Članstvo u EU strateški cilj BiH

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić ponovo je danas istakao da je članstvo u EU najvažniji spoljnopolitički prioritet i strateški cilj BiH, te da perspektiva članstva u EU nastavlja biti pokretačka snaga za pozitivne promjene u BiH.

Bosna i Hercegovina 04.05.2017 | 12:20
Članstvo u EU strateški cilj BiH
Zvizdić je, u odvojenim susretima sa ambasadorima Italije i Bugarske u BiH Nikolom Minasijem i Avgustinom Cvetkovom, naglasio da je BiH opredijeljena za očuvanje pozitivnog momenta procesa reformi i dobijanje statusa zemlje kandidata za članstvo do kraja ove godine, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

On je upoznao novoimenovane ambasadore o ekonomskoj i političkoj situaciji u BiH.



Minasi i Cvetkova rekli su da Italija i Bugarska snažno podržavaju put BiH ka EU. Oni su izrazili spremnost da dobri odnosi budu iskorišćeni i za konkretne ekonomske projekte, da bi u budućnosti trgovinska razmjena između zemalja bila na znatno višem nivou.

"BiH i Italija imaju razvijenu ekonomsku saradnju. Italija je jedan od najznačajnijih spoljnotrgovinskih partnera BiH. Po ukupnoj spoljnotrgovinskoj razmjeni, Italija se nalazila na drugom mjestu", rekao je Zvizdić tokom susreta sa Minasijem.

Zvizdić i Cvetkova razgovarali su o mogućnostima unapređenja saradnje BiH i Bugarske.

Obostrano je iskazana želja za unapređenjem ukupnih bilateralnih odnosa kontinuiranim radom na proširenju saradnje u oblasti ekonomije, kulture, obrazovanja, te na podsticanju neposrednih kontakata građana dvije zemlje.

Na sastancima je potvrđeno da između BiH, Italije i Bugarske ne postoje otvorena pitanja, te da ima prostora za unapređenje bilateralnih odnosa na svim nivoima.

(Srna)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

pitam se

04.05.2017 10:46

ŠTA KAŽE MILORAD , DALI JE TO I NJEGOV CILJ ?

ODGOVORITE
Name

Sr

04.05.2017 11:36

U pravu si, Milorad se puno pita!

Name

Dragan

04.05.2017 13:39

Da li se neko pitao šta o tom cilju misle građani?

ODGOVORITE
Name

cane

04.05.2017 14:27

Jebo te taj cilj......

ODGOVORITE