Marš u Zagrebu: Podrška Trampu!

Pedesetak pripadnika ultradesničarske "Autohtone-Hrvatske stranke prava" (A-HSP), odjevenih u crno, okupilo se u centru Zagreba uzvikujući ustaške i parole podrške američkom predsjedniku Donaldu Trampu

Region 26.02.2017 | 17:03
Marš u Zagrebu: Podrška Trampu!
Oni su promarširali centrom grada i postrojili se na glavnom zagrebačkom Trgu bana Jelačića.

Nosili su zastave Hrvatske s grbom na kojem je prvo polje bijelo - kakav je korišćen u vrijeme takozvane "Nezavisne Države Hrvatske", kao i crne zastave na kojima je bio ispisan ustaški pozdrav "Za dom spremni!". Imali su i zastavu njemačkih neonacista, kao i jednu zastavu SAD.

U pozivu na skup A-HSP je naveo da saziva postrojavanje stranačke jedinice "Hrvatskih domoljubnih snaga" na Trgu bana Josipa Jelačića gdje će 100 novih pripadnika položiti "Prisegu (zakletvu) domovini" i javno dati podršku Trampu.

"Komunističko-četničkim vampirima jasno poručujemo da je 'Za dom spremni!' pozdrav s kojom smo branili i stvarali Hrvatsku. Ako ne volite Hrvatsku, pozivamo vas da je napustite", piše u pozivu koji je potpisao predsjednik te ultradesničarske, vanparlamentrane stranke Dražen Keleminac.

On je nedavno bio uhašen zbog skandiranja ustaškog pozdrava "Za dom spremni!" ispred sjedišta Srpskog narodnog vijeća i Socijaldemokratske partije u Zagrebu.

I na današnjem skupu u centru Zagreba on okupljene ultradesničare pozdravio istim povikom, a okupljeni su mu otpozdravili na isti način.



Izvor: RTS

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

26.02.2017 16:22

Budale i hajvani

ODGOVORITE
Name

Don

26.02.2017 16:53

Ovo su istomišljenici blentavog Voje! Tvampe Svbine, Svbija je uz tebe!

ODGOVORITE
Name

Milorad

26.02.2017 16:55

Željka i ja se izvinjavamo Predsjedniku Donaldu Trampu jer nismo mogli prisustvovati defileu. Nismo imali vize, ali drugi put će mo ih sigurno obezbediti.

ODGOVORITE
Name

lll

26.02.2017 17:19

To je EU članica. Sramota i bruka. Takva Evropa nam ne treba.

ODGOVORITE
Name

SS-ovce

26.02.2017 17:21

Ne razumijem: kako ustaše a podrška Trampu? Pa ustaše su bile nacistički vazali sa koljačkim porivima. Naročito kad su Srbi u pitanju. A tramp samo želi da uvede red u svojoj zemlji i želi da poruči da on nije šiptarski, ukrajinski, hrvatski predsjednik nego američki. A nacistički sljedbenici u ustaškim uniformama su napravili grešku u koracima. Oni su bolesnici koji pate od kompleksa niže vrijednosti.

ODGOVORITE
Name

Нови Јорк

26.02.2017 17:37

Свака част господине Најзад неко размишља као нормална особа Trump није глобалиста Њему није стало ко кога у свијету јаше и зашто Стотину пута је поновио да је њему Америка прва а за друге га боли уво Кад ће нас уво забољети само за нас Увијек гледамо на друге да ријеше наше проблеме

Name

car

26.02.2017 21:28

Jel Seselj bio ??

ODGOVORITE
Name

Podrinjac

27.02.2017 05:56

Hrvatska demokracija.Sve ustasa do ustase i fasista do fasiste.Idi Vucicu izvini im se koji put.Prema hrvatima treba napraviti zid veci od kineskog.

ODGOVORITE