Akcija hapšenja kriminalaca

Na području Sarajeva, Brčkog i Tuzle danas je izvršen veći broj pretresa i uhapšen veći broj lica koja su osumnjičena za krivična djela organizovanog kriminala, carinskih i poreskih utaja, sa koruptivnim elementima, čime su nanijeli višemilionsku štetu budžetu BiH.

Bosna i Hercegovina 25.05.2017 | 16:26
Akcija hapšenja kriminalaca
"Više stotina policijskih službenika Agencije za istrage i zaštitu /SIPA/, Granične policije i Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH, po nalogu Tužilaštva BiH, od jutarnjih časova sprovode akcije "Master" i "Trak" koje se odnose na veći broj fizičkih i pravnih lica", saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Veći broj pravnih i fizičkih lica osumnjičen je za nezakonit uvoz tekstila iz inostranstva u BiH, krivična djela organizovanog kriminala, poreskih i carinskih utaja, kao i koruptivnih krivičnih djela primanja i davanja dara ili drugih oblika koristi.

Tokom akcije prikupljeni su dokazi da su osumnjičeni činili krivična djela kontinuirano u periodu od oko tri godine, a da je iznos utajenih poreskih i carinskih dadžbina po jednom kamionu dostizao iznose od nekoliko desetina hiljada KM.

Akcije će biti nastavljene tokom dana, nakon čega će osumnjičeni biti privedeni postupajućim tužiocima.

(Srna)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

SIPA

25.05.2017 16:43

Svaki dan citamo o privodjenjima kriminalaca. kada cemo jedmom docekati da ti kriminalci budu osudjeni za svoje nezakonite radnje i kada ce im se oduzeti imovina? Pa naravno da to necemo docekati jer nikad nece ni biti osudjeni zbog namjerno nedovoljne istrage i zbog koruptivnih sudija pa i tuzilaca. Samo zamarate ovaj jadni narod.

ODGOVORITE