Herojski nastup Ivane Španović

Ivana Španović zauzela je drugo mesto na mitingu Dijamantske lige u Londonu, sa rezultatom sezone (6. 88).

Svijet 09.07.2017 | 16:58
Herojski nastup Ivane Španović
Naša najbolja atletičarka je prethodno u Lozani trijumfovala skokom 6.79 u četvrtoj seriji, čime je osvojila maksimalnih osam bodova i obezbedila plasman u finale, a na kraju je prelomila da nastupi u Londonu.

Dileme je bilo jer je doživela malu povredu stopala zbog neodgovarajuće daske, ali je nakon konsultacija sa lekarom dato zeleno svetlo za nastup.

Već u prvoj seriji, Ivana je kao poslednja skakačica dominirala sa 6.88, rekordom sezone, a iza sebe je ostavila Tijanu Bartoletu sa 6.64. Ipak, Ivana je očigledno pod velikim naporom došla do maestralnog učinka, povreda je ostavila veliki trag, pa je uz bolnu grimasu napustila stazu.

Posle tooga nije bila u stanju da nastupi u drugoj seriji, ali njen rezultat ni posle toga niko nije mogao dugo da nadmaši. Približila se samo Bruk Straton sa 6.79, dok je Bartoleta zabeležila tek nešto bolji rezultat za treće mesto sa 6.71.

Ipak, u petoj seriji je Tijana Bartoleta dodala gas, dostigla skok od 7.01 i spustila Ivanu na drugo mesto. To je donelo i konačni poredak posle šest serija.

(Telegraf.rs)

Komentari / 0

Ostavite komentar