U srcima da vaskrsne dobro

Više stotina vjernika okupilo se jutros na tradicionalnom uranku kod novog hrama Vaskrsenja Gospodnjeg u Srpcu, gdje su prisustvovali svetoj liturgiji povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Vaskrsa.

Republika Srpska 16.04.2017 | 18:51
U srcima da vaskrsne dobro
Bogosluženje su obavili protonamjesnik Željko Sarić i sveštenici Aleksandar Kusturić i Petko Vuković, koji su pričestili prisutne vjernike i svima na simboličan način podijelili vaskršnja jaja.

Vaskršnju poslanicu patrijarha srpskog Irineja pročitao je protonamjesnik Željko Sarić, naglašavajući pritom na posebno upozorenje gospodina Irineja u kojem se kaže „da u Srbiji svake godine umre jedan veliki grad zbog smrtnosti, mnogo veće nego što je rađanje, zbog čega današnji svijet ne ide putem vaskrsenja, već više putem smrti i beznađa“.

Na istu temu osvrnuo se i srbački protonamjesnik Željko Sarić, izražavajući zabrinutost što svake godine u ovoj opštini premine oko 100 ljudi više nego što se rodi. On je apelovao na povećanje nataliteta i ponovio riječi patrijarha Irineja, koji u poslanici kaže: „Neka radosni plač novorođene djece nadjača bespomoćne krike smrti, neka Srbija i sav svijet ponovo postane velika kolijevka. Vratimo se vjeri u život, vratimo se vaskrsenju“.



„Želim da u vašim srcima, dušama i domovima vaskrsne sve što je dobro“, čestitajući najsrećniji hrišćanski praznik rekao je protojerej Željko Sarić.

Svete liturgije povodom Vaskrsa služene su u svim hramovima srbačke opštine u kojima se, osim starijih vjernika, okupio i veliki broj mladih koji se na najbolji način vraćaju vjeri i svojim običajima.

(BN televizija/ S. K.)

Komentari / 0

Ostavite komentar