Video: Kako su Hrvati spriječili povike ''Za dom spremni''?!

Ivan Zvonimir Čičak, predsednik Hrvatskog helsinškog odbora, otkrio je je kako su uspeli da spreče uvredljive, političke i diskriminišuće povike na Maksimiru.

Fudbal 29.03.2017 | 18:00
Video: Kako su Hrvati spriječili povike ''Za dom spremni''?!
Na meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji između Hrvatske i Ukrajine posmatralo je 27.351 navijača, ali se za vreme susreta, za razliku od prethodnih duela, nisu mogli čuti spomenuti, karakteristični povici.

Takođe, kako navodi 'jutarnji.hr', nije bilo ni topovskih udara, baklji niti bilo kakve upotrebe pirotehničkih sredstava.

"Imali smo ubačene promatrače na druge tribine. Kad je neko pokušao da skandira 'Za dom spremni', bilo je odmah 'Stani!', 'Zaveži!'. Po našim informacijama bilo je ubačeno jako puno agenata. Bilo je jako puno boraca iz rata devedesetih, bilo je onih iz grupacije 'Uvijek vernih', koji su bili raspoređeni da to naprosto spreče", kazao je Čičak gostujući na televizji N1, i objasnio kako je najbitnije podići svest da je huliganizam i stvaranje nereda na stadionima loše.Ipak, na ulicama nije bilo baš tako, pošto je Zagreb oblepljen plakatima, koje su navodno lepili navijači obe zemlje, a na kojima je pisalo "Srbe na vrbe" i "Moskove na nož".

Na plakatu su, između spomenutog teksta na zastavama dve zemlje, postavljeni keltski krst i dva kalašnjikova.

"Svi su to osudili. Ljudi vide u čemu je problem, s tim su saglasni. Ja smatram da treba još više raditi. Ne može na jednoj utakmici od 90 minuta 30 minuta biti skandiranje zla, to ne može biti i bolesna je nacija koja to radi", zaključio je Čičak.

A, tu je i snimak sa ulica na kome se vide navijači Ukrajine koji, uz pesme Marka Perkovića Tompsona, nacističkim pozdravom pozdravljaju prolaznike, dok drže zastavu HOS (Hrvatskih oružanih snaga).

Izvor: B92

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

rs

29.03.2017 16:22

Stigli MIG-ovi zato su sprijecili.

ODGOVORITE
Name

Gile

29.03.2017 17:41

Mmmm... 6 migova a iza njih cjela NATO avijacija. Isprepadali su se do kraja!