Vjeroučitelj ošamario dijete

Roditelji učenika Osnovne škole u Zoviku kod Brčkog poslali su otvoreno pismo u kojem navode da je prije nekoliko dana vjeroučitelj na času vjeronauke udario učenika. Roditelji upozoravaju da neće trpjeti šamaranje dece na nastavi, a majka djeteta, kojeg je udario vjeroučitelj, kaže da je prijavila slučaj policiji.

Republika Srpska 22.03.2017 | 08:27
Vjeroučitelj ošamario dijete
"Rekli su mi da je sveštenik dijete ošamario kada je prišlo zvučniku da čuje pjesmicu koju je pustio. Ja sam sve prijavila policiji i rekli su mi da će izvještaj dostaviti nadležnom tužilaštvu", rekla je majka Zvezdana Jagatić.

Ona negira da ima bilo kakve veze sa otvorenim pismom ali da očekuje da se ovakvo postupanje sa djecom kazni.

Prema izjavi Senada Osmanovića, šefa Odeljenja za obrazovanje u Brčkom, direktor škole pokrenuo je postupak utvrđivanja činjenica i okolnosti pod kojima se ovaj incident desio.

"Ukoliko navodi iz pisma budu tačni pokrenut će se disciplinski postupak protiv predmetnog nastavnika", rekao je Osmanović.

Roditelji su nakon ovog slučaja uputili otvoreno pismo javnosti i nadleženim institucijama.

"Mi roditelji učenika osnovne škole u Zoviku želimo se ovim putem obratiti Odeljenju za obrazovanje, gradonačelniku Distrikta Brčko i inspektoru obrazovanja. Ne možemo više šutke podnositi ovo što se dešava u školi. Želimo i javnost informisati o svemu", navode.

Tvrde da je prije nekoliko dana u školi u Zoviku nastavnik šakom udario učenika. Da sve bude još gore taj nastavnik je vjeroučitelj.

"Ne dozvoljavamo da neko, pa makar on bio i sveštenik i pod zaštitom katoličke crkve, provodi svoju silu i fizički i bezobrazno tuče našu decu. Što je još gore, čuli smo da se taj isti sveštenik hvali time što je napravio i govori kako mu ne može niko ništa", napisali su roditelji.

(Faktor.ba)

Komentari / 16

Ostavite komentar
Name

Patriota

22.03.2017 07:55

I treba ako je zasluzio, motka je izasla iz raja! Roditelji su krivi za sve danas su djeca nemoguca, nece da idu u skolu, kad ne zavrse nista, onda roditelji ne daju da rade za male pare, al ne razumiju da od djece svoje prave degenerike! Da se djetetu stvara radna navika od malena! Tako nam I jest nece niko nista da radi, a samo kukaju! Samo vi branite vasu djecu!!!

ODGOVORITE
Name

Radiša

22.03.2017 08:46

Ti druže sigurno nemaš djecu i netebaš da ih imaš sa ovakvim pričama,nekažem da netreba djecu malo po zadnjici ali dali ti volš bolje moje ili svoje dijete ako treba da neko vaspitava ili udara djecu to su njihovi roditelji a ne neko drugi prošlo je to vrijeme i ja sam odrastao tamo gdje su drugi batinali djecu ali se neslažem.

Name

Mama

22.03.2017 09:58

Re Radisa. Ja imam dvoje djece i u potpunosti se slazem sa prethodnim komentarom. Cinjenica je da je danas zatajilo roditeljsko vaspitanje. Djeca vise ne postuju prvenstveno roditelje, pa ucitelje i tako redom. Nemaju elementarnog vaspitanja, niti znaju sta je postovanje. Sigurna sam da ga vjeroucitelj nije osamario bez razloga, malac hoce da se ponasa u skoli kao kod kuce, e pa ne moze! Ali, tome su svakako trebali kuci da ga uce.

Name

E

22.03.2017 11:32

Al ga nakitise, cuj falio se kako je osamario dijete eeeee, te roditelje mokrom carapom po glavi

Name

ateist

22.03.2017 07:59

Sve vjere na Balkanu su se odavno pretvorile u svoju suprotnost.Potiču na mržnju,produžena ruka krvopija na vlasti....kakve vjere i vjernici takvi i vjeroučitelji.

