Šta je napadač iz Francuske rekao?

Pariski tužilac Fransoa Molen rekao je da je muškarac koji je jutros napao vojnika na aerodromu "Orli" francuski državljanin po imenu Zijed Ben Belgasem.

Svijet 18.03.2017 | 21:30
Šta je napadač iz Francuske rekao?
Kako navodi, tokom napada je uzviknuo da želi da umre u ime Alaha i da će "šta god da se desi, biti mrtvih".

Molen je naveo da je napadač prislonio pištolj na glavu vojnika, koristeći ga kao štit, i uspeo da mu otme jurišnu pušku iz ruke, očito u nameri da puca na ljude na prometnom pariskom aerodromu, prenosi AP.

"Spustite oružje, ovde sam da umrem za Alaha. U svakom slučaju, ljudi će umreti", rekao je vojnicima muškarac po imenu Zijed Ben Belgasem, kako je Molen naveo na konferenciji za novinare, prenosi AFP.

Molen je rekao i da je Belgasem sa sobom nosio kanister sa benzinom koji je polio po zemlji.

Tužilac je, takođe, naveo da je priveden rođak napadača, zajedno sa njegovim bratom i ocem.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Brino Le Ru potvrdio je ranije da je napadač radikalizovani musliman, koji je od ranije poznat policiji i obaveštajnim službama.

Predsednik Fransoa Oland pohvalio je francuske vojnike i policiju zbog hrabrosti i efikasnosti tokom incidenta na aerodrom Orli, ocenivši da se operacija Sentinel, koja obuhvata 7.000 vojnika koji patroliraju ulicama i osetljivim zonama u Francuskoj, pokazala kao korisna kao pomoć policijskim snagama.

(Agencije)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Mikailo

18.03.2017 21:02

budala nikad nece nestati. Njemu je neki hodza isprao mozak i poslao ga da se ubije. Ali nije sa njim poslao svoju djecu.

ODGOVORITE
Name

bosnjo

18.03.2017 22:00

Dobro si reko.

Name

Bosnjak

19.03.2017 09:12

Tako sada muslimane Rade. Ginemo za vjeru Alana radi!

Name

kalesija

20.03.2017 11:21

Alkohol i droga nema nikakve veze sa hodzama niti sa islamom. Kao vjernik koji praktikuje ISLAM od ovakvih se ograđujem!

ODGOVORITE