HOS-ovci ponovo urlali

Nekoliko bivših pripadnika Hrvatskih odbrambenih snaga (HOS) stajalo je danas kraj ploče poginulim HOS-ovcima u Jasenovcu i uzvikivalo "Za dom spremni", za vrijeme komemoracije žrtvama tog ustaškog koncentracionog logora, javili su hrvatski mediji.

Region 22.04.2017 | 20:00
HOS-ovci ponovo urlali
Kolonom sjećanja prema spomeniku "Kameni cvijet" u Spomen-području Jasenovac danas je počela komemoracija žrtvama tog koncentracionog logora u Drugom svjetskom ratu, koju su organizovali Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske i Srpsko narodno vijeće (SNV).

Povodom 72 godine od proboja logoraša, okupljeni su odali počast žrtvama polaganjem cvijeća, te komemorativnim programom.

"Međutim, pojedinci su, čini se, odlučili obilježiti ovu komemoraciju na svoj način.

Srpsko narodno vijeće i antifašistička udruženja zbog rastuće netolerancije u Hrvatskoj i ploče sa natpisom "Za dom spremni", koja je postavljena u Jasenovcu, bojkotuju zvaničnu komemoraciju Vlade Hrvatske, a odgovornima za blagi odnos prema revitalizaciji ustaštva u Hrvatskoj smatraju premijera i Vladu.

Komemorativnom skupu kod spomenika "Cvijet" u Jasenovcu prisustvovao je i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović.

Komemoraciji su, uz preživjele logoraše, mnogobrojne građane iz Hrvatske, Republike Srpske i Srbije, prisustvovali predstavnici ambasada SAD, Norveške, Austrije, Rusije, Velike Britanije, Australije, Francuske, Kanade i Srbije, te predstavnici Vlade Srbije, Srpske pravoslavne crkve i drugi gosti.

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Srbin

23.04.2017 06:16

Jednom ustasa uvijek ustasa

ODGOVORITE
Name

Organizator

29.04.2017 10:33

Treba se organizovati i otići tamo pa da vidim koliko su za dok spremni ali Srbi imaju političare u svim parlamentima Republike Srpske,Crne gore,Srbije,Bih,Hrvatske...totalno prodane i nesposobne.

ODGOVORITE