FSS: Regularnost povjerena Dragiši Biniću!

Dragiša Binić i Mladen Krstajić novi su članovi Izvršnog odbora FSS, a potpredsednik Savo Milošević će u odsustvu Slaviše Kokeze imati ingerencije predsednika.  Vraća se baraž za popunu Superlige Srbije.

Fudbal 15.06.2017 | 20:15
FSS: Regularnost povjerena Dragiši Biniću!
Proslavljeni fudbaler Crvene zvezde, zatim funkcioner u Obiliću i Napretku iz Kruševca, Dragiša Binić, biće ubuduće zadužen za regularnost takmičenja (pretpostavljamo u Superligi i Prvoj ligi Srbije, pošto na sajtu nacionalnog Fudbalskog saveza to nije precizirano).

Ta uloga dodeljena mu je sednici Izvršnog odbora FSS, održanoj u četvrtak 15. juna.

Među usvojenim predlozima je i taj da potpredsednik Savo Milošević, u odsustvu predsednika Slaviše Kokeze, ima ingerencije prvog čoveka Fudbalskog saveza Srbije.

Ostavku na mesto potpredsednika FSS podneo je Novica Tončev, koji je postao novi član Odbora za hitna pitanja FSS, dok su novi članovi rukovodstva FSS postali Mladen Krstajić i Milutin Baštovanović (nije navedeno na kojim funkcijama).

"Odlukom Izvršnog odbora FSS imenovana je nova Sudijska komisija u sastavu Rade Đurović, Milan Karadžić i Dejan Filipović, pod čijom nadležnošću će biti Superliga, Prva liga, ženske lige, futsal liga, odnosno kadetska i omladinska liga Srbije", navodi se takođe u saopštenju.

Usvojena je i odluka o promeni propozicija takmičenja u Superligi i Prvoj ligi Srbije. Od sezone 2018/19, broj klubova najjačeg ranga srpskog fudbala će ostati isti, ali će četrnaestoplasirana ekipa igrati baraž mečeve sa ekipom iz Prve lige.

"Dve prvoplasirane ekipe iz Prve lige obezbediće direktan plasman u elitu, a treća, četvrta, peta i šesta ekipa na tabeli igraće po sistemu 3-6, 4-5 za finale baraža i pobedu koja će obezbediti duel sa 14-plasiranom ekipom Superlige u velikom baražu", objašnjeno je u saopštenju.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar