Dodatni milioni za Trampove

Troškovi obezbeđenja američkog predsednika Donalda Trampa i njegove porodice očigledno su izmakli kontroli, jer će Kongres, pored postojećih troškova, u mesecima do isteka ovogodišnje budžetske godine morati da obezbedi još 120 miliona dolara - samo za bezbednost predsednikove porodice i Trampove kule, pokazuje izveštaj “Njujork tajmsa”.

Svijet 02.05.2017 | 17:37
Dodatni milioni za Trampove
Polovina tog iznosa, oko 60 miliona dolara, predviđena je za usluge tajne službe (Secret Service), koja je prvenstveno zadužena za bezbednost predsednika na putovanjima. U vreme Trampa tim troškovima pridružuju se i troškovi obezbeđenja čuvene Trampove kule u Njujorku.
 
Preostalih 60 miliona dolara predviđeno je za obezbeđenje drugih mesta i uprava, koje su zbog američkog predsednika suočene sa enormnim povećanjem troškova. Kao, na primer, Grad Njujork i okrug Palm Bič u Floridi, gde se nalazi Trampov luksuzno imanje i poslovni klub Mar-a-Lago.

“Nova” stavka u budžetu u iznosu od 120 miliona dolara ukazuje na ogromne dodatne troškove zbog načina života Trampa i njegove porodice.



Tajna služba se žalila zbog povećanja troškova za vreme Trampa, budući da, pored predsednika u Beloj kući, mora da čuva “još nekoliko osoba”, kao što su prva dama i predsednikov mlađi sin, koje u Trampovoj kuli moraju da čuvaju 24 sata dnevno. Isto važi i za ostalu Trampovu decu, koja vrlo često putuju, te je tajna služba, s tim u vezi, već zatražila dodatna sredstva.

U ovom trenutku joj je odobreno 34 miliona dolara za ove dodatne usluge, a sredstva će koristiti prvenstveno za zaštitu Trampove porodice u Njujorku i na putovanjima (npr. službena putovanja predsednikovog sina u Vankuver i Dubai, kao i skijaški vikendi u Aspenu (Kolorado).

(Blic)

Komentari / 0

Ostavite komentar