Uhapšen bivši poslanik u Beogradu

Bivši rumunski poslanik uhapšen u Beogradu jer je osumnjičen za zloupotrebu povjerljivih informacija, mito, kupovinu uticaja i ucjenu.

Srbija 14.04.2017 | 10:48
Uhapšen bivši poslanik u Beogradu
Bivši poslanik Rumunije Sebastijan Gica lociran je i uhapšen u Beogradu u noći između četvrtka i petka, saopštilo je rumunsko MInistarstvo za naconalnu odbranu.

"Kao rezultat kompleksnih istražnih aktivnost i informacija koje su dostavile Divizija za specijalne operacije i Direktorat za kriminalne istrage rumunske policije, Sebastijan Gica je pronađen i uhapšen u Beogradu tokom noći. Kada je pronađen, optuženi je na uvid dao lažna identifikaciona dokumenta jedne evropske države. Pravna procedura za takve situacije je pokrenuta", navodi se u saopštenju, prenosi Ađerpres.

Apelacioni sud Ploiesti odbacio je 3. aprila žalbu koju je podnio Gica zbog novog naloga za hapšenje koji je izdao sud Prahova.

Zvanično je osumnjicen za zloupotrebu povjerljivih informacija, mito, kupovinu uticaja i ucjenu. Sud je naredio privremeni pritvor Gici zbog osnivanja organizovane kriminalne grupe.

Prema odluci objavljenoj na portalu suda, sudije su odbacile Gicinu žalbu, rekavši da nema osnova.

Kako navodi portal B92, Gica je kontroverzni biznismen i vlasnik TV kuće, a bio je pod istragom u više slučajeva u Rumuniji.

Nestao je nakon što mu je izrečena zabrana napuštanja zemlje u okviru istrage o korupciji.

Njegova imovina procijenjena je na oko 100 miliona evra, a prije Beograda viđen je u Istanbulu.

(Tanjug)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

borac VSS

14.04.2017 12:55

Eh koliko ce ih tek biti hapseno po Beogradu zbog kriminala i korupcije porijeklom iz Republike Srpske. Od Beograda, Beca , Pariza do Osla I Moskve. Nicija nije do zore...

ODGOVORITE