C. Gora: Majke već četvrti dan na ulici

Više desetina korisnica nadoknada za majke sa troje i više djece iz Bijelog Polja došlo je danas vozom u Podgoricu da bi podržale majke koje četvrti dan protestuju ispred Skupštine Crne Gore.

Region 05.03.2017 | 21:30
C. Gora: Majke već četvrti dan na ulici
Korisnice ove nadoknade, koje već četvrti dan protestuju ispred Skupštine Crne Gore u Podgorici, i danas su poručile da ne odustaju od zahtjeva da im se ne umanjuju naknade, prenose crnogorski mediji.

Više majki je noć provelo ispred Skupštine, a prema riječima člana Koordinacionog odbora Željke Savković, nijedna od njih nije imala zdravstvenih problema.

One su reagovale na poruku koju im je juče uputio crnogorski premijer Duško Marković da idu svojim kućama.

"Poručio si nam da idemo kućama, mi smo u svojoj kući, ne klečimo na pragu Evropske unije, ne dodvoravamo se MMF-u", poručila je korisnica naknade iz Kolašina.

Ona je navela da je upravo premijer ujedinio majke svih nacionalnosti u Crnoj Gori i pozvala je i studente i nezaposlene da im se pridruže.

Protestima se juče pridružilo i nekoliko desetina korisnica naknade za majke sa troje i više djece iz Rožaja, a sve su poručile da će nastaviti sa protestima.

Usvojenim izmjenama Zakona o socijalnoj i dječijoj zaštiti, naknade su majkama sa troje i više djece smanjene sa 336 evra na 264 i sa 192 na 144 evra.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore je proteste u centru Podgorice odobrilo na period od sedam dana, odnosno do 7. marta.

Izvor: SRNA

Komentari / 0

Ostavite komentar