"More ljudi" protiv Erdogana

Desetine hiljada pristalica turske opozicije okupilo se u Istanbulu kako bi obeležili okončanje 450 kilometara dugog marša.

Svijet 09.07.2017 | 20:58
"More ljudi" protiv Erdogana
Tim maršom se protestovalo zbog navodnih nepravdi turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.

Kako navodi AFP, "more ljudi" popunilo je trg u istanbulskom predgrađu Maltep, na azijskoj strani grada.

Protestni "Marš za pravdu" organizovao je lider opozicione Republikanske narodne partije Kemal Kiličdaroglu u znak protesta zbog hapšenja poslanika te stranke.

"Niko ne treba da misli da je ovo poslednji protest. To je prvi korak. Svi bi trebalo da znaju da je 9. jul novi korak, nova istorija, novo rađanje", rekao je on okupljenima.

Protestni marš krenuo je 15. juna iz Ankare, nakon što je poslanik Republikanske narodne partije, bivši novinar Enis Berberoglu, osuđen na 25 godina zatvora zbog optužbe da je jednom listu odao poverljive informacije.

Na velikoj bini, sa koje se Kiličdaroglu obratio prisutnima, okačene su fotografije Ataturka na turskoj zastavi, kao i transparenti "pravda", "marširamo za pravdu".

"Marširamo za pravdu, za prava potlačenih, za poslanika u zatvoru, za uhapšene novinare, za akademske profesore koji su ostali bez posla. Marširamo jer je pravosuđe pod političkim monopolom", rekao je on.

Izvor: Agencije

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

MÜNCHEN

09.07.2017 21:25

Ovi iz Bn-a objavljuju aman vijesti u Turskoj protesti i taki to a do sada ama bas niti jednom o Srebrenickoj tragediji i sutrasnjoj sahrani i ukopu 71 zrtve Srebrenickog genocida,ali itekako objavljuju o skupu podrske ratnom zlocincu i to extra od strane srpske politike da se skup odrzi 11 jula na dan kada je taj isti zlocinac naredjivao da se strijeljaju hiljade bosnjaka,inat je to samo inat i podrska zlocinu .

ODGOVORITE
Name

Нови Јорк

10.07.2017 02:06

20 година је прошло Што их све не сахраните и дате људима да коначно смире душу на оном свијету, но их сваке године чувате за исти дан пред камерама? Као да су , боже прости кисели краставци . Колико ки је лажних досад сахрањено...??? Но, на образ вам. Држати мртваце годинама и износити на одређени дан пред камере. Више сте их сами омаловажили но они који их поубијаше.

Name

Куфштајн

11.07.2017 18:10

Питам се и не налазим одговор,зашто уопште пратите БН вијести ако вам је лоше од нјих?

Name

more

09.07.2017 22:13

LJudi je i protiv dodika bakira i covica zna se kako se diktatori ruse.

ODGOVORITE
Name

Abu Malik

10.07.2017 20:01

Ako bog da Jork i Tvoji Blizni Tako Zavrsili . Bog je Jedan i Sve Vidi i Cuje .

ODGOVORITE