko se može čuti, odlučio da ne menja tim Crvene zvezde za četvrtak (20.30, stadion Rajko Mitić) i revanš drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Irtiša.

Iz Kazahstana su se crveno-beli vratili sa pozitivnih 1:1, a mogli su i do pobede da Dušan Anđelković u poslednjim trenucima utakmice nije napravio glupost i igranjem rukom omogućio rivalu da dođe do izjednačenja i kakve-takve nade u Beogradu.

Da su pobedili, moguće je da bi Zvezdin strateg i napravio neku promenu u startnoj postavi za revanš, ovako, očekuje se da ponovo od prvog minuta na teren pošalje istih 11 igrača koji su pružili sasvim solidnu partiju i većim delom kontrolisali utakmicu.

Nije da nije bilo dilema, pre svih da li se vratiti na igru sa dvojicom napadača i umesto neubedljivog Kange u veznom redu pridružiti Boaćiju u napadu Aleksandra Pešića.

Novopridošli centartfor iz Tuluza moraće, ipak, da sačeka na debi, što je Milojević i nagovestio kada je na konferenciji za medije govorio o njegovoj još nedovoljno dobroj fizičkoj spremi.

Znak pitanja stajao je i kraj Filipa Manojlovića zbog ugovorenog odlaska u Hetafe, ali će mladi čuvar mreže ponovo među stative najviše zbog toga što je jedini i čuvao gol u prethodne tri ovosezonske utakmice.

Alternativa je bio iskusni Damir Kahriman, ali samo za ovu utakmicu pošto su crveno-beli ugovorili dolazak Milana Borjana iz Ludogoreca.

Što se tiče ostalih pozicija, štoperski par Savić - Le Talek u Pavlodaru je bio na visini zadatka, kao i desni bek Filip Stojković koji je bio na mnogo višem nivou nego prethodno na Malti.

Greška Dušana Anđelkovića u finišu i napravljen penal mogli bi skupo da koštaju iskusnog defanzivca, koji će u četvrtak, uprkos dobrim prošlosezonskim izdanjima, biti na velikom ispitu zbog očekivanog dolaska Milana Rodića.

Iako već jednom nogom van "Marakane", Mičel Donald za sada dovoljno profesionalno odrađuje svoj posao u veznom redu, u kojem će mu opet najbliži biti novajlija Branko Jovičić. Doskorašnji igrač Amkara ostavio je odličan utisak pre nedelju dana, pa se očekuje da vuče konce i u revanšu.

Na krilima će opet biti Rikardinjo i Slavoljub Srnić, a posebna pažnja biće uprta u Brazilca za kojeg se navijači Zvezde nadaju da će konačno pokazati neki potez vredan aplauza.

Priliku da povrati poljuljano poverenje u četvrtak će imati i Gelor Kanga, koji sve više navlači gnev crveno-bele publike. Ne zbog nedovoljnog kvaliteta, već zbog odnosa prema klubu i ekipi.

U napadu, od Ričmonda Boaćija očekuje se ono što je mnogo puta do sada pokazao da ume - golovi.

Hoće li svi pomenuti igrači imati dovoljan motiv i hoće li iskoristiti poverenje trenera Vladana Milojevića, ostaje nam da vidimo. Eventualna eliminacija posle 1:1 u gostima bila bi ravna katastrofi...

Očekivani tim Crvene zvezde za revanš protiv Irtiša: Manojlović - Stojković, Savić, Le Talek, Anđelković - Donald, Jovičić - Srnić, Kanga, Rikardinjo - Boaći.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar