Teroristički napad u Stokholmu

Najmanje tri osobe su poginule, a više njih povrijeđeno kada je kamion uletio u masu ljudi, koji su se nalazili u tržnom centru Alens, u centru Stokholma.

Svijet 07.04.2017 | 17:37
Teroristički napad u Stokholmu
Švedska policija izdala je upozorenje da građani izbjegavaju centar grada, naglasivši da je u toku mogući teroristički napad.

Švedski premijer Stefan Leven rekao je da svi detalji napada ukazuju na to da je ovo teroristički čin. Policija je potvrdila da su tri osobe ubijene a da je više njih povrijeđeno.

On je napomenuo da je jedna osoba uhapšena u vezi sa tim napadom, prenosi AFP.Portparolka Švedske obaveštajne službe SAPO Nina Oldermalm Šej , saopštila je da je uletanje kamiona "namjeran napad" i da ima mrtvih i mnogo povrijeđenih, navodi AFP.

Jedan od svjedoka rekao je za Reuters da se u centru švedske prestonice mogu vidjeti tijela pokrivena ćebadima.

Incident se dogodio nešto prije 13 sati nedaleko od najveće pješačke ulice u Stokholmu, prenio je Reuters.Kamion otet od pivare "Spendrups" zakucao se u tržni centar "Åhlens Mall".

Svjedoci kažu da je vozač imao balaklavu na glavi. Drugi očevidac je potrvdio da je došlo i do pucnjave u tržnom centru.

Švedska televizija SVT navodi da su se čuli pucnji, prenio je AP, a švedska novinska agencija TT saopštava da je saobraćaj u metrou Stokholma obustavljen.(Agencije)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Lav

08.04.2017 10:02

Opet iz bosne KO CE SE kladit.

ODGOVORITE