Fikcija ili borba protiv korupcije

Narodna skupština usvojila je novi krivični zakon i zakon o zaštiti lica koja prijavljuju korupciju. Većina amandmana opozicije nije prihvaćena pa poslanici opozicije tvrde da se u borbi protiv korupcije suštinski ništa ne mijenja. Skupština je usvojila i informaciju o gradnji nove bolnice u Istočnom Sarajevu.

Republika Srpska 15.06.2017 | 16:35
Fikcija ili borba protiv korupcije
Novi krivični zakon i zakon o zaštiti lica koja prijavljuju korupciju su usvojeni ali opozicija nije zadovoljna jer nije prihvaćena većina njihovih amandmana. Tvrde da antikoruptivne zakone vlada predlaže a većina u skupštini usvaja samo radi reda i da se suštinski ništa ne mijenja.

Nema procesa koji se vode za slučajeve korupcije a ministarstvo pravde neprihvatanjem većine amandmana u slučaju dva zakona saučesnik je sa onima koji skrivaju korupciju u Republici Srpskoj tvrde poslanici opozicije.

Skupština je usvojila i zakon o izmjenama i dopunama zakona o platama zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova, zakone o poreskom sistemu Srpske, o Nacionalnom parku "Drina i nacrt zakona o stranim ulaganjima.

Usvojena je Informacija o projektu "Projektovanje, izgradnja i opremanje nove bolnice Istočno Sarajevo po sistemu ključ u ruke".

(BN televizija)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Mitar M.

15.06.2017 15:02

Novi KZ RS je radila radna grupa na celu sa prof. Milosem Babicem. Doticni je bez dana iskustva odlukom VP za BiH postavljen za sudiju Suda BiH. Kao sudija Apelacionog vijeca prof. Babic se zalagao da KZ BiH se primjenjue za ratne zlocine. On je godinama ucio studente da se zakon ne moze retroaktivno primjeniti. Zato novi KZ RS je veoma los.

ODGOVORITE
Name

Kriticar

15.06.2017 15:34

Kad Vam zakon pisu penzionisani profesor i uskoro penzionisani sudija i njegova frustrirana "drugarica" onda dobijete to sto je danas usvojeno. Siguran sam da se vec sada pisu izmjene ovog zakonika. Ali, ce naknadu za svoj rad na pisanju ovog pisanija zaigurno primiti.

ODGOVORITE
Name

Zoki

15.06.2017 15:55

Pa koje lud da pravi i usvaja Zakon protiv sebe,pa toje smijesno i naivno.

ODGOVORITE
Name

Jel ovi

15.06.2017 16:00

Jel ovi da se bore protiv korupcije.Ha,ha,ha.

ODGOVORITE