Han u dvodnevnoj posjeti BiH

Evropski komesar za proširenje Johanes Han počeće danas dvodnevnu posjetu BiH u okviru koje će u Sarajevu prisustvovati sastanku lidera zapadnog Balkana, a planirano je i da sa zvaničnicima institucija BiH i entiteta razgovara o reformama i procesu evropskih integracija BiH.

Bosna i Hercegovina 16.03.2017 | 08:36
Han u dvodnevnoj posjeti BiH
Prema programu posjete, Han će se sastati sa članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem, a potom će učestvovati na sastanku premijera zemalja regiona, nakon čega će u 14.00 sati govoriti na konferenciji za novinare.

Han će se u 16.15 sati sastati sa predsjedavajućim Savjeta ministara BiH Denisom Zvizdićem, a u 17.00 sati sa studentima koji učestvuju u EU programu "E4U". 

Planirano je da Han sutra u Sarajevu učestvuje na sastanku o Reformskoj agendi sa Zvizdićem, predsjednikom Vlade Republike Srpske Željkom Cvijanović i predsjednikom Vlade Federacije BiH Fadilom Novalićem. 

Sastanak će početi u 9.00 sati, a za 10.15 sati planirane su izjave za novinare Hahna, Zvizdića, Cvijanovićeve i Novalića. 

Han će potom u Svilaju simbolično položiti kamen temeljac za izgradnju prekograničnog mosta između BiH i Hrvatske, koju finansira EU, saopšteno je iz Delegacije EU u BiH. 

Ceremonija simboličnog postavljanja kamena temeljca, kojoj će prisustvovati Zvizdić i predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković, predviđena je za 12.15 sati na gradilištu u Svilaju, kod Odžaka. 

Hahn, Zvizdić i Plenković trebalo bi nakon toga da daju izjave za novinare u 13.05 sati.

(Agencije)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Oklop

16.03.2017 07:41

Trilateralci okupirali Balkan.

ODGOVORITE
Name

hoće li Han uspjeti????.?????

16.03.2017 07:47

Hoće li komesar Han uspjeti odraditi posao da lutriju BiH stavi pod kontrolu Novomatica? Johannes Han je komesar za proširenje Novomatica i Novomaticovih prljavih poslova,a to komesaru jedini prioritet! Uhapsise mu Zukića pa mu je samo Dodik ostao na slobodi da pomogne proširenje Novomatica....centripetalna sila za prljavi novac!

ODGOVORITE