RUS - Govorit Moskva: Spartak će biti šampion! Krasnodar ukočio CSKA!

Ekipa iz glavnog grada Rusije bolje od Ufe – 3:1.  Armija ukočena, crveno-beli sve bliže tituli! Lokomotiva i dalje „vozi“ u prazno. . .  CSKA odigrao 1:1 u derbiju 22. kola ruske Premijer lige na gostovanju Krasnodaru čime je praktično prepustio šampionat Spartaku.

Fudbal 10.04.2017 | 10:30
RUS - Govorit Moskva: Spartak će biti šampion! Krasnodar ukočio CSKA!
Znate kako se postaje šampion? Izađeš na teren i pobediš kada od tebe svi to očekuju. Do takvog stadijuma je došao moskovski Spartak pod komandom sjajnog italijanskog stručnjaka Masima Karere.

Lider ruskog prvenstva je rutinski odradio posao na gostovanju Ufi (3:1) i povećao bodovnu prednost u odnosu na Zenit i CSKA (Armejci popodne igraju meč).

Moskovljani su marširali strojevim korakom do druge uzastopne pobede. Rasplet je najavio iskusni Denis Gluškov, koji je spretno postavio nogu posle centaršuta Kvinsija Promesa.

Holanđanin je ponovo bio najjači štih moskovskog kluba. Mnogo toga u igri Spartaka polazilo je od Kvinsija Promesa. Ipak, Spartak je ponovo delovao sjajno kao kolektiv, delovapo je disciplinovano. Posebno u defanzivi. Baš onako kako zahteva već pomenuti Karera.

A za rešavanje dileme bio je zadužen Kvinsi Promes. On je u 56.minutu realizovao penal i doneo Spartaku dovoljno zalihu za finiš.

Sve što je domaćin uspeo da uradi jeste počasni pogodak Oblakova. Međutim, Melgareho je ubrzo uzvratio i lišio stresa navijače Spartaka.

CSKA je sve dalje od odbrane trona u ruskoj Premijer ligi. Popularni Armejci nakon nerešenog susreta rezultatom 1:1 u derbiju 22. kola na gostovanju Krasnodaru sada već imaju popriličan zaostatak za vodećim Spartakom koji je slavio rutinski sa 3:1 protiv Ufe.

Nakon prvog poluvremena, u kojem nije bilo pogodaka u nastavku utakmice viđena su dva, po jedan na obe strane. Povela je domaća ekipa, trenutno četvrta na tabeli golom iz prestrogo dosuđenog penala Fjodora Smolova, a u 76. minutu izjednačio je švedski intrenacionalac, Puntus Verblum i to šutem van šesnaesterca.

Pošto je i Zenit odigrao nerešeno u ovoj rundi ruskog šampionata, Spartak je sve sigurniji na čelu pošto njihovi najbliži pratioci, Piterovci i Armejci imaju jednak broj bodova  - 43, osam manje od vodećih crveno-belih.

Od Lokomotive i Rostova se očekivalo mnogo više, ali praktično nije viđeno ništa (0:0). Nerešen rezultat nije prijao ni domaćem ni gostujućem timu, koji su propustili priliku da se dodatno primaknu četvrtoplasiranom Krasnodaru.

PREMIJER LIGA, 22. kolo

Subota

Krila Sovjetov - Amkar 2:2 (2:2)
/Bruno 16, Kornilenko 32 - Gol 8, Zanev 30pen/

Terek - Arsenal 3:1 (2:0)
/Mitrišev 5, 20, Beriša 90 - Rašić 77 pen/

Zenit - Anži 1:1 (0:1)
/Kokorin 73 - Jakovljev 21/

Nedelja

Ufa – Spartak 1:3 (0:1)
/Oblakov 85 - Gluškov 38, Promes 56 pen, Melgareho 90/

Krasnodar - CSKA 1:1 (0:0)
/Smolov 58 - Vernblum 76/

Lokomotiva - Rostov 0:0

Ponedeljak
14.00 Tom - Rubin
16.30 Ural - Orenburg

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar