Izletom nagrađeni najbolji učenici

Učenici Osnovne škole "Knez Ivo od Semberije", koji su osvojili zapažene rezultate na takmičenjima i na najbolji način predstavili školu, nagrađeni su dvodnevnim izletom, objavljeno je na sajtu najbrojnije škole u Srpskoj.

Republika Srpska 27.05.2017 | 09:16
Izletom nagrađeni najbolji učenici
Pedesetak učenika od petog do devetog razreda, najboljih učesnika takmičenja iz matematike, fizike, srpskog jezika, vjeronauke, francuskog i engleskog jezika, te rukometne i sekcije Crvenog krsta, otputovali su jutros u Višegrad, Sokolac, manastire Dobrun, Rača i Soko Grad.

U okviru projekta "Učim-upoznajem", koji su osmislili nastavnici ove osnovne škole, nagrađeni učenici će se upoznati sa ljepotama zavičaja i značajnim istorijskim i kulturnim vrijednostima.

Cilj ovog projekta je obogaćivanje i proširivanje znanja o kulturno-istorijskim znamenitostima u Republici Srpskoj, unapređenje znanja iz istorije, geografije, biologije, fizike, srpskog jezika, vjeronauke, te podsticanje učenika na veće zalaganje u nastavi i vannastavnim aktivnostima

Realizaciju projekta omogućila je turistička agencija "Hepi travel", kao i drugi privrednici koji su shvatili značaj projekta.

Najbrojnija škola u Republici Srpskoj, Osnovna škola "Knez Ivo od Semberije" pokrenula je sajt na kome učenici, roditelji i svi zainteresovani mogu da se upoznaju sa aktivnostima u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Direktor škole Radenko Savić kaže da će pokretanje sajta mnogo značiti učenicima, ali svakako i roditeljima, jer će na jednom mjestu moći da se upoznaju sa svim aktuelnim dešavanjima u školi, problemima i uspjesima.

"Naša škola teži da bude savremena, prepoznatljiva i kvalitetna, pa smo s ciljem unapređenja rada i ostvarivanja što boljih rezultata pokrenuli sajt u čijem će radu, osim nastavnika, biti uključeni i učenici", kaže Savić.

Savić dodaje da će učenici na taj usavršiti korišćenje interneta i računarskih tehnika, te razviti kreativnost i tako steći primjenjivo znanje što će im omogućiti da se uhvate u koštac sa svakodnevnim izazovima.

"Uvođenjem novina nastojimo da poboljšamo unutrašnju organizaciju i uslove za rad, da idemo u skladu sa vremenom u kome živimo, jer samo tako možemo da postignemo ono čemu težimo", naglasio je direktor ove škole. 

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar