Optužnica protiv trostrukog ubice

Kantonalni sud u Goraždu potvrdio je optužnicu protiv Nezira Kamenice (21), trostrukog ubice iz sela Bogušići kod Goražda.

Bosna i Hercegovina 02.07.2017 | 18:44
Optužnica protiv trostrukog ubice
Tužilaštvo BPK Goražde tereti ga za krivično djelo ubistvo na okrutan i podmukao način, za koje mu po Krivičnom zakonu FBiH prijeti zatvorska kazna u trajanju do 45 godina.

Tim vještaka

Optužnica je podignuta nakon što je tim sudskih vještaka medicinske struke utvrdio da je Kamenica u trenutku počinjenja zločina bio smanjeno uračunljiv, te da je krivično odgovoran.

''Ovo krivično djelo spada među teška krivična djela i prema sudskoj praksi i prema zakonu očekujemo najnižu kaznu od 30 godina zatvora. U slučaju da se u međuvremenu ne postigne sporazum s odbranom, mislimo da bi suđenje moglo biti održano pred Kantonalnim sudom Sarajevo, kao najbližem sudu istog ranga, jer Kantonalni sud u Goraždu nema dovoljno sudija za formiranje sudskog vijeća u ovom predmetu'', kazao je kantonalni tužilac Lazar Draško.

Branilac optuženog Esad Muminović, advokat iz Goražda, kazao je da će odbrana nastojati postići sporazum s Tužilaštvom te olakšavajućim okolnostima pokušati smanjiti visinu zaprijećene kazne.

Prespavao u kući

Nezir Kamenica je 2. maja u selu Bogušići kod Goražda sjekirama ubio majku Zerfu i očuha Ifeta Kavazovića, te baku Šemsu Džabiju. Nakon stravičnog ubistva prespavao je u kući, sutradan otišao u Sarajevo, gdje se 2 dana nakon zločina prijavio u PS Ilidža.

Na odjeći pronađena krv

Tokom saslušanja Nezir Kamenica je priznao i opisao kako je izvršio ubistva članova porodice. On je između ostalog, izjavio da nije imao dovoljno pažnje. Osim priznanja optuženog, obrađeni su i dokazi s mesta zločina, a DNK analizom je utvrđeno prisustvo krvi ubijenih na njegovoj odeći, piše ''Avaz''.

Izvor: Blic/Avaz

Komentari / 0

Ostavite komentar