Drvoprerađivači dali rok do petka

Oko hiljadu nezadovoljnih drvoprerađivača Sarajevsko-romanijske i gornjo-drinske regije okupilo se danas u Sokocu da izraze neslaganje kadrovskim rješenjima i radom šumskih gazdinstava i Javnog preduzeća "Šume Republike Srpske". Među nezadovoljnima bilo je i članova sokolačkog SNSD-a koji traže smjenu predsjednika Opštinskog odbora te stranke Mirka Čolovića.

Republika Srpska 18.04.2017 | 20:20
Drvoprerađivači dali rok do petka
Nezadovoljni radnici dovezli su i kamione na mjesto gdje su protesti održani.Cilj protesta je bio da se spriječi imenovanje Rajka Bulajića na mjesto direktora Šumskog gazdinstva Romanija i prekinuti praksu da se šuma sa ovih područja izvozi u Federaciju BiH i susjedne zemlje dok domaći drvoprerađivači zatvaraju pogone i otpuštaju radnike.
.
Imenovanju Rajka Bulajića,čovjeka sa 10-ak krivičnih prijava koji je već bio na čelu Šumskog gazdinstva i napravio milionske štete,protivi se i dio sokolačkog SNSD-a, koje je predvodio ratni komandant sokočana Milan Jolović-Legenda, koji je odnedavno član SNSD.



,,Imam osjećaj da se političari SNSD-a plaše Mirka Čolovića.Došao sam da izvedem nezadovoljan narod i nezadovoljne članove SNSD-a i da im pokažem da ne treba da se plaše'',kaže Jolović i tvrdi da bi se na protestu okupilo mnopgo više nezadovoljnih da im nisu prijetili kako će im zapaliti kamione i brente.

Jolović dodaje da mu je predsjednik RS i SNSD Milorad Dodik obećao da će do petka riješti problem drvoprerađivača u Sokocu.

Tvrdi da je Dodika pitao i da li on od petka preuzima opštinski odbor SNSD-a, na što mu je, kako kaže, odgovorio "videćemo".

Petak je i rok koji su drvoprerađivači dali vladi i predsjedniku Republike Srpske da ispune njihove zahtjeve.

Traže da prilikom raspodjele drvnih sortimenata prioritet imaju domaći drvoprerađivači, te da se raskinu ugovori sa preduzećima koja se bave preprodajom i izvozom drvne građe što je i zakonom zabranjeno.

Zahtjevaju i da se utvrdi odgovornost rukovodstva Javnog preduzeća "Šume" koje je svojim postupcima dovelo do,kako kažu,haotičnog stanja u drvnoj industriji.

Sada je na potezu Vlada Srpske odnosno Milorad Dodik.

Imenovanje Rajka Bulajića na mjesto direktora Šumskog Gazdinstva Romanija Sokolac je povučeno, ali mu je, kako BN televizija, saznaje,obećana funkcija tehničkog direktora.

To je bio minimum na koji je pristao Mirko Čolović,ali drvorepađivači i dio članova SNSD-a Rajka Bulajića ne žele da vide ni na jednoj funkciji.

Smatraju da Bulajićem i Mirkom Čolovićem treba da se bave tužilaštva jer njih dvojca već imaju 15-ak krivičnih prijava.

(BN televizija)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Zool

18.04.2017 18:30

Palite kamione i pravo pred vladu RS.Gore vas niko ne zarezuje ni 2%.Usput da vam se pridružuju i ostali.Bahatost i bezobrazluk jedino se tako može rješiti.

ODGOVORITE
Name

Rajko b

18.04.2017 19:52

A pita li se neko, kako su drvopreradjivaci kupili po deset kamiona koju kostaju bogatstvo! To su naj veci kriminalce koje je odavno trebalo zatvoriti i pohapsiti, svi mi to odlicno znamo - pitaj te njihove radnike

Name

Boba

18.04.2017 18:31

Dosta nam je lopova i kriminala da li postoji covjek sposoban da pomogne jadnom narodu .Ovo je ne izdrzljivo dosta vise Colovica Sanja !!?

ODGOVORITE
Name

Re

18.04.2017 19:05

Ljudi moraju poceti sami od nekud nevredi stajati i plakati. Znaci svi sa kamionima itd pred presjednicku palatu jer tu pocinju i leze svi problemi. Kabadahija upravlja sa svim resursima ustanovama firmama itd itd.

Name

dzoni

18.04.2017 19:10

Samo radikalno nema druge!!!

Name

Etička pitanja

18.04.2017 19:48

Jedno pitanje je izostavljeno. A mora se postaviti, neizostavno. Ono glasi: Šta je sa krivičnim prijavama protiv R.Bulajića, šta su tužilaštva i sudovi odradili, zbog čega nisu i kada će..??!! Ima ih 15-tak i više, podnesene prije 10 i više godina. I nije samo Bulajić, ima toga još i na tom terenu i na ostalim dijelovima RS. Prijave rađene na osnovu revizorskih izvještaja, ali i drugih saznanja.

ODGOVORITE
Name

BOBA

18.04.2017 21:40

OVOMA IZ SNSD NIŠTA NE VJERUJEM TO JE NEKA OPASNA IGRA ČOVJEK SE BORI ZA SVOJU POZICIJU JADAN OVAJ NAROD TO JE RADNIČKA KLASA OVAJ SE KAO PRIKLJUČIO KO MU VJERUJE SAMO NAIVNI AKO NE ĆE BITI PROTU MITING JA ĆU KAO DA IM SE PRIDRUŽIM I DA IH PODRŽIM NJEGOV GOVOR JE SVE REKAO NA TO SE BUDALE PALE.

ODGOVORITE