ODGOVORITE
Name

Cava

22.03.2017 08:40

Aj ne kenjaj, djeca su danas izbudalila, bas zato sto su i roditelji ukinuli batinu.Mene je moj znao disciplinovati i zato mu hvala.Kad ga roditelj posalje u skolu onakvog razmazenog, on jadnom covjeku skace po glavi, a ovaj mu ne smije nista.I neka je, kad ga niste znali vaspitati kod kuce.Cuj ateist.:D

Name

Djuro

22.03.2017 08:27

Dobijao sam svaki dan batine u skoli od uciteljice pa me evo opet ziv i zdrav. Najgore je bilo kad uzme stap debljine prsta pa tuce po rukama. Vi se bunite za jedan samar. Ako je zasluzio mali onda podrska vjeroucitelju

ODGOVORITE
Name

Pa

22.03.2017 08:48

Nije ga dzabe osamario, garant je jahao po glavi, kao sto jase roditeljima i kad pocne tuci roditelje sa 15 godina onda su nastavnici krivi za njegovo ponasanje. Mene je tuklo u Osnovnoj skoli pa mi nista ne fali, kamo srece da su jos vise drijesili. Solomon kaze: ko zali prut, mrzi na dusu sina svoga. Al sad treba razapeti nastavnika da se daa poruka djeci da budu jos gora!

ODGOVORITE
Name

cups

22.03.2017 08:48

Kakav je nacin da udari malo djete koje je bespomocno. Sutra je mogao da udari i staricu na ulici. Takve bolesnike treba odvojiti od drustva i nek se idu ljeciti imaju ustanove za takve.

ODGOVORITE
Name

Re

22.03.2017 09:32

Sa tobom takvim pametnim i tvojim zakljucivanjem okrenuo i Kanta naopacke, podrska vjeroucitelju!

Name

Ujko

22.03.2017 08:55

Da ga je osamaraio nastavnik matematike i srpskog, ne bi se digla ovolika dreka. Kad se samo sjetim koliko su nas tukli ucitelji, i neka su. Djeca treba da drhte pred autoritetom a ne obratno. Nemam pojma koje je vjere vjeroucitelj, ali neka mu je odalamio jednu iza usiju.

ODGOVORITE
Name

Zeljko

22.03.2017 09:48

Ujko, ti si budala.Tebevje ocigledno pogodilo sto se radi o katolickom svesteniko, jer me tvoje ime na to navodi.Međutim, nema sticanja autoriteta batinama.Stice se stavom, znanjem, odnosom.Batine samo poticu na mrznjuvi animozitet i prema predmetu i orema ucitelju!

Name

Ma nemoj

22.03.2017 11:25

Ko kaze da se nebi digla prasina, ti si vjerovatno vjroucitelj. Pitanje svih pitanja, sta ce popovi i hodze u skolama. Niko ne komentarise direktorovu izjavu ako se utvrdi da je "predmetni nastavnik" cuj nastavnik, pop kakav nadtavnik. Crkva je odvojens od drzave, kako onda ministarstvo prosvjete placa popove. U crkve i dzamije pa tamo drzite vjeronauke pa cete vidjeti ko ce vam doci. Mi da placamo da vi stvarate proizvod od kojeg cete sutra uzimati pare. Crkva je odvojena od drzave samo po pitanju poreza, to ne placaju. Ovo je pitanje odnosa da je to uredjeno nebi sad raspravljali ko je kome zavalio samsrcinu.

Name

Milo

22.03.2017 15:06

Ja podrzavam svestenika djeca su mnogo raspuštana u moje vreme je bilo sasvim normalno da nastavnik ošamari ucenika pa sta nam fali.

ODGOVORITE
Name

Boki

24.03.2017 04:37

Potpuna podrska svesteniku. Nije mali bez potrebe dobio vaspitnu mjeru...

ODGOVORITE
Name

Inspektor

24.03.2017 07:19

Dobro je da ga je ošamario!Rade oni i gore stvari s djecom!

ODGOVORITE