Svjetlost vaskršnja neka uđe u srca

NJegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Hrizostom poručio je povodom Vaskrsa da u srce čovjeka treba da uđe svjetlost i radost Vaskrsenja, a um njihov da se prosvijetli.

Republika Srpska 12.04.2017 | 12:41
Svjetlost vaskršnja neka uđe u srca
"Neka sam Hristos postane svjetlost naše svjetlosti i život našeg života", poručio je vladika Hrizostom danas u vaskršnjoj poruci.

Vladika Hrizostom je istakao da svako ko je kroz istoriju pokušao da dovede u pitanje Vaskrsenje Hristovo i Hrista Gospoda "razbio se o njega", što je istorijsko iskustvo Crkve Hristove.

On je istakao da čovjek sebe, kao i sve oko sebe mora mjeriti vaskrslim Hristom, te da će samo tako moći da shvati tajne Vaskrsenja i ličnosti vaskrslog Isusa Hrista.

Vladika zvorničko-tuzlanski je poručio da Hrista Gospoda ne treba mjeriti ni sa sobom niti sa bilo kim, a samo na taj način čovjek će biti sačuvan od moguće sablazni "kojom su se sinovi Izrailjevi sablaznili i odvojili od Hrista vaskrsloga - Spasitelja i iskupitelja svijeta".

"Hristos vaskrse i pokida vlast: đavola, grijeh i smrt, koji su čvrsto držali u svojim okovima čovjeka i cio svijet. Vaskrsli Gospod sve to raskida i darova slobodu svima koji vjeruju u njega", rekao je vladika Hrizostom, čestitajući predstojeći praznik najradosnijim pozdravom: "Hristos vaskrse - vaistinu vaskrse!"

(Srna)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Dobronamjerni

12.04.2017 13:55

Svaka čast i alal vjera. Već sam se pobojao da će se pastvi vjerujućoj i većinskoj nevjerujućoj u RS/BH-a, povodom Vaskrsa, obratiti onaj notorni ateista što administruje na tronu mitropolita sarajevskog i dabrobosanskog. Odahnuh načisto. Neka ti je i slava i hvala časni Hrizostome naš....

ODGOVORITE
Name

Nebojša

12.04.2017 18:28

Dobronamjeran, a imaš predrasude prema ateistima? Zašto?

Name

Dobro razmisli

12.04.2017 18:50

Ateisti su ljudi koji misle svojom glavom,za razliku od tebe!

Name

Dobronamjerni

13.04.2017 13:10

Ejvala i aferim..