Policija našla drogu i eksploziv

Policijski službenici Policijske stanice Laktaši, u saradnji sa Okružnim javnim tužilaštvom Banja Luka, a na osnovu naredbe Osnovnog suda Banja Luka, juče u mjestu Kriškovci, opština Laktaši, izvršili su pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi R. B. (1988) iz Laktaša.

Republika Srpska 25.05.2017 | 09:56
Policija našla drogu i eksploziv
Naime, na osnovu operativnih saznanja da se lice R.B. može dovesti u vezu sa krivičnim djelima iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, sprovedene su opsežne planske aktivnosti, koje su rezultirale pretresom stambenog i pratećih objekata i pronalaskom i oduzimanjem oko kilogram zelene biljne materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, kao i drugih predmeta koji se mogu dovesti u vezu sa zloupotrebom opojne droge (vaga za precizno mjerenje, više PVC vrećice za pakovanje, mobilni telefoni).

Takođe pronađene su dvije puške, više komada eksploziva, ručna bomba kao i više komada municije različitog kalibra.

Lice R.B je privedeno u službene prostorije gdje je izvršeno ispitivanje na okolnosti izvršenja krivičnih djela „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“ i „nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Protiv osumnjičenog će, uz saglasnost postupajućeg tužioca, u redovnoj proceduri biti podnesen izvještaja za počinjena krivična djela, saopšteno iz MUP RS.

(BN)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Ddr ki

25.05.2017 08:21

Gdje su pravni krupni dileri......??????Ovo du amateri.

ODGOVORITE
Name

Riki

25.05.2017 09:16

a zadrzavanje u zatvoru do okoncanja postupka???? Nista????:-(. Milin komsija samo ce usmena opomena i to je to.

ODGOVORITE
Name

Karadoz

25.05.2017 11:58

Jel to neki Vehabija?

ODGOVORITE