Filip Stojković o razlozima odlaska iz Njemačke...

Novi desni bek Crvene zvezde za MONDO pričao gde je "zapelo" u Minhenu, koji ga je pre samo godinu dana platio Čukaričkom čak 600. 000 evra.

Fudbal 27.06.2017 | 09:00
Filip Stojković o razlozima odlaska iz Njemačke...
Leto 2016: Filip Stojković prelazi iz Čukaričkog u Minhen 1860 za 600.000 evra. Klub ga najavljuje kao veliko pojačanje i nada se da će doprineti povratku u najjači rang nemačkog fudbala – Bundesligu.

Leto 2017: Minhen 1860 je ispao iz Cvajte, a Filip Stojković se vratio u Crvenu zvezdu.

Iako se vratio u klub u kojem je ponikao i čije su mu boje u srcu, sigurno nije očekivao da će petogodišnji ugovor sa "lavovima" zapravo trajati svega godinu dana.

Nemačka bajka brzo se pretvorila u nepredvidivu realnost, a kako je do toga došlo, pitali smo Stojkovića da nam objasni u pauzi između treninga na Zlatiboru.

Prvo nas je interesovalo da li mu je, posle svega, žao što umesto u Minhen, iz Čukaričkog nije otišao pravo u Ljutice Bogdana.

"Prošlo leto nije bilo ničeg konkretno što se tiče Zvezde, ali jeste zimus. Nije, međutim, bilo realno da se tada vratim, jer su u Minhenu u tom trenutku računali na mene. Onda je došao novi trener i sve se promenilo...", nagovestio je popularni "Žule" razlog problema u nemačkom klubu.

"Ne kajem se što sam bio tamo, stekao sam veliko iskustvo", dodao je.

Stojković je u novom klubu dočekan raširenih ruku.

"Odlično sam bio prihvaćen, ali sam došao povređen, pa su insistirali da se što pre oporavim. Čak su mi i platili da dođem u Beograd na oporavak kod kondicionog trenera Andrije Milutinovića, pošto je tamo bilo problema sa njihovim medicinskim timom. U Beogradu me je Andra spremio za sedam dana, a tamo nisu uspeli za dva i po meseca. Čim sam se vratio počeo sam da igram i zato sam mu mnogo zahvalan", prisetio se 24-godišnji fudbaler i nastavio:

"Igrao sam standardno, tri puta sam bio igrač utakmice. Posebno je značajno bilo protiv Dinamo Drezdena koji je jedan od najboljih timova u ligi, ali onda je došlo do promene klupskog rukovodstva i trenera i čitava situacija se preokrenula...".

Iako mu je u tom trenutku nestao dotadašnji osmeh na licu, Stojković se brzo vratio pozitivnim stranama svoje nemačke epizode.

"Cvajta je izuzetno organizovano i kvalitetno takmičenje. Klubovi su većinom u rangu bundesligaških. Redovno isplaćuju plate, dobiješ sve što si se dogovorio, čak i oni koji nisu igrali dobiju bonus, tribine su uvek pune...".

Objasnio nam je potom i šta je konkretno bio problem u Minhenu 1860.

"Organizacija u klubu nije bila dobra. Bivša, aktuelna i nadolazeća uprava borile su se za vlast. Sve je bilo pomešano, a odrazilo se i na svlačionicu i teren, što se vidi po rezultatu i ispadanju iz lige". 

"Bez obzira na sve probleme, tribine su do poslednje utakmice bile pune", posedno je naglasio Stojković.

Pošto je raskinuo ugovor sa bavarskim "lavovima", mladi fudbaler je za nove izazove izabrao Crvenu zvezdu.

Deluje da se brzo uklopio i gotovo je izvesno da će u predstojećoj sezoni biti prvi izbor na poziciji desnog beka.

"Nemam problem sa adaptacijom, znam trenera, znam većinu igrača. Najbitnije je da se što bolje spremimo i da bez problema prođemo ovo prvo kolo koje nam brzo dolazi, a posle će, nadam se, sve biti kako treba".

Sa trenerom Vladanom Milojevićem, Stojković je već sarađivao u Čukaričkom.

"Poznat mi je njegov način rada, ali vidi se da je napredovao u prethodne dve sezone i stekao potrebno iskustvo. On je zahtevan što se tiče taktike, ne dozvoljava nedisciplinu i na tome će mnogo insistirati. Nadam se da će saigrači to prihvatiti, jer je sve to za dobrobit tima. Znam da je išao na dodatne edukacije i to se vidi u radu. Nadam se da će se videti i po rezultatima", priželjkuje nova nada crveno-belih.

SAVET MARKU GOBELJIĆU

Vedri i uvek nasmejani Filip Stojković brzo se uklopio u ekipu Crvene zvezde. Kaže da je atmosfera među igračima odlična, a da je za šalu glavni iskusni Nenad Milijaš. I popularni "Žule" često zasmejava saigrače, što je i učinio kada je savetovao Marka Gobeljića kojeg je mučila upala lože: "Rekao sam mu da istrči i ukliza tri puta, pa ako ne pukne, onda može da 'gazi'", ispričao nam je Stojković.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar