U magli trezorski način poslovanja

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić razgovarao je sa predstavnicima 10 domova zdravlja o prelasku tih ustanova na trezorski način poslovanja.

Republika Srpska 12.04.2017 | 21:19
U magli trezorski način poslovanja
Iako u Ministarstvu smatraju da će taj model doprineti kontroli i transparetnosti rada domova zdravlja, mnogi direktori, ali i načelnici opština su skeptični.

U domovima zdravlja u 10 opština trezorsko poslovanje bi trebalo da bude uvedeno kao "pilot projekat", kaže ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić. Za provođenje projekta će biti zadužena radna grupa.

Sve je to još prilično nedorečeno, smatraju neki od direktora domova zdravlja.

Načelnica Istočnog Drvara Milka Ivanković kaže da bi uvođenje trezorskog poslovanja moglo biti dobro u određenom segmentu poslovanja, dok gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić ističe da je mnogo otvorenih pitanja u vezi sa tom idejom.

U Fondu zdravstvenog osiguranja su ranije rekli da je ekonomskom politikom Vlade za ovu godinu predviđeno da se prvobitno uvede trezorski sistem poslovanja u domove zdravlja, tako da jedinice lokalne samouprave, kao osnivači domova zdravlja, preuzmu odgovornost i za upravljanje i za fiskalnu disciplinu domova zdravlja.

Fond bi trebalo da dostavlja sredstva na trezor lokalnih zajednica, a domovi zdravlja će biti niža potrošačka jedinica tih lokalnih zajednica.



BN televizija

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Noga

12.04.2017 19:39

Bogdanić i dalje jaše umjesto da sjaše sa grbače narodu. Radojčić tu jedino pametno misli i govori

ODGOVORITE
Name

trezor

12.04.2017 20:07

Lud zbunjenoga...

ODGOVORITE