Policiju dočekao sa psima

Deložacija porodice Milivoja Glišića, vlasnika FK "Džaja", iz kuće u banjalučkom naselju Vrbanja odgođena je jutros nakon sat i po intervenecije.

Republika Srpska 05.06.2017 | 09:49
Policiju dočekao sa psima
Glišić je u višegodišnjem sporu sa FK Jedinstvo, kojem je sudskom presudom pripala parcela, odnosno stadion na kojem je on izgradio kuću.
 
On je postavio žicu oko sporne kuće, a policiju je dočekao sa psima, zbog čega je angažovana i šinterska služba. Novinarima nije dozvoljen pristup kući, a iz daljine su se mogli čuli povici i psovke.

I u oktobru prošle godine deložacija je odgođena jer je Glišić pretio da će se spaliti, a prema izjavama očevidaca danas je pretio sudskim izvršiocima.

Riječ je o porodici poznatog banjalučkog pjevača Dade Glišića.

(Blic)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

xxl

05.06.2017 08:06

NEDAJTE SE GLISICI...OVO JE MAFIJASKA DRZAVA.

ODGOVORITE
Name

Pa

05.06.2017 08:54

Da, kad su u pitanji Glisici, pokazuju se misici..

Name

zakon

05.06.2017 09:20

Pustio pse na policiju , sramota, pa policija je drzava udar na policiju je udar na drzavu, za pametnog je ovo dovoljno.

Name

@zakon

05.06.2017 09:41

Pusi ga bre siso...

Name

Realitic @zakon

05.06.2017 10:31

Odlican komentar. Mafijaska drzava i utjerivaci u plavom.

Name

Za Sve

05.06.2017 16:32

Ma od ove policije i drzave nema nista,postavio lik par plinskih boca oko kuce da aktivira i par krvolocnih pasa i godinama ga ne izbacuju iz sudski presudjeno bespravne gradnje. Problem je samo sto je to nekakav poznati pjevac a to mu ne daje za pravo da gradi bez dozvole na tudjem. Kakav je konkretan slucaj ne znam ali koliko sam nacuo korjeni svega idu do rata. A taj koji mu je tad dao da gradi bi isto tako trebao da odgovara ako je doticni imao ikakvo rjesenje iz tog doba. A ako nije onda je to gradnja na svoju ruku a to mu niko ne moze nadoknaditi

Name

Geodetska

05.06.2017 10:34

E mol Glisicu kako si ti naivan sve ti je to smjestio Aleksandar Deuric a ti mu povjerovao. On i Cana Babic sve uvezuje sa sudovima i proigravaju sa naivnima.

ODGOVORITE
Name

PERO

05.06.2017 11:08

kAKVA DRZAVA TAKVA I POLICIJA.

ODGOVORITE
Name

Istine radi...

05.06.2017 14:55

"Pokušaj deložacije porodice Glišić sa imovine u banjalučkom naselju Vrbanja danas se ponovo pretvorio u pravu dramu, jer su Glišić svoje nekretnine još jednom opasali eksplozivom i bombama, a oko dvorišta čak oblijepili fotografije članova porodice sudskog izvršioca! Ovo je treći bezuspješan pokušaj deložacije FK Džaja sa imovine u Vrbanji, gdje se nalazi stadion i porodična kuća porodice Glišić, a koji se zbog prijetnji pretvorio u događaj visokog rizika, te su pored sudskih policajaca u osiguranje uključeni i pripadnici MUP-a RS-a. Bez obzira na to, Glišići su danas prijetili policajcima da će na njih pustiti pse! Glišići se nadaju da je ovaj pokušaj deložacije ujedno i posljednji, jer se uzdaju u najnovije rješenje Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIP), za koje smatraju da ide u korist njihovim tvrdnjama da je sporna imovina njihova. Spor između banjalučkog kluba FK Jedinstvo na jednoj i FK Džaja i poznatog banjalučkog muzičara Dade Glišića na drugoj strani, traje duže od sedam godina. FK Jedinstvo na svojoj strani ima prvostepenu, drugostepenu, a zatim i presudu Vrhovnog suda RS-a koja potvrđuje da je imovina u Vrbanji njihova. Otac banjalučkog muzičara Milivoje Glišić, a koji se nalazi i na čelu FK Džaja, danas je ponovo podvukao da se on i njegova porodica neće iseliti sa ove lokacije. U kući je tokom pokušaja deložacije bio i Dado. – Nećemo dozvoliti da nas izbace na ulicu. Borit ćemo se svim sredstvima – istakao je Glišić. Predsjednik FK Jedinstvo i zastupnik Kluba Domovina u Narodnoj skupštini RS-a Admir Čavka ogorčen je što je propao još jedna pokušaj deložacije. – Opet ista priča. Ljudi su sve minirali, postavili bombe i eksplozive. Oko kuće su čak postavili fotografije djece sudskog izvršioca, što je nevjerovatno i nedopustivo. Čuli smo da je policija izdala nalog za hapšenje Glišića i očekujemo da ga privedu zbog brojnih prijetnji. Zamislite da je jedan Bošnjak ovo uradio, odmah bi ga proglasili teroristom – kazao je Čavka. U Jedinstvu ističu da su im FK “Džaja” i Glišić samovoljno uzurpirali imovinu početkom 1994. godine, a da su ih oni prvi put tužili 2009, kao i da je FK Jedinstvo “jedan kroz jedan” vlasnik sporne imovine još od 1953. godine kada su je dobili na poklon od jednog mještanina. Sa druge strane, Glišići tvrde da su žrtve korupcije i kriminala." Znam da ovo nećete objaviti, nema veze, prava vijest se ionako ne može sakriti.

ODGOVORITE