"Tamo daleko" u Pekingu na večeri

Predsednik Narodne Republike Kine Si Đinping priredio je u Velikom Domu naroda u Pekingu večeru dobrodošlice gostima i učesnicima Foruma „Pojas i put za međunarodnu saradnju“, a kojoj prisustvuje i premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Svijet 14.05.2017 | 16:22
"Tamo daleko" u Pekingu na večeri
Na gala večeri kineski orkestar je, između ostalog, odsvirao i srpsku pesmu Tamo daleko, koju su slušali Vladimir Putin, Redžep Tajip Erdogan i drugi svetski lideri.

Peking je ovih dana ekonomski centar sveta zbog foruma „Jedan pojas – jedan put“, ulice glavnog grada Kine su umivene i maksimalno ukrašene, a po oceni mnogih grad nikad nije bio lepši. 

Sve izgleda glamurozno, a ništa manje luksuzno nije ni unutar odaja u kojima se okupljaju politički i ekonomski lideri sveta.



Kinezi ništa ne prepuštaju slučaju – svaki tanjir na gala večeri ima poseban vez, svaka kašika, viljuška, nož postavljeni su milimetarski precizno, srazmerno jedni udaljeni od drugih.

Koliko gostiju, toliko i konobara na usluzi za svakog gosta, spremni da ispune želje. Tu su i nezaobilazne kineske skulpture koje ukrašavaju stolove u sali.

Domaćini, međutim, nisu otkrili koliko sav glamur košta.



Posle večere organizovana je spektakularna kineska opera, koja će biti održana u Domu naroda.

Premijer Vučić, drugog dana posete Kini prisustvovao je otvaranju Foruma i imao razgovore sa velikim brojem državnika među kojima i sa Si Đinpingom, predsednikom Ruske federacije Vladimirom Putinom...

Vučić je takođe imao i niz sastanaka sa predstavnicima velikih kineskih kompanija zainteresovanih za investiranje i ekonomsku saradnju sa Srbijom, a prisustvovao je i potpisivanju više sporazuma među kojima i Memorandumi sa CRBC o izgradnji dela Koridora 11 i „Fruškogorskog koridora“.



U delegaciji koju predvodi premijer su i potpredsednica Vlade i ministarka za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukuru Zorana Mihajlović, ministar privrede Goran Knežević, ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.



Izvor: Agencije

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

aa

14.05.2017 14:38

Od kad je svijeta i vijeka vladari su bili vladari a podanici podanici, i tako će i biti... Pogledajte samo tu raskoš. I svugdje je isto samo što kod njih prosječan čovjek ima malo više od našeg i uredjeniji su sistemi

ODGOVORITE
Name

Vidimo

14.05.2017 19:03

Sad da trazim starijeg Kineza.

Name

dzoni

14.05.2017 14:38

Imao sam poslovni poziv da odem u Kinu prije nekoliko godina,propustio sam i nemogu to sebi oprostiti!

ODGOVORITE
Name

+++

14.05.2017 15:51

I šta bi kad se probudi takav nepismen.

Name

nn

14.05.2017 15:56

Čast je biti dio ove svečanosti.

ODGOVORITE
Name

Zoran

14.05.2017 17:17

I jesu tamo daleko i neka ostanu daleko

ODGOVORITE
Name

Сигурно

14.05.2017 17:43

Е то би било најбоље али ништа од тога, него им је добро дошао пут у Кину на државни трошак и успут ће купити повољно кинеских мобилних телефона без царине и добро. Ем дневнице ем зарада

Name

Romanija

14.05.2017 18:20

Pa kad ih ima ko mrava, samo se prcaju na svakom cosku.

ODGOVORITE
Name

Milina

14.05.2017 19:01

Čudno da se one ženturače i babe iz Srpske Srebrenice nisu pobunile

ODGOVORITE
Name

Asad

14.05.2017 20:04

Neko je sa njima manipulisao a one su to vjerovatno radile za novac.Jedno vrijeme je to palilo ali i one su svatile daje su pretjerale.